Ne cepajte mi srce na pola

Ne terajte me da biram. Ne želim da se opredeljujem. Ne mogu. Ne umem. U meni je i Rik Blejn i Konstantin Ljevin, svejedno mi je da li se zove Ilza ili Kiti. Volim je kao da nam je prvi i poslednji dan. Nije mi bitno da li se ljubimo na Jelisejskim poljima ili Jasnoj poljani.
Molim Vas, velika gospodo iz velikog sveta, ne cepajte mi srce na pola, prepuno je ožiljaka. Još jedan neće izdržati. Verujem da imate gomile pametnih i razložnih razloga, zbog kojih ste poveli svoje horde da unište one druge sa isto takvim i još razložnijim razlozima koji su naoružali svoje gospodare rata. Verujem i jednima i drugima da je rata moralo da bude. Ja govorim u ime onih koji bi da vole bez obzira na kom jeziku se čita njihova ljubav. Peva se isto. Govorim u ime onih, koji odbijaju da mrze. U ime onih koji ne priznaju strane sveta i ne postavljaju međe. Zato, izaberite svoje predstavnike, najhrabrije od najhrabrijih, nek na megdan izađu. Nek okrvave ruke do ramena, nek pobede, nek unište. Nek vam obezbede primat, vladajte jedni drugima samo ostavite na miru nas čiji Bog je ljubav a srce prepuno Vera i Nada. Nije ovaj svet dan, da ga uništite, niti ste rođeni da mrzite. Zato vas još jednom molim: 'Ne cepajte mi srce na pola, možda vam jednog dana kada pobedite i kada više ne budete imali protiv koga da ratujete,možda vam zatreba za onaj dan posle.'
Picsart_23-02-18_23-24-07-519.jpg

Back