kada dižeš fsb moraš prvo da spustiš memoriju jer se ditzanjem fsb-a diže i brzina , ako memorija ne može da izdrži povećanu brzinu onda pada sistem moraš startnu brzinu memorije da spustiš , voltažu ne savetujem da diraš jer možeš da spržiš procesor , probaj u biosu kombinaciju tastera ctrl + F1 za otključavanje dodatnih opcija ako postoje.imam sve te opcije za voltazu. meni je fabricki fsb 200mhz. izbori za memoriju su samo 667 i 800mhz,odnosno oni odnosi - 1:2 ili 1:1,ne znam tacno. kad menjam fsb,izbori za memoriju se ne menjaju,sem sto frekvencija memorije raste mahnitom brzinom. kad stavim fsb na tvojih spomenutih 300mhz,to je kod mene 3ghz na procesoru,a memorija ode u 900mhz. to bi bio realan overklok za ovaj procesor,ali ja ne mogu ni da povecam za 100 mhz,jer ce sve biti crno i nece se paliti ploca. imam nekoliko parametara za razne voltaze,koje do sada nisam vidjao na mojim maticnim plocama (ovo mi je sedma ili osma),tako da ne bih smeo olako da diram sve voltaze. jedine voltaze koje sam dirao su: cpu,ram,ploca. ali ne pomaze. ako zelis mogu ti prepisati sve opcije iz biosa i voltaze,pa da mi kazes sta da probam da uradim.![]()