Ne postoji bolji lek od fizicke aktivnosti

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
tako da je trening jos bitniji od dijete , imajte to na umu
Nisam ni na kakvoj specijalnoj dijeti, ali zaista pazim koliko i kada jedem, kao i na to da budem dosta fizički aktivna svakodevno. Za obično hodanje ne treba nekih posebnih veština, a kondicija se održava i poboljšava sve vreme. Radove u bašti takođe smatram fizičkom vežbom. Meni je to dosta...
ali nemam nekakve mišiće i čuda jer ne volim ženski bodybuilding.

DIjeta moze da vam bude savrsena , ali ako ne trenirate , svake godine misici i kardovaskularna snaga opadaju , tako da je trening jos bitniji od dijete , imajte to na umu :)
( ako zelite da funkcionisete sa unucima ili bilo kakvim aktivnostima kad ostarite )
znam................jedan poznanik, umro u 50 i nekoj od srca, drzao Karate-klub, intezivno trenirao............
drugi, nastavnik fizickog u skoli i imao privatnu atletsku skolu..........umro od karcinoma , tek sto je preso 5 banki.
Na drugoj strani, poznato je da su slikari i pisci dugovecni. Odseceni od sveta, po mansardama, tavanima, podrumima, ko pacovi, ...........stvarajuci svoja dela, redovno docekaju i 90-tu.

Nisam pametan da znam o cemu se radi, ali se obeshrabrim kad cujem da je neko, sportski aktivan, odapeo pre vremena.
Mislim da treba imati umerene fizicke aktivnosti, paziti na hranu i ne obracati paznju na poludeli svet oko sebe.

znam................jedan poznanik, umro u 50 i nekoj od srca, drzao Karate-klub, intezivno trenirao............
drugi, nastavnik fizickog u skoli i imao privatnu atletsku skolu..........umro od karcinoma , tek sto je preso 5 banki.
Na drugoj strani, poznato je da su slikari i pisci dugovecni. Odseceni od sveta, po mansardama, tavanima, podrumima, ko pacovi, ...........stvarajuci svoja dela, redovno docekaju i 90-tu.

Nisam pametan da znam o cemu se radi, ali se obeshrabrim kad cujem da je neko, sportski aktivan, odapeo pre vremena.
Mislim da treba imati umerene fizicke aktivnosti, paziti na hranu i ne obracati paznju na poludeli svet oko sebe.
Ne radi se samo o duzini zivota ,nego i o kvalitetu , ako ne treniras neces moci da funkcionises na normalnom nivou kad budes omatorio , snaga i kondicija opadaju svake godine , jedini nacin da se to uspori je trening.
Plus uopste nije poznato da su pisci i slikari dugovecniji od drugih , pogotovo zato sto je dugo sedenje povezano sa dugim nizom raznih bolestina.

Ne radi se samo o duzini zivota ,nego i o kvalitetu , ako ne treniras neces moci da funkcionises na normalnom nivou kad budes omatorio , snaga i kondicija opadaju svake godine , jedini nacin da se to uspori je trening.
Plus uopste nije poznato da su pisci i slikari dugovecniji od drugih , pogotovo zato sto je dugo sedenje povezano sa dugim nizom raznih bolestina.
ipak mislim da se te bolestine vise povezane sa ishranom i nacinom zivota nego sa neaktivnost.

ipak mislim da se te bolestine vise povezane sa ishranom i nacinom zivota nego sa neaktivnost.
Pa ako je nacin zivota fizicka neaktivnost i losa ishrana naravno da je to odgovorno , fizicka neaktivnost je direktno povezana sa mnogim bolestinama , dokazano isto kao sto pusenje izaziva rak , na drugom mestu je gojaznost i fizicka neaktivnost ( po izazivanju raka ) , fizicka neaktivnost je naravno katastrofalna i za kardiovaskularni sistem.

Moram da pokrenem ovtu temu sa obzirom na to da sam dobio vesti da mi je malo dalji rodjak sinoc umro od srcanog udara u 29 godini , bio je izuzetno gojazan i potpuno fizicki neaktivan ( vozio kamion ). Prosle godine otvorio firmu za popravku automobila i kamiona sa rodjenim burazerom , imao jedno dete a trenutno mu je zena u devetom mesecu trudnoce.
Mnogo ljudi treba da se osvesti sto se tice ove teme.

Back