Ne može/ne želi!

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lexa

Buduća legenda
Poruka
30.368
Kako biste postupile da saznate da vaš partner ne može da ima decu? (A podrazumevamo da ih vi želite jednog dana...) Nastavak postojeće teme...

Da li biste drugačije postupile da vaš partner izjavi da ne želi decu?

U čemu je tačno razlika?

Može i obrnuto naravno, samo me smara da pišem u dva roda.

ja sam od onih sebicnih koji u zivotu prvo stvari gledaju iz svog ugla, a onda tek iz ugla porodice
za onog sa kme sam mora da me vezuje jaka emocija i u tom slucaju bi mi zaista bilo nebitno da li moze ili ne da ima decu
ono sto mi imamo, nema cenu

vecina zena razmislja na ovakav nacin
razmisljane muskraca se razlikuje
retko koji bi ostao pored partnerke..primarno im je potomstvo

skoro sam pricala sa nekim ko ima specificnu vezu
pricao mi je kako umire od ljubavi za njom, kako mu je samo ona bitna..kako on zeli decu, a ona nesto oduglovaci..
znajuci okolnosti pod kojima se njihova veza desava, rekla sam mu da je samo opsednut i da je stanje u kome je samo fikcija
pitala sam ga sta bi bilo kad ona ne bi mogla da ima decu
iz mesta je odgovorio - ostavio bih je
a kad ti ne bi mogao da imas - isto
a ako bi ona htela tebe iako ne mozes da imas decu jer voli tebe vise i vazniji si joj od potomstva?
zamislio je i rekao - pa ja onda nju ne volim onako kako sam mislio

ja sam od onih sebicnih koji u zivotu prvo stvari gledaju iz svog ugla, a onda tek iz ugla porodice
za onog sa kme sam mora da me vezuje jaka emocija i u tom slucaju bi mi zaista bilo nebitno da li moze ili ne da ima decu
ono sto mi imamo, nema cenu

vecina zena razmislja na ovakav nacin
razmisljane muskraca se razlikuje
retko koji bi ostao pored partnerke..primarno im je potomstvo

skoro sam pricala sa nekim ko ima specificnu vezu
pricao mi je kako umire od ljubavi za njom, kako mu je samo ona bitna..kako on zeli decu, a ona nesto oduglovaci..
znajuci okolnosti pod kojima se njihova veza desava, rekla sam mu da je samo opsednut i da je stanje u kome je samo fikcija
pitala sam ga sta bi bilo kad ona ne bi mogla da ima decu
iz mesta je odgovorio - ostavio bih je
a kad ti ne bi mogao da imas - isto
a ako bi ona htela tebe iako ne mozes da imas decu jer voli tebe vise i vazniji si joj od potomstva?
zamislio je i rekao - pa ja onda nju ne volim onako kako sam mislio

zaključak: družiš se sa idiotima :lol:

Meni se baš čini da je muškarcima bliža partnerka od potencijalne dece. Često i od već rođene. Uostalom, malo koji (ako i taj postoji) bi rizikovao život žene na porođaju, npr. zbog bebe, da do toga dođe.
Valjda je ipak preduslov da je iskreno voli, doduše.

Kako biste postupile da saznate da vaš partner ne može da ima decu? (A podrazumevamo da ih vi želite jednog dana...) Nastavak postojeće teme...

U čemu je tačno razlika?

Hm, pitanje je kompleksnije nego shto se chini... Mogu samo delimichno da se postavim u tu situaciju jer vec imam dete... Ne bih sad da razbijam glavu shta bi bilo da je bilo, ali n'a shta bi bilo kad bi bilo mogu da kazem da bih izabrala da ostanem sa partnerom koji zeli ali ne moze da ima dete... Otprilike kod neusaglashenih stavova po pitanju dece mislim suprotno, da ne treba ostati u toj vezi, braku, svejedno... Smatram da chovek ne treba da se odrekne dece da bi se povinovao zelji partnera... Kada bi moj partner zeleo dete a ja ne ponudila bih mu da se razidjemo kao neshto shto je po meni jedina fer opcija...

Dobro doduše ima jedna stvar koja ovde pravi razliku: ako on/ona ne može da ima dete može da ga usvoji, tj. možemo ići na to, dok osoba koja ne želi decu ne želi ni usvojeno, pretpostavljam..... neki bi pristali i na donaciju sperme, ništa niej konačno danas. Ali hajde da, for d sejk of gud konverzejšn, pretpostavimo da niko ne planira usvajanje.

Razlika je u odnosu prema vezi, braku, porodici. Veza nema nikakvu perspektivu ako se prioriteti razlikuju.
Opet, ako neko ne moze da ima decu, zavisi u kojoj fazi veze saznas tu informaciju i da li veza ima materijala da opstane i ako nece biti dece. Zavisi od toga da li je usvajanje deteta stoji kao opcija, da li ti nece bit zao ako ti, nakon nekoliko godina kad tvoj biloloski sat otkuca svoje, kaze da se zaljubio u drugu...

Мени би нпр сутра деца била битнија нормално.. Јер она ће да буде ту а сутра већ можда нека друга, али деца су та која ће увек бити ту.

Razlika je u odnosu prema vezi, braku, porodici. Veza nema nikakvu perspektivu ako se prioriteti razlikuju.
Opet, ako neko ne moze da ima decu, zavisi u kojoj fazi veze saznas tu informaciju i da li veza ima materijala da opstane i ako nece biti dece. Zavisi od toga da li je usvajanje deteta stoji kao opcija, da li ti nece bit zao ako ti, nakon nekoliko godina kad tvoj biloloski sat otkuca svoje, kaze da se zaljubio u drugu...
Bilo bi bolje da rodi par klinaca pre nego što je ostavi? :think:

Bilo bi bolje da rodi par klinaca pre nego što je ostavi? :think:

Unapred ne mozes da znas sta ce biti, da li ce brak opstati nakon nekog vremena. Ako ne opstane moras biti nacisto da je toliko jaka zelja bila da ocuvas vezu ili brak, po cenu da nikad neces imati svoje dete, da nikad ne bude kajanja.
Razumela bih kad se ljudi odluce na to da odu, a zavidim parovima koji imaju divne visedecenijske brakove bez dece...

Dobro doduše ima jedna stvar koja ovde pravi razliku: ako on/ona ne može da ima dete može da ga usvoji, tj. možemo ići na to, dok osoba koja ne želi decu ne želi ni usvojeno, pretpostavljam..... neki bi pristali i na donaciju sperme, ništa niej konačno danas. Ali hajde da, for d sejk of gud konverzejšn, pretpostavimo da niko ne planira usvajanje.

Moja sestra ima prijatelje koji nemaju decu (15 god u braku), od onih su parova gde je "sve u redu" ali ni sama ne znam koliko puta je zena bila na vestackoj oplodnji, ubila se hormonima...ona bi da usvoji dete, a on nece ni da cuje za takvu opciju, pomahnita kad se dotakne ta tema. :confused:

Misliš ako npr ona odluči da ostane s njim, želi decu, a on ne želi. Da to jest zajebano, al' zajebano je i ako se isto dogodi a iz razloga sažaljenja ili moralnog udara ostane sa čovekom koji ne može da ima decu koju ona toliko želi.

Mada, ustvari, to si i rekla ;)

Kakvo crno sazaljenje lexo, pitanje je shta nekom uopshte predstavlja dete... Postoje ljudi koji zèle déçu ili ih se odrichu zarad braka, veze... Postoje oni koji n'a déçu gledaju kao neminovan plod ljubavi ili braka, neshto shto se podrazumeva... Za mène je dete smisao zivota... Neshto shto je previse vazno da bi moglo da se postavi iza zelje da ne povredimo nekog i sl.

Svako duguje, pre svega sebi, da bude srećan.

Sasvim je legitimno ostati sa partnerom koji ne može da ima decu ako je zajednička ljubav i život u dvoje ono što oboje ispunjava i čini srećnim.
Isto tako, sasvim je legitimno napustiti partnera ako je želja za detetom tolika da bi osećaj promašenosti života bacio senku na sve ostalo, pa i na ljubav sa partnerom.

Nije fer i nije pošteno vagati u kom slučaju je ljubav "veća" odnosno manja, ili čak reći da i nema ljubavi ako je partner spreman da napusti drugog jer ovaj ne može/ne želi da ima dete - sasvim je individualno šta ko stavlja na listu prioriteta u svom životu, šta ko smatra da ga ispunjava i da je, u krajnjoj liniji, smisao njegovog života.

Lično, želela bih dete u životu. Još ne, ali jednog dana da.
Ali je sasvim ok i da neko ne želi dete, iz ma kog razloga.

Poslednja izmena:

U čemu je tačno razlika?

Jedan od mojih bivših momaka, nije mogao da ima decu. Ja sam bila spremna i na to, da jednog dana usvojimo. Bilo je čak govora i o tome. Ne bih ga napustila zbog toga. Rastali smo se zbog posve nekih drugih stvari. Da izjavi da ne želi, na primer a da bilološki može, e tu bih već morala da budem našisto sa nekim pitanjima povodom toga, u stilu...nećeš sada ili ih nećeš uopšte? Ili ih samo ne želiš imati sa mnom...U skladu sa odgovorima, znala bih u kom pravcu da delujem. Po prirodi stvari sma vrlo otvorena, oko tih krucijalnih i važnih, na početku veza...čisto ko šta očekuje, želi...a ne da provedem godine, ko ne želi slične ili bar približne stvari kao ja. Ja ne osuđujem ljude koji ne žele decu. priznajem, ne razumem to, ali poštujem. Ima na to pravo. Kao što ja imam pravo, da na primer želim. Kao što neko ima pravo da živi u Srbiji a neko na Marsu (lupam :) ) , tako i ovo. Znači, ne osuđujem, ali priznajem da en razumem što. Neki ljudi naprosto ne žele to, nekima narušava komoditet i konfor, neko veruje da se ne bi snašao, neko nije našao pravu osobu...verujem da su razlozi razni. Od imbecilnih do možda zdravstveno opravdanih.

Razlika je...ogromna, kako nije. U prvom slušaju, nije do njega. Džaba neko hoće, ako biološki nešto ne može. Druga je stvar, ako može a svesno odlući da neće. Mada ti je rezultat nekako isti - ostade ti - bez bebe. :(

:hvala:

Back