ne osecam ukus soli

Ne znam za tebe, ali znam za sebe. Od kako znam za sebe, mi porodično jedemo preslanu hranu, još dosoljujemo ponekad na zaprepažćenje drugih. :lol: Obično ljudi koji nam slučajno banu u kuću baš kad ručak, ne mogu da jedu to što mi jedemo, već mora da se najave, kako je doduše i red, da znamo da ne preterujemo kad pripremamo hranu... To je samo navika, ništa drugo. Zato sada kad imam svoju porodicu, za mene se sve posebno soli.

Život je nastao u slanoj vodi, dakle niko ne mož' da me ubedi da je so štetna...:cool: :lol:
Од времена кад је живот ,,измилео" из воде постао је океан сланији, осим тога је салинитет, рецимо, морских риба нижи него салинитет океана( океани до 3%, течни део риба и мекушаца испод 1%). Цео развој људи није имао везе са сољу све до недавно. Уосталом Германи и Словени су сасвим успешно ратовали са Римом и Византијом, иако нису знали за со, за разлику од римско византијских ,,осољених" војника. Или пример Америчких Индијанаца у Северној Америци и Индиоса на Југу.

Од времена кад је живот ,,измилео" из воде постао је океан сланији, осим тога је салинитет, рецимо, морских риба нижи него салинитет океана( океани до 3%, течни део риба и мекушаца испод 1%). Цео развој људи није имао везе са сољу све до недавно. Уосталом Германи и Словени су сасвим успешно ратовали са Римом и Византијом, иако нису знали за со, за разлику од римско византијских ,,осољених" војника. Или пример Америчких Индијанаца у Северној Америци и Индиоса на Југу.

E hvala ti ko bratu na ovom predavanju. :rotf:

Jao ja reko da smo na zdravlju a ne na humoru:rumenko:

U bre, kakvi ste smorovi..:roll: ..ovde izgleda, ako nemaš dijagnozu rak poslednji stadijum i ako ti nisu sve lađe potonule da mračiš i patetišeš, nisi dobrodošao..Tako da izgleda da ovaj pdf ima f-ju da krati život 5+ godinica...A kamo li da se našališ i još ilustruješ smajlijima koji ukazuju na zajebanciju, oma će te streljaju..:roll: (valjda humor beše zdrav ili jok?). :think:

Poslednja izmena:
Ne nepijem nikakve lekove i nisam imao nikakve povrede.....jedem noramlno i imam 23 god

Nije ti bre ništa...Navikao organizam na veću količinu soli. Kao kad jedeš slani, pečeni suncokret 7 dana za redom po 50g. Prvi dan ti sakupi usta, imaš osećaj kao da su ti sva u rupama, drugi dan malo manje, a sedmog bi mogao još 50g i da ne osetiš so.

Izbaci so potpuno iz upotrebe mesec dana, pa da vidiš posle koliko će ti biti slana i najmanja količina soli.

Back