Ne dobijam na MASI ?

mirkoni92

Početnik
Poruka
15
Evo ovako:
Idem u teretanu vec 10 meseci,od 18 godine, u cilju nabacivanja sto je vise moguce telesne mase ( misica vise nego sala naravno ) Kada sam krenuo verujem da sam imao 79kg i imao sam sala na struku i na stomaku. Kasnije cu napisati trenutnu kilazu i visinu.

*izvinite zaboravio sam tacne nazive sprava

Moj trening izgleda ovako, necu detaljisati preterano,napisacu kilaze koje otrpilike podizem cisto da dam na uvid :
1. DAN GRUDI 6 VEZBI U 3 SERIJE OD 10 PONAVLJAJA
(na benchu nisam uopste napredovao za razliku od mog druga koji je dosao na 80 kg za krace vreme a ja se mucim sa 70kg, nekad i ne mogu, 20 kg sa bucicama na klupi)
2.DAN RUKE (BICEPS I TRICEPS) PO 4 VEZBE ZA SVAKU GRUPU ISTO U 3 SERIJE PO 10 PONAVLJAJA ILI MANJE ZAVISI OD TEZINE
(na onoj spravi valjda je to pregib ili kako se vec zove gde sedim i naslanjam laktove na iskosenu podlogu- tu dizem 50-55 kg, 14 kg sa bucicama)
3. DAN LEDJA 6 VEZBI TAKODJE 3 SERIJE, 10 PONAVLJANJA
(sa ledima sam u sustini zadovoljan na onoj spravi sto simulira veslanje dizem 70 kg, sa 1 rukom 35 kg, 25 kg sa bucicama)
4. DAN RAMENA -------//-------- (20 kg sa bucicama, na kliznoj masini 50 kg)

Ishrana mi je bazirana da se sve vrti oko proteina (nije bas svaki dan ali gledam sto je vise moguce)
Npr. posle treninga mi je obrok tokom nedelje bar 3 puta bio sledeci:
Konzerva tunjevine
5 barenih jaja
Pola litre jogurta + 250 ml mleka sa Whey-om

A gledao sam i pre treninga da unosim proteinsku hranu...
Pio sam i Whey ali posto sada znam da ga nisam pravilno koristio, znam zasto nisam dobio na masi ( pio sam ga sa mlekom i ne direktno odmah posle treninga)

Trenutno pijem gainer Muscle Juice 2544 i nadam se nekom boljitku, hvala na citanju.

Saveti ??? :hvala:

Za dobijanje mase logika je jednostavna, uneti vise kalorija od onih koje telo potrosi, e sad zavisi kakvu masu. Konam da ciljas misicnu masu, ako si na nju mislio onda se trudi da se drzis 2g Proteina po kg, 5g uh po kg. Sto se tice vezbi Bench? Kako ne napredujes? Verovatno gresis u izvodjenju vezbe. Bench izgleda smesno za raditi, ali u njemu se krije toliko komplikovanih stvari da to nisi svestan... vodi racuna da guras misicem kog zelis da nabudzis. Ako radis bech za grudi guraj sisom, ja taj osecaj pre nisam imao, sada jednostavno mogu da upravljam grudima, kada to steknes sve ce biti jasno. I da stavi kilazu na kojoj ti je maksimum 10-12 ponavljanja, forsiraj vece tezine da bi pokrenuo testosterone, oni su najvaznija stvar u bb.

Ja bih ti preporucio da pijes proteine i pre spavanja. I ne treba da se prezderavas vec da jedes kvalitetno.
I zasto radis ceo dan grudi to je teska partija i ne treba se mrcvariti. I koliko vidim ne radis noge a to je velika greska. Ubaci partiju noge kad radis recimo ramena. Noge vuku veliku misicnu masu u sebi, to su veliki misici a kada ih radis velika kolicina testosterona se ispusta koja je bitna za izgradnju gornjeg dela tela. Sve je to povezano indirektno a najgore je razmisljanje: "ja imam jake noge treniram fudbal i ne moram da ih radim".

Da je jedes/pijes suvi pivski kvasac! Mozes u tabletama(ako ne zelis da osetis njegov ukus) ili ovako, suvi, koji je mnogo bolji nego tablete ali ukus...zapamtices ga zauvek :D
Imas u samoposluzi valjda..ja koristim Bipov ;)
I nije mnogo skup.

Zar nije jednostavnije i lakše da uzme običan B kompleks? Takođe, nije ni skupo. Ali, i pored svega, ne može da računa na neko značajno poboljšanje apetita. Ipak, ako će placebo da odradi posao, super. Bitno da je svrha postignuta. :)

Moj ti je savjet batali teretanu, to je po meni najgori mogući sport koji možeš upražnjavati.

79 kg je previše za 18 god. ide igraj neki sport, trči ili najbolje ako imaš uslove plivaj... popunićeš se vremenom još si mlad, najgori su mi oni koji sa 17 god. imaju 110 kg tonu sala i po cijeli dan su u teretani šta oni misle dokle mogu tako

Moj ti je savjet batali teretanu, to je po meni najgori mogući sport koji možeš upražnjavati.

79 kg je previše za 18 god. ide igraj neki sport, trči ili najbolje ako imaš uslove plivaj... popunićeš se vremenom još si mlad, najgori su mi oni koji sa 17 god. imaju 110 kg tonu sala i po cijeli dan su u teretani šta oni misle dokle mogu tako

Nije mnogo 79kg. ako je visok. Sto kaze Sojic :"Samo ako je uskladjeno" :)

Back