NE KUPUJTE PROIZVODE TESTIRANE NA ZIVOTINJAMA !!!

1525340_10152060454890502_462043391_n.jpg

Peticija protiv P&G: http://www.change.org/petitions/pro...utm_medium=facebook&utm_source=share_petition

Evo ovako: DM Hausmarke nisu testirani na životinjama, Saponia Osijek, čini mi se da od naših marki Dahlia ne testira. Oriflame je cruelty-free; Avon i Revlon su bili ali su se proširili na kinesko tržište gde je testiranje zakonska obaveza. Dalje, na beloj listi je Himalaya (najbolja pasta za zube koju sam ikad koristila, a većina proizvoda im je i veganska-izuzetak je sapun od meda i mleka koji je fantastičan za kožu ali i odlično skida fleke sa odeće) i domaća, solidna a jeftina, Botanica. Dobrodošla u klub. :) Sledeće je, kao sebe da gledam, meso. ;)

Botanica je česta u specijalizovanim "kućama hemije", znaš ono, hemija, kozmetika, papiri i sunđeri... Dahlia uglavnom u Lili, Himalaya isto Lili i DM, kao i DM Hausmarke, omiljeni su mi od kozmetike Alverde, posebno što su obeleženi jednim lepim V u krugu ako su potpuno biljnog porekla-recimo imaju rol-on sa biserima koji nema tu oznaku. Od kućne hemije najčešće kupujem Saponijine-Faks, Likvi, Arf, Ornel, kvalitetni su a imaju čak i biorazgradivi program, zavisno od vrste, Natural&sensitive ili Strong nature, i jeftiniji su od biorazgradivih proizvoda drugih proizvođača-tipa Likvi od 0,5l košta regularno 115 u DM a Frosch i Denk mit (DM-ov) biorazgradivi su 170-180... I da! Saponijinih proizvoda ima mahom u svim prodavnicama.

Ja od kozmetike koristim Oriflame, ali vrv vec znas da se on prodaje kataloski... To mi je najlaksa varijanta jer godinama kupujem od njih i onda me mrzi da idem i trazim nesto drugo po prodavnicama. Sto se kucne hemije tice, to je baba finansira, a nju ne zanima dal je testirano i dal je biorazgradivo, tako da uzima sta ona hoce iako ja stalno gindjam kako koristi otrove i zagadjuje okolinu, jedino sto cesto koristi umesto deterdzenata sirce, tako da nije bas da samo troka ove gluposti.

Mi uzimamo preko neke zene koja nam daje s njenim popustom, tako da mi njoj pomazemo da ima vise bodova, a ona nama da popust i to je to, tako da me niko ne cima ni oko cega, mada su me pre smarali svi zivi da se aktiviram, da zaradim, jer stvarno moze lepo da se zaradjuje s tim, ali ja sam 0 od trgovca, ne umem nakit koji pravim da prodam, a kamoli kozmetiku x)))

I ja, samo sto meni dodatno taj lancani nacin prodaje i to uvlacenje drugih u lanac da bi zaradio vise, onda te promocije, stvaraju blazi oblik napada panike, sa tendencijom da predje u tezi oblik. Uopste mi ne prija.
Nakit koji ja pravim, da pravim :), mogla bih da prodajem, nekako to mi je malo zanatstvo, vise umetnost, skroz drugaciji vid trgovine. Ovu kozmetiku prodajes prijateljima, ne smes da postavis negde oglas, da postavis negde da se prodaje....

Koliko nepoznatih reci u jednom postu. :sad2:
Zapisivacu, nema mi druge.

Izvini ako sam te zbunila. :lol: Za početak, ako proizvod ima ovaj znak, def. nije ni testiran na životinjama, a što nema nikakvih živ. sastojaka je samo bonus:

vegantmlogo_col_shad11.jpg

Ja sam dva puta bila uclanjena u Oriflame, ali su me hvatali da idem na one sastanke, preslisavali koliko sam poena skupila i pitali me koji plan imam da to promenim i skupim mnogo vise. Istraumirali su me potpuno. :lol:
Moracu opet da se ucnlanim, ali bez tih sastanaka i pitanja. :)

Ne moraš da se učlanjuješ, jednostavno nađeš nekog već učlanjenog distributera.

Mi uzimamo preko neke zene koja nam daje s njenim popustom, tako da mi njoj pomazemo da ima vise bodova, a ona nama da popust i to je to, tako da me niko ne cima ni oko cega, mada su me pre smarali svi zivi da se aktiviram, da zaradim, jer stvarno moze lepo da se zaradjuje s tim, ali ja sam 0 od trgovca, ne umem nakit koji pravim da prodam, a kamoli kozmetiku x)))

Da, sasvim fin izvor prihoda, pa čak i karijera može da se napravi u tim piramidalnim sistemima tipa Oriflame, Avon, Elisa, Revita...

Back