Ne guši me

OnlyYourShadow

Ističe se
Poruka
2.477
Često čujem ovo u praksi, kako u vezi, tako u prijateljstvu...
Da li se vi osećate kao da nekoga gušite?

Da li se pod tim smatra konstatna kontrola, nadzor, opterećenost?

Na koji način može da se spusti napon, ako i sami shvatite da nekoga gušite, ili da vas neko guši?
Kako uopšte rešavate tu situaciju kad vas neko guši?

ponekad se osecam zaista tako...da mi treba vazduha...slobode...ne znam kako da to objasnim osobi koja me gusi a da je ne uvredim...onda pomislim pa mozda i ja smaram...najbolje kad se dve osobe razumeju i mogu jedna drugoj na fini nacin da daju do znanja da zele malo prostora za sebe...na zalost to je retko pa dolazimo u konflikte...Licno ne volim da me neko stalno nesto cacka i pita da mi je stalno za petama...pa makar bio mnogo drag...

Ne postoji fin način da nekome daš do znanja da ti treba prostora... zvučaće u najmanju ruku kao nezadovoljstvo, u najgorem slučaju, kao ucena. Ako ga pak pitaš, znači da ti treba dozvola. Uzmeš si vazduha samostalno, ne vidim problem... sve što ti smeta na ignor, ako je to puno toga, kompletnu osobu na ignor. Jer teško da će se promeniti.

Na koji način može da se spusti napon, ako i sami shvatite da nekoga gušite, ili da vas neko guši?

Осетила сам скоро како "гушим" свог драгог.
Једноставно сам осетила да му СВО слободно време одузимам собом (никако и купатилом :mrgreen:).

И по њему сам видела (јер сам га добро знала) да је тачно. Нисам желела да чекам његово "доста ми је", већ сам га питала да ли је тачно то што осећам, попричали смо, и нашли решење. :mrgreen:

Gusio sam ranije, ali sam prestao, zato sto je agresor dosao u situaciju da bude zrtva u jednom trenutku i kad je agresor (ja) skontao kako je to gadno, prestao je da gusi ljude. Mene znaju kao nekoga ko svakom sve kaze, pa prema tome, nemam problem da nekome kazem da smara (naravno ne kazem "smaras!", vec mu to saspem u facu na neki manje brutalan nacin) :)

Gusis nekog ako si jako posesivna osoba i zelis da znas svaku njegovu misao, pratis svaki korak, da kontrolises sve..
Mislim da nisam nikog gusila, nisam takva osoba..a i kad imam te porive ponekad, znam da to odbija, pa se trudim da to ne radim..
A dozivljavala sam da me guse, da. Kad ti neko bukvalno ne dozvoljava slobodu, nego bi da te zarobi i ima samo za sebe.
U tim situacijama pobegnem...svakom coveku je neophodna sloboda

jok..obicno kazu da ih gusim vise:whistling:

sta znam ne bavim se tim kompleksaskim ispoljavanjima...

kazem ODJEBI SMARAS ME!!!:zper:

Mene je sramota da pričam bez prestanka i očekujem od nekoga da samo ćuti i klima glavom...uvek pratim da li me neko sluša..ako primetim da samo klima glavom i govori ono ...cccccc...prestajem i ćao....

Sa obzirom da smo drustvena bice cesto pribegavamo vidjanju sa ljudima chisto radi reda.
Ne postoji neka normalno veza izmedju vas i ulazu se dodatni napori jer se ne razumete.
Chak iako su dugogodishnja prijateljstva u pitanju. Ne kapirate se, prosto.
Normalno je da cete se gusiti tako.
Za zdrav odnos, ljudi treba da znaju kad da odjebu jedan od drugog i da daju prostora.

----------

Objektivno/Subjektivno

-Veza/Prijateljstvo
Obichno zahteva temeljniji pristup. Hocu reci, da se otvorite.
Mnogo ljudi to ne zeli a hoce vezu. Nastane problem kada krenete da nasrcete na nekog
da se otvori. Nema potrebe. Otvorice se kada vam bude verovao.

-Drugarstvo
Koga realno zabole za drugare? Oni vam samo ispunjavaju prazno vreme.
Korisno i benigno. Izbegavati mesanje drugarstva i prijateljstva.

-Roditelji
Guse po default-u. Nema vam spasa.

-Rodbina
Vas izbor

Back