Ne mogu to da primim

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Poklone koje ne dobijas kao zamenu za neku uslugu treba primiti, cak i kad ti se svidja. Uvek se nadje neko kome to treba.
pokloni u poslovnom svetu su druga prica, tu treba postaviti granicu, i jasno reci ne kada treba
takodje, ako je poklon i primeren i dat iz cistog postovanja, treba umeti primiti poklon tako da bude jasno da se nikakva usluga za to nece dati
nikada ne treba dozvoliti sebi da pokloni uticu na odluke i stav u poslu
poklone poslovne svrhe male vrednosti (rokovnici, hemijske, kalendari...) uvek treba primiti i vratiti poklon iste vrste, stvar poslovne kulture

1. Ne primati poklone od mafijasa.
2. Ne primati kradene stvari (narocito ako su pod istragom).
3. Ne primati korisceno oruzje ( narocito ne od sumnjivih lica).
4.Ne primati poklone koji vas izlazu ruglu.

Itd itd.

Primanje poklona je izraz poverenja i prima se uglavnom od onih u koje ga zaista imate.

Oprez sa reklamnim poklonima.

Poslednja izmena:
onda je bolje takve ljude ne primati u kucu, ako mene pitas
nabavi psa i resila si problem

Pa dok mi je otac ziv moram,to je njegova neka rodbina.
Pas ne resava nista,ja samo sumnjam u namere nisam psihicki obolela da imam prikrivene namere da mi je to beba i da je on osoba kao neki sto imaju.A kad bi nabavljala macku bih nabavila ne psa i to onu sivu sto ima kao tigar sare.I naravno muzijaka.

Ma ajte molim vas...

Svi vi volite da primate poklone, sve oberucke prihvatate, tako je kod naseg naroda...

Cak sta vise kad ne dobijete jos iz ledja prigovarate, kako se neko stisnuo, kako je skrt itd...

Srbi vole dzabane, neke apale...

A ovde se pretvarate...

Ja sam napisala kako jeste a ti svoju paranoju leci negde drugde.A sta si ti nego Srbin?

Pa i ja sam napisao kako jeste...

Jesam Srbin i znam da Srbi vole dzabane, cak prigovaraju kad im se nista ne donese, to ti mogu potvrditi carnici na granici kad dolaze gastabajteri u Srbiju pa vuku sve same poklone svojoj rodbini. A i ovi se sa sele kazu da im pola voca, povrca, mesa odvuce rodbina u grad...
Ja volim poklone, miloste i to ne krijem...

A tebe sram bilo, mogu otac da ti budem a kad god ja i vi polemisemo koristite uvrede.

Pa i ja sam napisao kako jeste...

Jesam Srbin i znam da Srbi vole dzabane, cak prigovaraju kad im se nista ne donese, to ti mogu potvrditi carnici na granici kad dolaze gastabajteri u Srbiju pa vuku sve same poklone svojoj rodbini. A i ovi se sa sele kazu da im pola voca, povrca, mesa odvuce rodbina u grad...
Ja volim poklone, miloste i to ne krijem...

A tebe sram bilo, mogu otac da ti budem a kad god ja i vi polemisemo koristite uvrede.
Ovo je forum nauci da ga koristis,a isto nauci da postoje ljudi koji poklone ne primaju.Eto ja imam nesto protiv tih ljudi i ne zelim nista njihovo u svom stanu i mogu da dube na glavi nece se to promeniti.

Ovo je forum nauci da ga koristis,a isto nauci da postoje ljudi koji poklone ne primaju.Eto ja imam nesto protiv tih ljudi i ne zelim nista njihovo u svom stanu i mogu da dube na glavi nece se to promeniti.

Znam ja da je ovo forum i da ima svako pravo na svoje misljenje... Ja rekao svoje a ti svoje misljenje...

E sad ko zna da ga koristi a ko ne to se vidi po tvojoj reputaciji...7 godina visis na ovom forumu imas vise od mene poslati poruka a reputacija ti je 5 puta manja od moje...

Ma ajte molim vas...

Svi vi volite da primate poklone, sve oberucke prihvatate, tako je kod naseg naroda...

Cak sta vise kad ne dobijete jos iz ledja prigovarate, kako se neko stisnuo, kako je skrt itd...

Srbi vole dzabane, neke apale...

A ovde se pretvarate...

Pokloni samo po sebi, ako su prikladni nikada nisu bili problem, već obaveza ili privid obaveze koji takvi pokloni nameću.

Pokloni prijatelja su lepi akt paznje.
Medju Srbima se to slabo praktikuje.Retko.Uglavnom se to svodi na podmicivanje a to je vec rdjava stvar.

Poklon treba da bude pazljivo izabran i da ima smisla. ne mora biti skup ali valja da je makar malo koristan ; odgovarajuci.

Nemarno odabran poklon je uvreda.

priča se o primanju, a ne o davanju.

hvala, od tebe mi to dođe kompliment... :lol:

Svejedno .Tebi je puno da odvojis sto evra. Nekom to nije puno.
Davao, primao, to je relativno.
Ti ces npr da se useres od posla da bi zaradila sto evra i kupila poklon nekom kome tih sto evra znaci kao tebi jedan evro.
Isti ***** i da on tebi to poklanja.
U oba slucaja njemu je jeftino a tebi je skupo.

S toga poklon od sto evra moze da ima vecu vaznost nego poklon od hiljadu.

Poslednja izmena:

Back