ne mogu overklokati procesor

imam sve te opcije za voltazu. meni je fabricki fsb 200mhz. izbori za memoriju su samo 667 i 800mhz,odnosno oni odnosi - 1:2 ili 1:1,ne znam tacno. kad menjam fsb,izbori za memoriju se ne menjaju,sem sto frekvencija memorije raste mahnitom brzinom. kad stavim fsb na tvojih spomenutih 300mhz,to je kod mene 3ghz na procesoru,a memorija ode u 900mhz. to bi bio realan overklok za ovaj procesor,ali ja ne mogu ni da povecam za 100 mhz,jer ce sve biti crno i nece se paliti ploca. imam nekoliko parametara za razne voltaze,koje do sada nisam vidjao na mojim maticnim plocama (ovo mi je sedma ili osma),tako da ne bih smeo olako da diram sve voltaze. jedine voltaze koje sam dirao su: cpu,ram,ploca. ali ne pomaze. ako zelis mogu ti prepisati sve opcije iz biosa i voltaze,pa da mi kazes sta da probam da uradim. :)
kada dižeš fsb moraš prvo da spustiš memoriju jer se ditzanjem fsb-a diže i brzina , ako memorija ne može da izdrži povećanu brzinu onda pada sistem moraš startnu brzinu memorije da spustiš , voltažu ne savetujem da diraš jer možeš da spržiš procesor , probaj u biosu kombinaciju tastera ctrl + F1 za otključavanje dodatnih opcija ako postoje.

kada dižeš fsb moraš prvo da spustiš memoriju jer se ditzanjem fsb-a diže i brzina , ako memorija ne može da izdrži povećanu brzinu onda pada sistem moraš startnu brzinu memorije da spustiš , voltažu ne savetujem da diraš jer možeš da spržiš procesor , probaj u biosu kombinaciju tastera ctrl + F1 za otključavanje dodatnih opcija ako postoje.
hvala,proguglacu da nadjem ako ima key kombinacija za ovu plocu i bios.

sada sam pogledaso manual za ploču p31 neo iu imaš odeljak : Frekvency /Voltage control , u njemu imaš stavku D.O.T control za inteligentno twekovanje , ploča sama radi sve do 15% overklokovanja ,
inače sve ti je tu što ti treba i za manuelno štelovanje i procesora i memorije
Clipboard02.jpg

sada sam pogledaso manual za ploču p31 neo iu imaš odeljak : Frekvency /Voltage control , u njemu imaš stavku D.O.T control za inteligentno twekovanje , ploča sama radi sve do 15% overklokovanja ,
inače sve ti je tu što ti treba i za manuelno štelovanje i procesora i memorije
Clipboard02.jpg

upravo na slici,tako isto je i kod mene...sem sto te automatske opcije za overklok - NE RADE! D.O.T. mogu do mile volje selektovati koju god hocu,sve zivo ostaje isto posle restartovanja racunara,nista se ne menja! opcija i dalje stoji tako kao sto sam je namestio zadnji put,ali nema nikakvog efekta! kao da je neko pogresio pri programiranju ili je ovaj bios nije namenjen za ovu plocu ili obrnuto,nista ne reaguje... ne znam kako,ne znam zasto,ali znam da je ova ploca jedno veliko sranje,a mozda je i bios sranje,ko bi ga znao. polupacu je cekicem,necu ja na takvo djubre od ploce stavljati core2quad. :)

upravo na slici,tako isto je i kod mene...sem sto te automatske opcije za overklok - NE RADE! D.O.T. mogu do mile volje selektovati koju god hocu,sve zivo ostaje isto posle restartovanja racunara,nista se ne menja! opcija i dalje stoji tako kao sto sam je namestio zadnji put,ali nema nikakvog efekta! kao da je neko pogresio pri programiranju ili je ovaj bios nije namenjen za ovu plocu ili obrnuto,nista ne reaguje... ne znam kako,ne znam zasto,ali znam da je ova ploca jedno veliko sranje,a mozda je i bios sranje,ko bi ga znao. polupacu je cekicem,necu ja na takvo djubre od ploce stavljati core2quad. :)

То је до процесора, неможе да се овеклокује толико колико Биос омогучава. Плоча је добра, не дозвољава да се подеси процесор ван његове мочи.

posle selekcije mora da ide f10 i save yes

- - - - - - - - - -

i selekcija sa Enter tasterom

- - - - - - - - - -

Inače imaš FSB/Memory ratio za smanjivanje brzine memorije

ne razumes me,ta opcija uopste ne radi,razumes? samo podesavanje samo po sebi je ukljuceno i usnimano,ali sve ostaje isto.frekvencija rama i cpu-a ista,u kome god programu da pogledam,pa i u samom biosu. ne funkcionise opcija,kontas? okacena je tamo,a kao da nije. ne valja nesto,izgleda da taj bios nije za ovu plocu ili trazi brzi ram,mozda onaj na 800mhz. (pc6400) a ne verujem nikako da je do procesora,posto kao sto sam vec napisao,citam da ga klokuju do 3ghz bez diranja voltaze.

Poslednja izmena:
ti mislis da ja ne znam sta radim? graficka kartica mi je brza,ali ogranicena procesorom,sporiji je od nje. ali se od njega moze dosta izvuci. ja sam testirao u igrama bivsi procesor (D 915) sa standardnim taktom i povecanim takvom za 400mhz (2.8/3.2ghz).i to u igrama gta 4 i mafia 2. posle kloka sam imao 5-6 frejma vise nego pre.a ovaj procesor se moze klokati na 3ghz i vise,jer mu je fabricki takt mali i ne greje se. trosi malo struje i temperatura mu je 24 stepeni kad upalim racunar i oko 35 stepeni posle par sati koriscenja. 3 ghz je 50% povecana brzina rada. to bi bilo u praksi 10-15 frejmova.

Pitanje je sta ti radis :-)

Ja sam pre pet sest godina imao takvih par ploca sa slicnim cipsetima (p31, g31 i sl.)
Bez ikakvih problema se serija e2xxx procesora moze klokovati za 20-25 odsto cistim
podizanjem fsb-a

Sve preko toga neophodno je podizanje napona, da li ces ti tvoj moci
da kloknes na 3 giga pitanje je, moguce je ali ja ne verujem da ti to mozes sa
tvojom plocom (inace ta neo serija ploca su nevidjeni krs krseva)

To sto tebi daje veoma mali oveklok, to moze biti do nekih drugih stvari - moze biti da ti
je los kuler za cpu (nakupilo se prasine ili sl.), proveri termalnu pastu, a narocito napajanje.

a sam lepo pitao na pocetku teme da li neko zna sta je problem,jer je mozda imao istu plocu,a vi samo dajete savete tipa ''kupi brzi procesor''. necu ja te savete,ne trebaju mi. niko nista ne zna na ovom forumu,sem par pojedinaca,necu imenovati. ja ocekujem da razgovaram sa nekim ko vise zna od mene,a svi znate manje i pricate mi nesto sto odavno znam. hvala,ali ne hvala!!11 :)

Ok.

Pitanje je sta ti radis :-)

Ja sam pre pet sest godina imao takvih par ploca sa slicnim cipsetima (p31, g31 i sl.)
Bez ikakvih problema se serija e2xxx procesora moze klokovati za 20-25 odsto cistim
podizanjem fsb-a

Sve preko toga neophodno je podizanje napona, da li ces ti tvoj moci
da kloknes na 3 giga pitanje je, moguce je ali ja ne verujem da ti to mozes sa
tvojom plocom (inace ta neo serija ploca su nevidjeni krs krseva)

To sto tebi daje veoma mali oveklok, to moze biti do nekih drugih stvari - moze biti da ti
je los kuler za cpu (nakupilo se prasine ili sl.), proveri termalnu pastu, a narocito napajanje.

Ok.

ma hajde molim te,kuler cist nigde mrvice prasine,nov novcat (ocuvan).pasta promenjena,stavljeno malo vise paste no inace,temperatura kad upalim racunar 18 stepeni,max 35. :) druga stvar,odneo ja procesor kod coveka da ga probamo na nekoj drugoj ploci sa 2gb rama na 1066mhz (najbrzi ddr2 koji postoji),klokovali ga na 2.8ghz odmah...ja kupio isti takav sam 2gb,OPET NECE DA KLOKUJE!!! :( MSI NEO SU DEFINITIVNO DJUBRE PLOCE!!!!!!!!11111 voltaze sam povecavao malo,ne pomaze.

ma hajde molim te,kuler cist nigde mrvice prasine,nov novcat (ocuvan).pasta promenjena,stavljeno malo vise paste no inace,temperatura kad upalim racunar 18 stepeni,max 35. :) druga stvar,odneo ja procesor kod coveka da ga probamo na nekoj drugoj ploci sa 2gb rama na 1066mhz (najbrzi ddr2 koji postoji),klokovali ga na 2.8ghz odmah...ja kupio isti takav sam 2gb,OPET NECE DA KLOKUJE!!! :( MSI NEO SU DEFINITIVNO DJUBRE PLOCE!!!!!!!!11111 voltaze sam povecavao malo,ne pomaze.

koliko si izgubio vremena na toj gluposti , mogao si za nov racunar da zaradis . Dodje mi ponekad stvarno da ti kupim i posaljem neki quad core jer smaras za medalju . Ne mozes od bebe da ocekujes neku snagu ma koliko je hranio. tako i sa tim procesorom ,

А...КО ЗНА ЗАШТО ЈЕ ТО ..ДОБРО...:think: :aha2: ( :lol::lol::lol: )
-----------------------------​
ОВЕРКЛОКОВАЊЕ ...ЈЕ ДЕЧИЈА БОЛЕС СЛИЧНА ...КОЦКАРСКОЈ БОЛЕСТИ...:think:

КАДА СЕ ЗАРАЗЕ..БУДУЋИ ОВЕРКЛОКЕРИ...ПРВО.. ОШТЕЋУЈУ ЋАЛЕТОВ И КЕВИН БУЏЕТ...:(...А СРАЗМЕРНО ТОМЕ ...И СВОЈ...:per:

КАДА И АКО ОДРАСТУ " АКО ИМ НЕ ПРОРАДИ ИМУНИТЕТ СИВЕ МАСЕ " ..:( ...ПРВО... ОШТЕЋУЈУ СВОЈ БУЏЕТ ...:per:

АКО СЕ ТАКО БОЛЕСНИ...ОЖЕНЕ И СТВОРЕ ПОРОДИЦУ ...ОШТЕЋУЈУ ПОРОДИЧНИ БУЏЕТ...И ПРЕНОСЕ ЗАРАЗУ НА СВОЈЕ ПОКОЛЕЊЕ...:sad2: ...:aha2::aha:

СЛИЧНО КАО ...( КАДИЛНИЦИ - слов. ) - ПУШАЧИ-ГУШАЧИ ...:sad2:...:aha2::aha:

Back