"Ne bacaj hranu"

ako nesto ostane, pas to pojede,tako da se nista ne baca
evo malo pre bas sam pravila kupus salatu i opusteno je pojela korenje od kupusa
ja ne znam sta je sa njom,gora je od kante

- - - - - - - - - -

Đavola se baci 200 € hrane po porodici, toliko polovina porodica nema za hranu mesečno (od primanja) ili tek nešto preko toga..

Dešava se kod nas u kući da ostane nešto u frižideru i bude bačeno, ali sve manje jer gledamo, kao i svaka porodica, da ne trošimo ne našto što nam nije potrebno.

pa tih 200 eu hrane mesecno mozda baci neko mudo koje ima platu 2500 eu

ja bacam dosta krompira, svezih sezonskih salata... uvek kupim i spremim vise nego sto mozemo da pojedemo, posebno kad imamo goste. danas sam bacila kesu spanaca. nisam stigla da spremim i on pozuteo. eto, ode sto dinara :aha: hleb npr. susim, ostavljam u papirne kese i dajem coveku koji prodaje mleko. mislim da starim hlebom hrane kokoske.
meso, torte, pite... uglavnom razdelim kad imam viska. to ne bacam.
ali sve jedno, sve sto kupim od hrane a da ne pojedemo ne verujem da dostigne bas 200 evra mesecno. tacno mi dodje da sabiram, da proverim :lol:

ja bacam dosta krompira, svezih sezonskih salata... uvek kupim i spremim vise nego sto mozemo da pojedemo, posebno kad imamo goste. danas sam bacila kesu spanaca. nisam stigla da spremim i on pozuteo. eto, ode sto dinara :aha: hleb npr. susim, ostavljam u papirne kese i dajem coveku koji prodaje mleko. mislim da starim hlebom hrane kokoske.
meso, torte, pite... uglavnom razdelim kad imam viska. to ne bacam.
ali sve jedno, sve sto kupim od hrane a da ne pojedemo ne verujem da dostigne bas 200 evra mesecno. tacno mi dodje da sabiram, da proverim :lol:

kod mene salate i kolaci ne stignu da budu visak :rumenko:
i jedno i drugo zderem kao luda sve dok ima,cudo je da nemam 100 kg
jedino sto moze da mi propadne su jabuke ili banane posto nisam ljubitelj ali i to ima ko da pojede
meso kupujemo u jako malim kolicinama
od rucka najcesce ostaje
ali svaki visak, koji ostane u necijem tanjiru,odmah dam psu i potopim tanjir
stari hleb isto dam psu sa npr ostatkom kuvanog jela iz serpe ako je ostalo a nije se pojelo u dva najvise tri dana

- - - - - - - - - -

imati psa je vrlo korisno sto se tice hrane, sad kad razmisljam
taj visak koji bi bacili,pojede pas i onda automatski jede manje svoje hrane :lol:
plus,kad hrana padne na pod,ne moras da se cimas da skupljas,usisivac sa jezikom je tu
cak je i jogurt posrkala sa parketa pre neki dan...ja samo dodjem sa dzogeom i obrisem malo posle nje i to je to

Moje dete jede npr. salatu od juče, kad odmo u resroran, ja kažem ako imate nešto od juče iz kante za njega, on to voli..haha

Eo sad sam bacio juče negde nam se zaturio brokoli, ja ga kupio, niko ga nije jeo, ni čorba ni ništam i ode u kantu, pa onda ostanu neki dronjci tipa ćureća prsa 2 komada...i sve što je ostalo i zaosalo..al se stvarno ne baca sa namerom..hleb recimo ne bacamo duže vremena, kupujemo sve najskuplje hlebove.. Oni su i količinski manji i manje je jedu jer su kvalitetniji..

Što se živorinja tiče..ništa to.. mesožderi su, ne mogu da im podvalim nešto, a od povrća nešto kada umuljamo sitno..osim pirinča naravno i pomalo šargarepe ..a ima pasa koji sve klopaju, naši pas i mačka ne..

Poslednja izmena:
Moje dete jede npr. salatu od juče, kad odmo u resroran, ja kažem ako imate nešto od juče iz kante za njega, on to voli..haha

Eo sad sam bacio juče negde nam se zaturio brokoli, ja ga kupio, niko ga nije jeo, ni čorba ni ništam i ode u kantu, pa onda ostanu neki dronjci tipa ćureća prsa 2 komada...i sve što je ostalo i zaosalo..al se stvarno ne baca sa namerom..hleb recimo ne bacamo duže vremena, kupujemo sve najskuplje hlebove.. Oni su i količinski manji i manje je jedu jer su kvalitetniji..

Što se živorinja tiče..ništa to.. mesožderi su, ne mogu da im podvalim nešto, a od povrća nešto kada umuljamo sitno..osim pirinča naravno i pomalo šargarepe ..a ima pasa koji sve klopaju, naši pas i mačka ne..

i ja volim salatu od juce...bude onako mekana i upije sve sokice..:zaljubljena:

Back