Sinoc se vracam sa posla i vozač kaže ,,NE MOŽE DALJE,,. Mi u cudu, pomislih pukla guma, otkazao motor.. Ulica Takovska, Beograd. Cudim se, ne izgleda loše autobus. Ali šta da se radi kaže čovek da ne može dalje. Izadjem, rekoh sebi, naići će drugi. Pogledam okolo svi stoje. Pitam se šta se dešava. Neko ko je stajao pored mene,(kao da čita misli kao Lama) kaže demonstracije. Zapitah se da nisam pao sa Marsa, kakve sada demonstracije, šta se dešava. Podjem peške, pogledam prema skupštini vidim neki svet se okupio. Da li da pridjem i da čujem šta je sada problem, odustanem. Umoran sam za tudje probleme. Proćitaću na internetu. Dodjem kući posle dugog putovanja u Jevropu kako Čkalja kaže, palim internet i čitam. Ne mogu da verujem. Kažu ljudi protestvuju protiv diktature, članova RIK-a, protiv RTS-a. Počnem da se osvrćem oko sebe, računam da sam nešto loše pročitao, čitam ponovo, jok bre, tako piše. I da, kažu i zato što su pokradeni izbori. Odem da pročitam drugu vidim razlika izmedju prvog i drugog oko 40 procenata. Ništa mi nije jasno. Pročitam izlanost, malo manje od pola Srbije nije glasalo. Ne znam, otvorim internet ni jedna stranica nije blokirana, ni jedne novine nisu zabranjene, niko nije uhapšen ko drugačije misli. Čudo je ovaj internet, ajde rekoh da se podsetim definicije šta je diktatura i nadjem ovo ,,Diktatura je naziv za oblik vladavine u kome se sva vlast nalazi u rukama jednog čovjeka ili manje grupe ljudi te koja nije ograničena nikakvim institucionalnim okvirima kao što su ustav, zakoni ili običaji.,, Opet mi ništa nije jasno. Ali možda ima diktature a da ja ne znam. Pitam društvo, da li ima negde diktature u ovoj zemlji. Oni me pitaju da li sam pio, šta mi je. Ja kažem ma jok, nego demonstranti kažu da ima. Ljudi u čudu. A bar se javno deklarišu da su protiv ove vlasti. Pitam ..Zašto niste i vi na demonstracijama,,. Kažu mi ,,bili smo u nedelju tamo gde treba da se bude, ali smo ovaj put bili u manjini,,. Čekamo neke sledeće da pokušamo. Pitaju mene zašto nisam ja, a znaju odgovor. Zato što radim i nemam vremena, a i da imam ne bih. Ne bih zbog komšije Mileta, javno se čovek deklarisao za kandidata pod rednim brojem 6. Ne bih zbog komišinice Dragane, i ona isto. I zbog 55 posto Dragana i Mileta. Ovaj put su bili u većini. Moram da poštujem to. Niko meni nije kriv što oni koji ga ne podržavaju su imali pametnija posla ceo dan nego da odvoje desetak minuta i putem glasačkog listića pokažu za koga su. Ali šta da se radi,bitno je da meni i drugima čovek reče ,,NE MOŽE DALJE,,. A zašto? Zato što je neko bio lenj u nedelju pa mene sada tera da sa posla idem peške kući. Ne ide to tako ljudi. Ali nema veze ko još zarezuje nekoga kome je vozač rekao NE MOŽE DALJE.