Ne, nemoj mi .....činiti uslugu

• Začetnik teme Začetnik teme Betty
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li je moguce da svi dobijamo glavobolje zbog istih problema?Elem,zakacim se ja,po ko zna koji put,sa deckom oko neke gluposti da veca ne moze biti,ali koliko god da je glupo ja se nerviram...I to primeti moja mama,i sedne za vrat kako samo ona ume i ne ladi dok joj ne kazem o cemu je rec.Kao za inat,meni bas tada "padne mrak na oci" zbog gomile gluposti,i puknem pred njom ko balon,i svi moji problemi izlete pred njene velike radoznale oci.Mama ko mama,zaboli je sto joj neko "maltretira devojcicu",i napravi se pametna pa nazove mog decka...i svasta mu kaze.Blago receno napravila mi je haos.Moja veza je nekako prezivela,ali jedva,on vise ne dolazi,njih dvoje ne pricaju,a sve to preko mojih ledja...A stvarno se ne secam da sam joj trazila uslugu

dekart1973:
Lično cenim kada ljudi kažu u lice šta misle. To mi je mnogo prihvatljivije neko oni koji se sve nešto smeškaju, a iza leđa ti rade o glavi. Mada, nekada čovek ipak ne treba da kaže sve što misli, pogotovu kada je posao u pitanju.
Imao sam loše iskustvo sa time. Jedna osoba je stalno ogovarala firmu, vlasnike, itd., stalno nezadovoljna i jednostavno prenosi negativnu energiju. E onda kada ispadne frka, ispostavi se da se ta osoba uopšte ne žali, da je sasvim "zadovoljna", a da su za svo nezadovoljstvo krivi drugi. I ne samo to, nego se ispostavi da je ta osoba SVE PRENOSILA VLASNICIMA!!!
Šta da ti kažem. Čuvaj se PROVOKATORA. Toga je bilo i u staro komunističko vreme. Onaj ko najviše pljuje šefa, taj mu ustvari prenosi sve detalje. Dođe kod tebe, pa šef ovo, šef ono, a onda kada ti kažeš: jeste, tako je, e onda on ode kod šefa pa mu prenese: Pera rekao to i to!
Dakle, što se tiče ogovaranja na poslu i raznih pričica i spletkarenja, mnogo je bolje držati se po strani, neke stvari ili ljude ignorisati (sa svima ok, ali samo površno i službeno), nego govoriti ono šta misliš. Pa ipak je posao u pitanju....

PS: I mogu da ti kažem da ignorisanje (ono: zdravo - zdravo, osmeh, itd., kao sve ok, kako niko ne bi mogao da ti kaže da "unosiš negativnu energiju") daje odlične rezultate. Jednostavno, nekada se ne isplati upuštati se u razna prepucavanja, ogovaranja, i sl.

y€€€....loodilo :lol:
ja bwe ne ogovaram nikada i nikoga. So....zato mi je sve ovo i smešno. I tužno....i glupo i ...ma ne znam. Treba biti strpljiv.

A BTW. takve likove koji se stalno žale ja zovem - "sindikalci"...galamdžije i neradnici, listom!
Ne znam kako je bilo ranije, ali danas: ko se najglasnije žali, taj je najveća LENČUGA.

Betty, evo par smajlića samo za tebe!

a130.gif

Pominjali ste u proslim postovima drugarice pijavice.... e pa poslednju sam MISLILA da sam je otkacila pre par meseci... ali ne vredi po 100 put zove. I to zove samo kad joj nesto treba... da li je u vezi posla, ili joj treba neka usluga druga... nije bitno... a da okrene i da te pita kako si sta radis sta ima novo... to nema shanse. I to takozvano druzenje traje godina. Prodje 6 meseci da me ne zove... i zatrebali joj nesto... evo je zove i odmah direktno kaze sta joj treba.
Imam jednu poznanicu koja je pre tri godine otisla na drugi kontinent. Ubrzo se javila da me zamoli da joj ucinim nesto. Naravno sve sta je trebalo ja sam obavila. Nakon toga bilo je jos poziva i ja sam sve to obavila. Onda se doticna osoba pojavila u Bg i donela mi poklon... kao zahvalnicu za sve sto sam joj ucinila. Nakon par dana trebala je ponovo da otputuje.. i ja kao ajde da joj nesto uzmem za poklon... bilo mi je glupo sto mi je uopste bilo sta ona donela..... nadjem se ja sa njenim bratom i sestrom i usput ih pitam za savet, shta bi bilo lepo da joj uzmem... i shta joj treba.. i napomenem da mi je donela poklon....... a oni u shoku....odkud to od nje....... njima nishta nikad nije donela .... bash sam se osecala glupo... Eto bratu i sestri nishta nije donela.. a meni za neke sitne usluge donosi poklon... bas odvratno sa njene strane.

dekart1973:

Zato, budi oprezna. Ljudska sujeta je veoma moćna stvar. Treba se čuvati toga.
A znaš ono, pisao sam već o tome: Ukoliko je neko suviše ljubazan, a to deluje krajnje neprirodno, preterano, moguće je da se radi o mehanizmu reaktivne formacije. Dakle, srpski rečeno, "radi ti o glavi" ili da kažemo nije baš prijateljski nastrojen.
Dakle, čim je neko suviše ljubazan, treba se zapitati šta je razlog tome.[/B]
Ne bih da zvučim paranoično, ali oprez svakako nije na odmet!!! :)

to je to .

jao znam i te akcije...
ja sam imaldrugaricu koja trpoivala da sam joj sponozor :lol:
Raskine s dečkom sva u šoku i uplakana i ja kao ajd vodim te negde na kafu da se ispričamo......a gospođica krene da licitira sa nekim ultra-mega-goga fancy mestima da je vodim na koktele! Msilim, ali ja sam htela na neko mirno mestađce da RAZGOVARAMO i da ti olakšam :shock: Ne...ne yebe moje razloge (kraj meseca), još kaže "ti imaš veliku platu, ajde šta si se stisla?" :? Mislim TIM rečima. :? Pa imaj razumevanja, yebote, misiiim......:twisted:
e tako...sad se samo čujemo kad joj, naravno, nešto treba. Pošto ona ne zove nego piše sms-ove (za koje ja nalazim da su ipak neobavezna komunikacija)- ništa od toga, nismo se videle ...više od pola godine. Poslednji put sam joj iskreno rekla da nemam vremena da joj pravim društvo na mestima na kojima mora da se pojavi zbog posla (imam ja svojih obaveza), ali, eto, kad bude želela da se VIDIMO i ISPRIČAMO tu sam :)

E kad smo kod prijatelja krvopija, ............. uuuuuuuuh to je posebna tema!!!
Super su sa tobom samo kada im nešto treba. Zovu te samo kada im nešto treba, i onda smo "super, stari drugari". "Šlepuju" se na tvojim leđima i prisvajaju tvoje zasluge - kao mi smo to "zajedno" uradili, a kada su ti kojim slučajem potrebni......... NIGDE IH NEMA!
Muka mi je od takvih likova i dosta mi je da se na mojim leđima "šlepuju"!!!

Eto, sada sam se iznervirao.........!

a037.gif

PS: Ne brinite, imam drugi monitor! :)

Pa recimo radimo neki "projekat" zajedno, a ja pošto sam perfekcionista (znam da mi je to mana) odradim sve, pročitam gomilu literature, i naravno na kraju to bude sve .... šta da kažem - "perfektno". A onda smo to kao "zajedno" uradili.

Pa zamisli da napišeš knjigu (sama), a onda potpišeš još nekoga ("ni krivog, ni dužnog").
(PS: Ovakva budala još nisam ispao!)

pa ne znam za knjigu......(pošto projekat ne mogu da zamislim). ali znaš šta bih ja uradila? Dala bih drugarici da mi je lektoriše za kintu isvoj CV! Eto..nepotizam dakle, i renesansa, učinila bih joj tako što bi imala dodatnu zaradu s moje strane. Ili bih dala drugarima da je objave....da i oni malo zarade :D (to kad bi knjiga bila dobra, tj, kad bih je uopšte napisala).

Nemam iskustva s tim. U stvari, jednom sam se zayebalapa uradila poso koji nije pripadao meni.....mnogo babica kilavo dete. Ja volim da garantujem potpuno za ono što radim, ali ako taJ DRUGI NIJE 101% odgovoran, ondaK ništa....bolje svako posebno da radi nego da se svađamo oko profesionalizma.

Pa kad ja radim sa svakakvim ljudima. Mnogo sam bre "naivan".
Shvatio sam da je mnogo bolje da radim sam. Šta ću, takav mi je horoskop.
Ma stvar je u ovome: Dogovorimo se da nešto uradimo zajedno. Ti imaš tvoj deo, a ja moj. A na kraju ispadne da ja odradim 80%, a ti kao onih 20%. I posle smo "sve radili zajedno".

E, ovo sto ste rekli o ljudima koji vas zovu samo kada ste im potrebni... Mene to uopste ne vredja. Mislim, kad me zovu takvi ljudi. Imam drugove (normalno, kao i svi) i imam poznanike. Poznanici me zovu uglavnom kada im nesto treba - poslovna stvar, usluga itd. Ako mogu i imam vremena i hoce mi se - uradim; ako nemam, kazem ne i uopste, ali uopste se ne uznemiravam oko toga. To nisu drugovi, to je ono sto treba da shvatite... i sve ce biti ok :)

Uostalom, vecina ljudi koje znam mnogo radi. Osim komsija i najboljih drugara, u stvari i nemam/o vremena da se zivkamo. Zoves kad ti nesto treba :) ili meni :) i nema ljutish.

Osim ako naravno nisi totalni grebator - ko ova Betina drugarica kojoj je potrebno da je teshe skupim koktelima :)

da, takođe, vrlo mi je normalno kad nazove neko da ga lepo otvoreno pitam: "šta mogu da učinim za tebe" :) Pa šta fali?
A ko to nisu drugovi? Meni su i to drugovi! Tim pre što ne moramo da se njanjavimo, nego lepo direktno - jel možeš bla bla...mogu (skini zaštitu sa dokumenta, da ti dam ovaj oglas a ti da ga daš dalje, kažeš mi šta znači ova fraza na francuskom...itd) Kako bwe nisu drugari? :) To je SAMO - fer
odnos.
Ako i nisu intimni prijatelji (ne mogu SVI da budu initmni!) znaš da možeš da se osloniš na njih, i da če ti pomoći ako treba. Ja bih sa takvima ČAK I POSLOVNO sarađivala, jer imam kompletno poverenje .- odgovorni, stručni, plus jako dragi ljudi :D (meni je profesionalizam drag, ybg :P )

S druge strane - imam (neke) prijatelje s kojima nikad ne bih stupala u posl. odnose...:roll: Divni su, ali razmaženi, neozbiljni....dragi :) Ali bolje ne kvariti odnose.

Dekarte, pa šta ako je tih 20 % teže od onih "pešačkih" 80 % ?

aaa...muvalo, a zamisli da et zove "e, ajde sa mnom u Interkontinental" ali na celodnevni seminar koji mene ič ne zanima, da joj pravim društvo mislim društva radi ...ma neću, ni ja nikog ne vučem po konferencijama :lol. I to me pita NEDELJOM. A nedeljom ne idem ni na terasu :P Tu i tamo na Dunav, kad je lepo vreme. Nedelja je MOJA, tačka. Mission impossible...kad to zna - što se ispaljuje? :?

Back