(Ne)davanje...

Smorivoje!

Obećava
Banovan
Poruka
71
Koji je od ova 2 recepta bolji i zasto? Da li su protivrecni ili ne?
Taj točak se vrti samo u početku u pravcu koji odgovara njoj.

Kad se ONA opusti i pomisli kako je ,hepimaderfakar, kojoj se u životu sve namestilo

točak menja kretanje u suprotnom pravcu i dok se ONA osvesti u svojoj nesvesti

u kom se pravcu stvari kreću prođe život...

Zato je muškarac koji mnogo daje a malo traži u početku

na duže staze Veoma Srećan Čovek.

- - - - - - - - - -

Nadam se dragi muškarci da ste razumeli formulu.

Ovo bas i nema veze sa stvarnoscu, osim kod one teze da su zene rob svoje mozzarele....
I onda sve sto ide uz to, tj da vecini na balkanu ne smeta to sto nemaju neki drugi odnos osim odnos zbog redovne snoske sa zenama.

I naravno da onda onaj ko dobro ebe moze to da unovci kroz popularnost kod zena...

Ali sta ako ne zelis da imas snoska veze i dobar si ili odlican u seksu....?
Da li odlican seks daje mogucnost vernosti kod zene, pa da onda nadgradi u vezu postovanja?
Po praksi, ne. Mnogo je bitnije ono tucanje u mozak nego u guzove i mozzarelu....Tj zenama je bitnija animalna priroda i to nadmudrivanje sa njima i namerno ucenjivanje i zaebavanje u mozak, ali naravno da nikako, nikako ne izgleda da to radite svesno...
Npr jedan primer, nek pocne da vam prosipa emancipovano shit predavanje kako posle posla morate da perete sudje sa njom, a ona nezaposlena svo vreme kuci...Nikako rasprava i logika...nikako...moze samo da se razvije demagosko bice u njoj pa cete tu dobiti pobedu sa tanjirima ali izgubiti rat...
Zato pametni muskarci odmah pocnu da jedu u kafani , posle posla i nisu gladni kad dodju kuci....iako imaju spremljeno....
Pa onda proradi guza meduza, vidi da ce vrlo brzo da nastupi totalni raskid ili svako na svoju stranu, pa se secne...

Inace to je u pozadini one izreke da sto si vece go.vno prema zenama to su one bolje prema tebi...
Tacnije receno , sto si tvrdji u svojoj bandoglavosti to su sklonije popustima...

Isto i kod seksa, dok si idealan ljubavnik, ona uziva u seksu maksimalno , uopste te ne primecuje niti zna ko si sta si i sta ti odgovara...
Cim pocnes da uskracujes, odmah pocinje da razmislja sto i onda pocinje da te upoznaje...
I onda kao postaje covek......sazri...

Samo pitanje je da li zelite da budete menadzer i kod kuce....
Ako zelite, onda nema dizanja ruke....cak sta vise, uvek ima zeljnih za menadzera...
Sto lepsu imas na lageru to su sve vise usluznije...ali kakvo je to okruzenje za decu?
Nikakvo , bas onakvo kakvo i stvara ovu ogromnu vecinu zlobnih patriota...i komsija...

Potreban je ekvilibrijum, nije normalno da se neko vise daje, a neko manje. Mislim moze na neke krace staze, kada je nekom teze ili je slabiji, ali u generalnom smislu, ravnoteza davanja mora da postoji.

I, u principu, posto je po mom misljenju pocetak mnogo, mnogo, mnogo bitan, i on po mom misljenju mora da postoji od pocetka (taj ekvilibrijum davanja). Ne volim uopste taj zenski trip koji kaze: 'Ok, ti moras da pokazes da si pravi muskarac, i ti ces vise da se dajes u pocetku, da bi ja kao stekla poverenje u tebe, pa cu se ja negde usput da ti se prikljucim'. To je potpuno glupo, iz vise razloga, mrzi me sada da pisem romane. Od toga najcesce nema nista, jer kada se ona prikljuci, ovom se vec smucilo neuzvraceno davanje.

A sto se tice Patkovog posta, ja se skoro nikad ne slazem u potpunosti sa njim, tj. verovatno nisam do sada procitao niti jedan njegov post koji mogu licno da potpisem za svaku rec. Ali ovo sto je napisao je em realnost i super opisuje vecinu odnosa danas, em je zensko ponasanje precesto jako besmisleno cak i njima, ako si muskarac koji ume da im na tacni prezentuje sustinu, sto vecina muskaraca nazalost-nije.

Ono sto praksa u vezama pokazuje je sledece- u ogromnoj vecini slucajeva, ili te partnerovo davanje ugusi, ili si nezadovoljan jer ne osecas da ti se dovoljno daje i razume te. Ljudi cesto uvek isticu samo ovaj drugi primer, jer u tom slucaju osecaju jacu emotivnu vezu, on ih vise definise kao osobe, njihov identitet. Kada te gusi, onda te brate gusi, i od tih primera svi prelaze, a kada bi se malo udubili i analizirali sve primere podjednako, mozda bi nalazili bolja resenja.

Nemam pojma ni sta je tacno perfektna zeljela reci ovim postom, radi se o muskarcima koji daju i koji su srecni ali se ne vidi proces zakljucivanja kojim se doslo do ovakvog stava. Cini mi se iz onog sto sam citao da je ona jedna od onih tra la la forumasica, sklonih romanticnom nerealnom pogledu na svijet.
S druge strane umri muski i previse mracno gleda na m/z odnose, cesto ga i ne procitam jer zna da pretjera u tim svojim analizama i da izgubi nit cjedeci kap vode iz suhe drenovine. Mada ovdje je dosta dobro prikazao jedan moguci scenario.

Velika je greska previse davati zenama i ponasati se predusretljivo . To i iz licnog iskustva kazem jer uvek se takvo ponasanje obije o glavu pa makar devojka bila povucena, skromna, fina .Vecina zena pod izgovorom laznog "dzentlmenstva" ocekuju od muskarca da je on taj koje ce sve povuci, davati, trositi pare na nju pa i kada niste u vezi npr koleginice na poslu ocekuju da uvek muskarac nesto plati, doplati za njih, da im bude potrcko i da odradi tezi deo posla itd
Ukoliko muskarac je u vezi i stalno nesto placa, daje, cini devojci koja samo ocekuje i postaje joj to normalno a sama zauzvrat se nikada nece potruditi ona to nece ni ceniti niti vrednovati pa ma koliko se muskarac trudio , cak i da je velika ljubav u pitanju, vrlo brzo takav muskarac postaje otirac za tu zenu sto dalje vodi poremecenim odnosima iz cega ce proistaci brojni problemi.
Glavni problem je u tome sto to zene percipiraju kao slabost muskarca i krecu sa tim igricama , pocinju muskarca da nipodastavaju, osiono se ponasaju.

Poslednja izmena:
Nemam pojma ni sta je tacno perfektna zeljela reci ovim postom, radi se o muskarcima koji daju i koji su srecni ali se ne vidi proces zakljucivanja kojim se doslo do ovakvog stava. Cini mi se iz onog sto sam citao da je ona jedna od onih tra la la forumasica, sklonih romanticnom nerealnom pogledu na svijet.
S druge strane umri muski i previse mracno gleda na m/z odnose, cesto ga i ne procitam jer zna da pretjera u tim svojim analizama i da izgubi nit cjedeci kap vode iz suhe drenovine. Mada ovdje je dosta dobro prikazao jedan moguci scenario.

Ne znam kontekst u kom je ona pisala, ali mislim da sam razumeo sta je htela da kaze, i iskreno, meni se taj stav ne svidja.

Sto se tice Patka, on prica sam sa sobom, i po tome mogu da ga razumem, i ja sam generalno takav na forumu. I lupeta cesto, ali ovde je odlicno opisao kako funkcionise vecina musko/zenskih odnosa, posebno iz muskog ugla. Zene stvarno znaju da preteraju i nista ne razumeju ponekad. Narocito ove mladje zene, pa znaju da napinju, sto moze da radja samo shitove u odnosu, kada ona napinje jer se oseca kao da se on dovoljno ne daje, a on sve sto radi, radi pod pritiskom, i ne zato sto to zeli iznutra, vec jer mu je nametnuto, to tako treba itd. Dok se osveste o zivotu i o sustini medjuljudskih odnosa, vec si i matoriji, a samim tim i umorniji.

Forum je reprezentativni uzorak populacije...
Stanje moze da bude samo gore da se ne lazemo.

ja sam bas mislila obrnuto...tj da dobar deo forumasa sto vise imaju neke minuse u zivotu to vise bleje po netu i mrace...ovi sto ne bleje mnogo ili ne bleje uopste njima je verovatno bolje...msm po meni forum uopste nije neka osnova posebno ako na njega gledas kao na laku drogu pa preko toga skontas tip ispitanika...
koliko sam se ovde zajedljivih mracnjaka naslusala to nisam nikad u reali...

ja sam bas mislila obrnuto...tj da dobar deo forumasa sto vise imaju neke minuse u zivotu to vise bleje po netu i mrace...ovi sto ne bleje mnogo ili ne bleje uopste njima je verovatno bolje...msm po meni forum uopste nije neka osnova posebno ako na njega gledas kao na laku drogu pa preko toga skontas tip ispitanika...
S ovim se slazem, vecina zena koje sam upoznao preko foruma imala je neku falingu.
Od potrebe za odobravanjem, daddy issues, neprihvacenosti u drustvu, sve do ovisnosti o zoloftu, teskih bipolarnih poremecenja i da ne duljim.

Da ne bi bilo da su samo muski forumasi cudni.
Ja sam ovde jer mi posao takav da imam mnogo vremena. ;)

Ja se istinski pitam sta je falinka...
Forumasi su po nekom pravilu asocijalni ljudi sa viskom vremena. Razlozi asocijalnosti su ujedno i razlog falinke. U neku ruku se uklapam i cak nemam problem ni da kazem koja je moja falinka mada to nije nikom bitno...
No, tvoja vizija srecnih i uspesnih studenata, a kasnije i zrelih ljudi ume da bude bleda kad se njoj suprotstave bahati fenseri i beogradska kloasarijada sa kojom ti cini mi se i nemas veze sto je jako dobro.
E sad, na forumu imas sve strukture, i mladje i starije, vise u srednjem dobu s razlogom...

Biti u prvom svetu je zaista lepo, ali kada se pogleda alavost, bahatost tog sveta koja se najbolje ogleda u navikama uopste, ali i broju razvoda, vidi se da ni razmazenost mozda nije dobra, ali je 1000 puta bolja od osakacenosti...

Ali forum ima i prednosti, a to su pristupacno i otvoreno druzenje bez ikakvog rizika...
S ovim se slazem, vecina zena koje sam upoznao preko foruma imala je neku falingu.
Od potrebe za odobravanjem, daddy issues, neprihvacenosti u drustvu, sve do ovisnosti o zoloftu, teskih bipolarnih poremecenja i da ne duljim.

Da ne bi bilo da su samo muski forumasi cudni.
Ja sam ovde jer mi posao takav da imam mnogo vremena. ;)

Svi smo super i svi smo falicni...:lol:

Poslednja izmena:
Obe procedure su tačne i netačne u isto vreme. Zavisi s kojom osobom imaš posla. A na neki način govori i koji tip žena te privlači. Lake, teške, srednje lake. Ja sam svojevremeno razmišljao da su žene neracionalna bića koja ne zanimaju pravi osećaji, a onda sam shvatio da jednostavno gubm vreme na krive devojke, kod kojih ne bih imao šansi ni u idućih sto godina. Muvanje neosvojive devojke više govori o muškarcu koji traži neku potvrdu da je zaista dobar, nego što ima veze sa seksom. Kad sam shvatio da nemam šta dokazivati samom sebi, sve se promenilo.

tj da dobar deo forumasa sto vise imaju neke minuse u zivotu to vise bleje po netu i mrace...

U "reali" ce ti se ljudi samo osmehivati, a potajno u sebi tri puta opsovati.

Forum nikako nije samo za forumase koji imaju minuse u zivotu, vec za ljude koji dolaze da razmenjuju informacije. Napisanu rec je mnogo lakse izustiti no o tome "pricati u reali".

Meni je malo glup taj stav da forum "nije reala", bas ovde mozes vise nauciti o ljudima no sto bi ikad uzivo.

Sto se teme tice, obe konstatacije su tacne, ali zavisi od osobe do osobe i nije vazece na sve zenske osobe. U pravu su obojica po pitanju toga. "Sta je bolje"? Pa ni jedno, a ni drugo nije nesto bog zna kako bolje jer opet na kraju muskarac ispada magarac.

U "reali" ce ti se ljudi samo osmehivati, a potajno u sebi tri puta opsovati.

Forum nikako nije samo za forumase koji imaju minuse u zivotu, vec za ljude koji dolaze da razmenjuju informacije. Napisanu rec je mnogo lakse izustiti no o tome "pricati u reali".

Meni je malo glup taj stav da forum "nije reala", bas ovde mozes vise nauciti o ljudima no sto bi ikad uzivo.
Sustina, ali ona to nikad nece priznati..., ali to je njena stvar ako misli da je bolja...
Sto se teme tice, obe konstatacije su tacne, ali zavisi od osobe do osobe i nije vazece na sve zenske osobe. U pravu su obojica po pitanju toga. "Sta je bolje"? Pa ni jedno, a ni drugo nije nesto bog zna kako bolje jer opet na kraju muskarac ispada magarac.

Sad, bahatost ume da bude zenska osobina i previse. Sto su vise "zive" to su vise bahate. Ne zanimaju ih drugi i da bi bio u igri sa njima moras debelo da ujedas upravo njih.
Kroz svadje se vrsi prociscavanje odnosa i stvari postavljaju na svoje mesto. Bitno je lepo lagati sto bi rekao panonski gomnar. Moras biti tvrdoglavi egocentricni magarac, a ne racio tip sto znaci da priznaje postojanje zivota u tebi...
Glupost ali tako je...

to je zato što si ti debilče pa misliš da nemaš razloga da mračiš. no, tvojih tri i po hiljade poruka za nekih 4-5 meseci crta jednu sasvim drugu sliku velikih minusa i rupa u tvom životu. a to što ne mračiš upravo ide u prilog tome da si u još goroj banani od tih koji mrače jer forum doživljavaš kao oslobođenje beg kontrast i olakšanje od svoje bedne svakodnevice pa si sva hepi dok si na njemu.

Poslednja izmena:
Sad, kad citam komentare i post @Umri_muskog i @Kamijev koji se inace ne slaze sa njim moram da priznam da mi se cini da muskarci generalno nisu u stanju da retoricki pariraju zenama, a po mom iskustvu to uopste nije slucaj, jer ja sam itekako umeo da se svadjam i teram do kraja i cak sam misljenja da svadje prociscavaju vezu, samo sto sam ja solidno izvezban u svadjama i jos poprilicno bandoglav.:aha:

Nema kvazidzentlmenstva kod mene.

Otici cu u sred noci da kupim guaranu ako joj treba za ispit, a i to ako procenim da nema nipodasavanja, ali neke yebade ne da nece da moze...:nono3:

E upravo zbog toga mi se cini da u nekim sitaucijama bolje funkcionise recept @PerfectOne

Ja ne ostavljam zaostale duhove i sve sto mi smeta, a protiv je neke moje pravicnosti kazem ljutito.:kletva:

Potreban je ekvilibrijum, nije normalno da se neko vise daje, a neko manje. Mislim moze na neke krace staze, kada je nekom teze ili je slabiji, ali u generalnom smislu, ravnoteza davanja mora da postoji.

I, u principu, posto je po mom misljenju pocetak mnogo, mnogo, mnogo bitan, i on po mom misljenju mora da postoji od pocetka (taj ekvilibrijum davanja). Ne volim uopste taj zenski trip koji kaze: 'Ok, ti moras da pokazes da si pravi muskarac, i ti ces vise da se dajes u pocetku, da bi ja kao stekla poverenje u tebe, pa cu se ja negde usput da ti se prikljucim'. To je potpuno glupo, iz vise razloga, mrzi me sada da pisem romane. Od toga najcesce nema nista, jer kada se ona prikljuci, ovom se vec smucilo neuzvraceno davanje.

A sto se tice Patkovog posta, ja se skoro nikad ne slazem u potpunosti sa njim, tj. verovatno nisam do sada procitao niti jedan njegov post koji mogu licno da potpisem za svaku rec. Ali ovo sto je napisao je em realnost i super opisuje vecinu odnosa danas, em je zensko ponasanje precesto jako besmisleno cak i njima, ako si muskarac koji ume da im na tacni prezentuje sustinu, sto vecina muskaraca nazalost-nije.

Ono sto praksa u vezama pokazuje je sledece- u ogromnoj vecini slucajeva, ili te partnerovo davanje ugusi, ili si nezadovoljan jer ne osecas da ti se dovoljno daje i razume te. Ljudi cesto uvek isticu samo ovaj drugi primer, jer u tom slucaju osecaju jacu emotivnu vezu, on ih vise definise kao osobe, njihov identitet. Kada te gusi, onda te brate gusi, i od tih primera svi prelaze, a kada bi se malo udubili i analizirali sve primere podjednako, mozda bi nalazili bolja resenja.

Moram samo da objasnim da je moj post uzet iz konteksta bez dodatnog objašnjenja.
između redova ima ozbiljne ironije koja je loše protumačena...

Back