Не купујте сечено воће

AleksaJ

Buduća legenda
Poruka
35.323
Сиромаштво и силна поскупљења су узтоковала да се 'тржиште' 'прилагођава'

Недавно је примећено да се трешње продају на комад.. што није тема

Тема су лубенице

Више година уназад се продају делови лубенице .

Последице могу бити тровање храном

https://www.nezavisne.com/zivot-sti...sta-vas-zdravlja-Dinja-je-jos-opasnija/912491

Mogu , ali u sustini to je do prodavca, do Morala, veliko M, a ne do pristupa konzumaciji vocu ,
Tako da vise je stvar da se narod zamisli ko je, jer trpaju jedan drugoga...
A postoji cela industrija ociscenog voca kad postoji poverenje...
Kivi , skoro svako tropsko voce, nar, mnogo ukusniji kad je sredjen...a svez...obicne jabuke , su do 1h sveze posle ciscenja..
Lubenice na hladnom su do 3h sasvim prihvatljive...

Problem je sto u Srbiji svi znaju sta rade kad ih niko ne gleda i onda cak i industrija gotove hrane, ulicne hrane je ogranicena na sveze spremljene pljeske, i kobaje i cevape, jer od kakvih god mrtvih konja preko kosova stiglo meso , opet nece musterija osetiti to kao mucninu kad pojede tu pljeskavicu...

Eto dokle stize uslov i standard kad je moral ovakav kakav jeste..
Da napomenem, ja sam takodje kriv....kad hocu za dz da ispecem komsijama u selu kazane rakije, obicno njihove, skupljene, ja na zalost kulturno pitam hoce li i prvenac i svi kazu obavezno...to je cisti otrov, ali udara u glavu i daje jacinu rakiji....osecaj jacine...tako da ja tu stavljam njihovu svest iznad svoje, jer ebiga svi znate kakvi su balkanci, ili mu uradi onako kako on hoce ili bolje nemoj da mu cinis...

Jeste li ikad gledali kako ljudi biraju na pijaci povrce ili voce....nekad je to bilo ok gledati , sad nije..
Ko zna da procenjuje kvalitet on se uzasava kad neko pocne da brcka i probira robu na pijaci , a evo i zasto , em ugnjavi robu , ne ume da proceni a da ne ugnjavi , npr uzme paradajs, i ne ume da ga oseti pod rukom nego ga zgnjeci ili nabije nokat...
A na kraju nema pojma da odabere najbolje....cak ni zemljoradnici nemaju pojma , sto je cudno ...meni je cudno , ima koji umeju , ali ima i koji ne umeju...

Uostalom ni uzgajivaci stoke ne umeju uvek da procenjuju koji je primerak dobar a koji nije...neki se nauce, neki samo gledaju spolja...ne umeju da vide kroz telo..

Сиромаштво и силна поскупљења су узтоковала да се 'тржиште' 'прилагођава'

Недавно је примећено да се трешње продају на комад.. што није тема

Тема су лубенице

Више година уназад се продају делови лубенице .

Последице могу бити тровање храном

https://www.nezavisne.com/zivot-sti...sta-vas-zdravlja-Dinja-je-jos-opasnija/912491
Kakvi to.Ako ne mozes kupiti celu,nemoj ni kupovati.Ko zna sta rade da ona izgleda sveze,a sveza ne moze biti,ako je naceta i ko zna koliko stoji u radnji.

Back