Ne može/ne želi!

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim da brkas ljubav i sazaljenje!! Ako ne moze da ih ima, a zeli, a i ti zelis, i volite se, razloga za rastanak bas i nema sem ako bas MORA dete da bude vase biolosko, a ni vestackim putem do trudnoce nije doslo, a ako ti zelis, on/ona ne zeli, a moze, postavlja se pitanje gde je tu prava ljubav, svesno zakidas svog partnera za nesto tako vazno a ovamo ga kao volis kao sebe, vise od zivota i slicne fraze...

Polazim od toga da je imati decu najvažnije u univerzumu (ne moj stav, ali više puta iskazan ovde), dakle ako je toliko važno imati decu da je dokaz ljubavi teranje sebe na razmnožavanje iako to ne želimo?! zašto nije toliko bitno imati decu kada je u pitanju partner koji to fizički ne može?
Teza da nas neko ne voli jer ne želi da nam učini plodeći nas poništava tu vasionsku bitnost imanja dece, zar ne.

Polazim od toga da je imati decu najvažnije u univerzumu (ne moj stav, ali više puta iskazan ovde), dakle ako je toliko važno imati decu da je dokaz ljubavi teranje sebe na razmnožavanje iako to ne želimo?! zašto nije toliko bitno imati decu kada je u pitanju partner koji to fizički ne može?
Teza da nas neko ne voli jer ne želi da nam učini plodeći nas poništava tu vasionsku bitnost imanja dece, zar ne.

..ebote, lexa, par ima decu, ne jedinka.. :neutral:
..postoji par bez dece, ne postoje deca bez para, makar u trenutku zacheca.. :roll:

Ja to prva uvek tvrdim, samo se oslanjam na nešto što sam odlučila prihvatiti kao mišljenje većine, ne i svoje.
Kad stavim na papir šta sve žene kažu i na forumu i uživo, uglavnom je procenat na strani onih koje tvrde da im je prioritet životni oduvek bilo dete, pa onda da eventualno nađu životnog partnera. On može da postoji, ali ne mora. Deca - po svaku cenu.

Ja to prva uvek tvrdim, samo se oslanjam na nešto što sam odlučila prihvatiti kao mišljenje većine, ne i svoje.
Kad stavim na papir šta sve žene kažu i na forumu i uživo, uglavnom je procenat na strani onih koje tvrde da im je prioritet životni oduvek bilo dete, pa onda da eventualno nađu životnog partnera. On može da postoji, ali ne mora. Deca - po svaku cenu.
Pozeljno je da postoji, ali nema garancije da ce nastaviti da "postoji" te tako i dolazi do tog finalnog zakljuchka "ne mora"...:D

aham, a zene kad navataju tipa na dete onda su to najgore vestice, rospije i o njima se otvaraju teme kako ah avaj muskarci tako budu iskorisceni i zloupotrebljeni od strane udavaca (konkretno najglasniji po tom pitanju je onaj ludi kiza) :roll:
sreca te nisu svi muskarci mentalni odroni i prevaranti, nego ima normalnog sveta....a vamo kao zene vataju na decu :lol:
a o tome da ne pricamo
udavaca je posprdan izraz kao i emancipovana
svaka žena koja da ****** nekom liku svesno il podsvesno je spremna i nema problem da mu rodi dete, odnosno nije da ga ne želi s njim
kod muškaraca je drugačije
:eek: ti stvarno mislis da zene imaju dva partnera u zivotu? :lol:

Kako biste postupile da saznate da vaš partner ne može da ima decu? (A podrazumevamo da ih vi želite jednog dana...) Nastavak postojeće teme...

Da li biste drugačije postupile da vaš partner izjavi da ne želi decu?

U čemu je tačno razlika?

Može i obrnuto naravno, samo me smara da pišem u dva roda.

Била сам у тој ситуацији када нисмо знали да ли можемо или не, али смо знали да желимо децу.

Није био никакав проблем да се оде на испитивања, али смо пре тога разговарали.

Страшан је осећај кад треба да кренеш, а не знаш исход.

Некако се подразумевало да, без обзира на резултате, остајемо заједно, али ускраћени за један битан део заједничког живота.

О усвајању нисмо разговарали.

У случају да он не жели децу, добро бих извагала да ли бих га оставила да бих родила дете (сама или са неким другим, који би био ко зна какав отац).

Ваљда о томе одлучује љубав коју осећате према њему. Да ли је јача она или матерински инстинкт.

Kako biste postupile da saznate da vaš partner ne može da ima decu? (A podrazumevamo da ih vi želite jednog dana...) Nastavak postojeće teme...

Da li biste drugačije postupile da vaš partner izjavi da ne želi decu?

U čemu je tačno razlika?

Može i obrnuto naravno, samo me smara da pišem u dva roda.

Za partnerku mi ne bi smetalo u oba slucaja. Kao sto bih ja uvek birao onu kojoj brak nije bitan, posto ne planiram da ga ikad zvanicno sklapam.

Stvar je u prihvatanju odluka i mana partnerke/partnera. Ma kakve bile. Naravno u slucaju da je to prihvatanje dvosmerno i uzajamno.

Back