(NE)PUN FRIŽIDER ..

Uglavno nije pun ali ovih dana ne mogu da ga zatvorim,nakupovalo se svasta sto se sigurno nece pojesti ali ne bacamo posto imamo psa pa ona sve to lepo pojede :),a sta znam sta uvek mora da se ima reciemo mleko,jogurt,feta,kackavalj,suhomesnato,dzem,puter,pivo,coca cola,neka salata i to je to a meso za rucak drzim u frzizu kao i zamrznuto povrce ,voce uvek van frizera (uvek kupim jednu vrstu i to tacno koliko nam treba),jacobs kafa,gricklaice ne kupijemo skoro nikada sem eventunalno neki keks za dete i eto sokice za njega to je ono sto mora a ostalo se dodaje po potrebi!

Frizider stalno pun, voca mora biti do petnaest vrsta.

Zamrzivac pun zmija (obozavam pohovanu bjelousku), pacova, raznih vrsta gujana, itd. Na balkonu susim svinjetinu, u sporednoj sobi drzim pilice... Zasadio sam u dnevnom boravu nesto paradajza, salate i luka, a u podrumu zgrade drzim dvije krave, cisto da ima mlijeka kad gosti nenadano navrate...

Razmišljam ... treba da mi dodju neki gosti veceras... i kao šta spremiti, šta kupiti .....A onda se setim svog brata kod koga je frižider što hranom, što pićem, uvek pun - to jednostavno mora da bude tako. Nije on neki punišić, ali frižider mu je uvek pun - i baš me zadivi svaki put ... jer on u svakom trenutku može da iznese pun sto nekih drangulija i da ugosti ljude. Njegov frižider izgleda kao frižider iz filmova (samo što ne počne da ispada iz njega).

A ja .... planiraj, lupaj glavu .... frižider mi je napunjen samo onim stvarima sa kojima mora (sir, jaja, mleko, jogurt i te osnovne stvari) ..... Nemam kačkavalje, suhomesnato i te lepe kalorične djakonije ... eventualno po jedan sok..... ja sve kupujem onda kada treba i da spremim.

Kako vi stojite po tom pitanju?
Šta kod vas u kući uvek mora da ima?
U kom ste fazonu kad vam gosti dolaze ... ono kafica i ćao ... ili se trudite da spremite nešto ......
Како кад. Некад пун, некад осредље, а деси се да буде и празан.
Све зависи од мог апетита.

У последње време купим само по 150 грама кулена и 150 грама пилећих прса и то ми се вуче данима.
Маслине ми се вуку недељама.
Од млечних производа, љубитељ сам само млека и мора да га буде свакодневно.
Качкаваљ увек имам јер волим топле сендвиче.
Јаја, увек јер волим палачинке.
Куповне сокове јако слабо конзумирам. Исцедим поморанџу, лимун, ананас и то пијем. Кока-колу ако купим случајно већу (од 2 литра), бацам је проверено након попијене једне до две чаше.

Гости ми никад не долазе без најаве. И ретко их угошћавам стварима из фриза. У 100% случајева нешто испечем, скувам....

Poslednja izmena:
Ne volim da gomilam, tako da uvek ima mleka, jaja, voće, jogurt, ponekad pavlaka ili sirni namaz, margarin, džem, čokolada, neki keks, kafa... Nema potrebe za više namirnica, kad nam se nešto sprema dokupimo, višak bi se ili razvlačio ili bi ga smazali između obroka.

Nama je frižider takođe poluprazan, uvek imamo mleka, jogurta, pavlake, tvrdog sira i jednu vrstu suhomesnatog, a to koristimo samo vikendom jer preko nedelje doručkujemo van kuće, a ne večeramo uopšte jer kasno ručamo.
Samo zbog klinca držim pomenute stvari, da imam da mu dam za večeru, a on jede kao mišić...
Za goste vadim iz zamrzivača smrzotine i pečem u rerni, tipa krosana, pašteta, rol-viršli.
Ja sam instant domaćica, kuvam samo za nas i uvek gledam da je nešto brzinski i jednostavno...z:dm3:

eli ti si moj tip hahaa

....s' vremena na vreme, bude pun, ili bar izgleda pun.....
....ne pretrpavam ga, za to treba gomila para, obično me zezaju da
mi je frižider veći od ormana..ali to je naka druga priča...uglavnom,
ima osnovnih stvari....mleko, pavlaka, jogurt, voće...povrće ono
osnovno da se može na brzinu napraviti neka čorbica, ili za neki
ručak....
...više se trudim da napunim friz, opet koliko se može, pa onda
manje brinem....znam da ima i da uvek može da se pregura
15-20 dana...a da se sem hlaba ništa ne kupuje.....
...posle jednog velikog bacanja iz frižidere, baš vodim računa
da ono što se pojede za prva 2-3 dana...smestim u friz, inače
bi propalo......a to em je velika šteta, em je ružno..nekako
nisam naviknuta da bacam...uvek budem jako ljuta na sebe kad
nešto mora da završi u kanti....

Nemam prepun frižider iz prostog razloga što je mali, pa ne mogu da natrpam... Ali u kući uvek imam dovoljno hrane da mogu da spremim nešto pristojno i ukusno za nas ili za neočekivane goste (dođu na kafu, a ostanu na večeri ili ručku)... nisam ljubitelj grickalica i suve hrane, i takve stvari uglavnom nemam kod kuće, ali uvek imam neko voće, povrće, pirinač, testenine, pasulj, sočivo, brašno, maslinovo ulje... to je u stvari više pitanje prezentacije i baratanja sa tim osnovnim bakalukom: pa salata, rizoto i voćna salata izgledaju kao gozba :lol: a u stvari minimalan trud... Ili napravim palačinke, ili neki jednostavan kolač uz kafu... Volim da hranim ljude, i tako nekako i pazarim... A kad zovem ljude na klopu, to je druga stvar - onda se pazari tri dana, nema da nema :)

Ovako nekako ko Muvalo samo sto je moj frizider veliki pa zna da izgleda po nekada tuzno onako poluprazan..za jednu osobu :)
A sutra ima da ga napunim..:))

Back