...ne okreći glavu Nebu,-Faraonn_e...

...
absolut_photo_by_menkaure-bb7915.jpg

.......navikli dani
ovako
sivo i olako
da paraju po grudima
kao da se radi o kamenju
a ne o ljudima
...gledam premu nebu
a oči bi da zagrebu
po oblacima
ali usljed sukoba sa
Očevim zracima
zaćuti Faraonn
jer gore vlada On
a meni je da i sobom
ponekad ne vladam
ali umjesto prijatelja
uzimam na sebe
da ja stradam...

Luxor,
5894. S.G.

...'Proza koja je htjela pjesma biti' je odgovor na jedan komentar pisca Kolibe, koji govori o pjesmi kao zadahu koji se oslobadja iz grudi...'gospodin' pisac Vidojkovic je to iyjavio i dobio je odgovor od mene...
Tvoje pero je surovo Marija i pero tako mora i biti ako hoce,-perom se zvati...
Tako to vidi veceras , Faraonn...

...Remark reče : Nebo nezna za miljenike ! .... i zaista , reče očiglednu istinu ...stoga u ničemu nema slobode ...

..sloboda je u htenju ... ona nije čak i u volji .. ona obitava samo u htenju ...čim neku želju utvrdimo - formulišemo , mi zbog nje formiramo volju koja odbacuje sve i stremi samo njoj - ostavrenju njenom ..tad smo robovi naše volje i želje koja je nju stvorila ... tad sloboda je ubijena i postajemo slepi ... nije slobodan onaj koji ide drumom ka cilju ; on je usmeren i ograničen tim istim putem kojim ide...
..dakle , slobodniste samo dok imate želje i htanja ...čim se odlučite , postaje te robovi sopstvene odluke ...

123Prijatelju,
Remark je mastiljava skitnica i pisao je o onima koji su mu punili pero sopstvenom krvlju...
Remark nas je lagao ali lijepo...Sloboda je izmedju misli i djela kako rece Veliko pero,- Simone Vej...
Ona rece onako 'jednostavno' dostojevskim iyrazom,-ko sebi moze da polaska da pravilno cita druge...
Prijatelju moj...

Back