Ne daju svoj parking

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.920
Žitelje par dana neprijatno je iznenadio papir zalepljen na ulazna vrata u kojem nadležni iz opštine Palilula traže od njih da uklone svoje stubiće za parkiranje iz zajedničkog dvorišta! Žitelji ovog dela grada sa negodovanjem su primili ovo obaveštenje jer ova parking-mesta njihove porodice koriste decenijama unazad kao stanari pomenutih višespratnica.

- Nekoliko njih je došlo juče i skinulo par stubića iz dvorišta, ali kada smo im mi zatražili originalno rešenje oni nisu imali da nam pokažu, nakon čega su se povukli - navode u dahu stanari za "Novosti". - Naši roditelji, babe i dede, pre nas su ovde parkirali svoje automobile. Imamo pravo da ih koristimo, to je naš parking, decenijama. Ovo nije javna svojina. Nije nam jasno zbog čega ovo rade. Ko može da uđe u naše dvorište i tu da parkira.

Prema rečima stanara, ovo nije prvi pokušaj nadležnih da im oduzmu parking-mesta. Navodno su ekipe iz komunalne milicije htele da na ovom potezu uvedu zonu, ali nisu uspele. S druge strane, iz JKP "Parking servis" kratko su nam rekli da ovaj prostor nije u nadležnosti njihovog preduzeća s obzirom na to da nije reč o javnoj svojini.

Ceo tekst je na linku https://www.novosti.rs/beograd/vest...ovica-dalmatinske-djusine-iznenadila-palilula

A pitanje je..Ko je ovde u pravu ? Grad Beograd ili stanari koji koriste taj parking godinama ?

Када би наши прописи били јасно написани и добро примењени... Не бисмо тако махнито морали да јуримо свој реп...

Пре неколико година је започето уклањање препрека са јавних паркинг места. Али, шта је опште, јавно, а шта није... Различита решења сам виђао.
У једном случају је то буквално била рампа. Не знам да ли и данас постоји.
У другом примеру, решеткаста врата на колском улазу.
Виђао сам и ланце између два стубића.

Ако се у горе наведеном случају ради о паркингу који се просто налази око зграде... Не знам шта да кажем.

Ми немамо посебне паркинге за станаре и за посетиоце. Много је зграда давно направљено, када је планирање било много слабије него сада.
Зграде које садрже барем нешто паркинга су постале обавезне тек после 2000. године - а добра већина нас живи по прилично старијим зградама.

Žitelje par dana neprijatno je iznenadio papir zalepljen na ulazna vrata u kojem nadležni iz opštine Palilula traže od njih da uklone svoje stubiće za parkiranje iz zajedničkog dvorišta! Žitelji ovog dela grada sa negodovanjem su primili ovo obaveštenje jer ova parking-mesta njihove porodice koriste decenijama unazad kao stanari pomenutih višespratnica.

- Nekoliko njih je došlo juče i skinulo par stubića iz dvorišta, ali kada smo im mi zatražili originalno rešenje oni nisu imali da nam pokažu, nakon čega su se povukli - navode u dahu stanari za "Novosti". - Naši roditelji, babe i dede, pre nas su ovde parkirali svoje automobile. Imamo pravo da ih koristimo, to je naš parking, decenijama. Ovo nije javna svojina. Nije nam jasno zbog čega ovo rade. Ko može da uđe u naše dvorište i tu da parkira.

Prema rečima stanara, ovo nije prvi pokušaj nadležnih da im oduzmu parking-mesta. Navodno su ekipe iz komunalne milicije htele da na ovom potezu uvedu zonu, ali nisu uspele. S druge strane, iz JKP "Parking servis" kratko su nam rekli da ovaj prostor nije u nadležnosti njihovog preduzeća s obzirom na to da nije reč o javnoj svojini.

Ceo tekst je na linku https://www.novosti.rs/beograd/vest...ovica-dalmatinske-djusine-iznenadila-palilula

A pitanje je..Ko je ovde u pravu ? Grad Beograd ili stanari koji koriste taj parking godinama ?
Ja samo znam da su samo dosli jednog dana i poceli da naplacuju parking gde to nikad nije bilo naplacivano, kod mene u ulici.
Ukoliko taj prostor nije privatna svojina, svakako da na istu foru mogu i tamo da urade, bez obzira sto se radi o dvoristu...
edit:
ja sam u Cvijicevoj i to bas su mi Dalmatinska i Djusina u komsiluku :P
edit2:
inace, ovde je jeziv problem sa parkingom svuda u kraju, namnozilo se automobila tona, pa razumem opstinske vlasti.
Ima jedan lik koji je privatizovao parking mesto pa dize brisace i ostecuje kola svima koji se parkiraju ispred njegovog
ulaza :P

Poslednja izmena:
Kod mene postoji puno takvih parkinga koji se nalaze između blokova zgrada,
ali nikome nije palo na pamet da zauzme "svoje mesto".
Mislim da stanari nisu u pravu, jer tu površinu recimo nisu oni betonirali, ne čiste je oni, drveće na toj površini ne orezuju oni sami već zelenilo... javna je površina.

Kod mene postoji puno takvih parkinga koji se nalaze između blokova zgrada,
ali nikome nije palo na pamet da zauzme "svoje mesto".
Mislim da stanari nisu u pravu, jer tu površinu recimo nisu oni betonirali, ne čiste je oni, drveće na toj površini ne orezuju oni sami već zelenilo... javna je površina.
И код мене постоји и овако и онако. Имамо делове који су обележени, неке друге површине нису, а свуда се једнако паркира.

U redu ali zasto oduzeti ljudima pravo parkiranja koji parkiraju tu godinama
da bi parking servis obelezio i naplacivao parkiranje jer to je poenta
zasto mora bas za sve da se uzima lova
Пре више од 10 година су рекли да се почиње са процесом отежавања доласка аутомобилом у центар града. Паркинг зоне су најочигледнија мера тога.

U redu ali zasto oduzeti ljudima pravo parkiranja koji parkiraju tu godinama
da bi parking servis obelezio i naplacivao parkiranje jer to je poenta
zasto mora bas za sve da se uzima lova

Pa kad je počelo zoniranje prvi na udaru su bili oni koji su u samom centru.
Zašto bi drugi delovi grada bili u boljoj poziciji?

Moja drugarica je stanovala u Gospodar Jovanovoj, oni su imali ispred zgrade mesta za parkiranje, pa kada ko ugrabi mesto,
kad je počelo zoniranje, vlasnici stanova su imali pogodnosti, na mesečnom i godišnjem nivou, koliko se sećam.
A pre zoniranja su tu dolazili da se parkiraju svi koji su dolazili u centar, pa oni nisu mogli da se parkiraju.

Kao što reče Platin, cilj je da ljudi ne dolaze u centar kolima, ali i da se zaradi, naravno. Niko ne radi za nečije lepe oči.

Kod mene su zonirali sva slobodna parking mesta i to treću zonu dakle 3 sata max.

Realno mnogo je bolje sada. Ja ionako plaćam parking mesto iza rampe pa me nije dotaklo uvođenje, a da nije toga uzeo bih godišnju PPK sigurno, kao stanar zoniranog područja imam pravo na to.
Brutalno sa finansijske strane ali bolje je ovako nego ono maltretiranje da se kruži i da vrebaš mesto.

Чије су овце, тог је и ливада?
Па није ово дивљи запад, дођеш, пободеш кочиће и прогласиш ранч.
Паркирају годинама на туђој својини, наплатити уназад сво то паркирање.
Али...ако имају доказ да је њихово, онда им исплатити одштету за узнемиравање а одговорне отпустити уз опаску да следећих 675 година не могу да раде у државној служби.

kod nas jeste divlji zapad....u dvoristu zgrade zauzeo ko je kolko nogao...neko jedno, neko dva, neko tri a neko ni jedno parking mesto...svi se obezbedili da, kad nisu tu, niko ne moze da stane na 'njihovo' mesto
Зато постоји мрак...демократски мрак.
Иако сам против тог шиптарског начина, из мрака, с леђа и са капуљачом у крду, некад се мора употребити герила.
Код мене комшија који годинама не долази, не живи у Србији, један дан дошао и паркирао на два места. Ја с посла, немам где да станем, лепо испред да не може да изађе. Продужио је боравак у лепој Србији за два дана. Све за туризам!

Zavisi koliko dobro advokata srbin hoce da plati.
Obicno utvrdjivanje ocinstva posle roka moze da se odradi jeftino I za 6 meseci ili Skupo I za tri godine.
Tako I ovo.
Vecina trazi logiku I glumi seoskog advokata uz prvu ljutu.
Ko ima dobrog advokata on ima svoj parking prostor.

Kapitalizam je , dobre fore se kriju.

Back