Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Dr Brus Grejson (Bruce Greyson) je dobar deo svoje karijere posvetio naučnim istraživanjima na ovu temu, koga zanima napisao je odličnu knjigu o tome - After, kod nas prevedena kao S druge strane života.
Pa bio sam s jednom devojkom. Ona je cirkala samo ja sam zgutao i tablete. Drmusala me dobar dio noci kaze imo sam prekidanje disanja dodushe probudio sam se ne sjecaju se nicega a ona je bila vidno uznemirena
Šteta, no čini se da je materijalisticko objašnjenje NDE do sad najpouzdanije (usput, Grayson i Van Lommel su napisali sjajne knjige).
Plus
NDE ima bezbroj anegdotalnih potvrda, a najimpresivnije su tzv. podijeljena iskustva, v. Moody: Bljeskovi vječnosti
Minus
Sam Parnia je poduzeo oko 2000 pokusa u sobi za oživljavanje hitne. Mali broj je ostao živ, a od tih, svega dva su imali nešto nalik na NDE, ali mutno. Nikakav dokaz za izvantjelesnu projekciju.