Zanimljivo. Kako razlikuješ da si na astralu od običnog sna, da li je kvalitet onoga kako doživljavaš sebe i svet drugačiji ili šta? Neki kažu da je osećaj mnogo realniji kod AP-a nego u recimo lucidnom snu.
Ne san je bukvalno kao kad sanjas....ne vidis nista nego u glavi ti prolaze slike onog sto sanjas, kao da ne dolaze spolja do oka..
A kad si u astralnoj projekciji onda ti mozes da lezis, ali ti vid dolazi spolja , mislim mozes ti da astralnu posmatras kao da sanjas da astralno hodas ustajes, letis...pa onda vremenom mozak to usavrsi da bude realno..
San moze biti vrlo realan javi....cak i realniji od jave...
kad sad pricam san mislim na san , u glavi , ne da gledas kroz oci...ili da sanjas da gledas kroz oci..
Zato sam i napisao da je meni zanimljivo bilo sta se sve moze sa snom...naravno da sam imao par nocnih mora...ali to ispravis tako sto zaustavis san i pokrenes ga ponovo , san nikad ne krece istom putanjom, cak i kad hoces amaterski da ga teras istom putanjom..
A posle kad se usavrsis u kontroli sna, e onda mozes sta hoces...
San pustis kad pozelis da se odmoris...san ti dodje odmor za telo , a kad ti treba za mozak onda se komiras..
Ja tako mislim , jer mnogi ljudi , pa i ja, kad su preumorni , imaju potrebe da spavaju radi tela da im se misici nameste, da se odmore, a ne da se komiraju....
Nisam imao mnogo nocnih mora, ali su bile produktivne, zbog njih sam naucio da kontrolisem snove....Prvo sto sam sanjao su bili slobodni snovi , pa su bile astralne projekcije, koje su uglavnom dobri i zanimljivi snovi ili projekcije, e onda su uleteli ti neki inserti iz horor filmova koje sam gledao ili SF , i onda se prvo nisam snasao , a izgledalo je tako realno , ali znas da je san..uvek znas , iloi ja uvek znam kad je san kad je halucinacija a kad je java..tj mastarenje...
San moze da vas prevari pa da se ritate, branite, vrisnete, pisate, polucija je seksate se se u snu...
Ali to nije astralna projekcija nego ono kad ste klinac pa ne razlikujete....
Slicno se desava kad ste nenaspavani, ili kad imate visoku temperaturu ili kad ste pod narkozom..slicno ali ne i isto..
U zdravom telu zdrav duh vazi...to moram da napomenem...
Zasto su meni snovi bili zanimljiviji kad ih kontrolisem....?
Prvo mnogo bolje uocavas ono sto ti se desilo tog dana...mozes da vracas film, mozes da probas razlicite scenarije, mnogo mudrosti pokupis....
Neko to radi kad ostari pa onda se seti necega u mladosti i onda pomisli koloiko je tada pametniji nego kad se to desvalo u mladosti , a to moze i sanjajuci kontrolisano dan posle tog dogadjanja, naravno , bice neke razlike kako vreme prolazi , tj u 90 godina se drugacije, cek , ne 90 , tad osoba jedva nzire sta razmislja, u 50 godina se drugacije razmislja nego u 20 ali ne mnogo , i nisam siguran da je zdravije...
Vise su obojene misli i analize kajanjem, prastanjem, propustanjem...
Astralna projekcija se obicno koristi za kretanje, setanje, letenje, kretanje uglavnom...Naravno , desi se da astralno sretnes osobu , moze tu svasta da se desava..
Podsvesno znas jezik strani mnogo bolje nego sto mislis da ga znas..
Recimo ja sam jednom imao astralnu projekciju i tako sam dobro znao engleski , da sam resio da to proverim....i izazovem sledecih dana, ponovo astralnu projekciju i ponovo resim da muvam strankinje...i ponovo se javi to da koristim reci koje znam sta znace a u realu ne znam sta znace , i zapamtim koje sam reci znao i sta znace i nateram sebe da se sto hitnije probudim da bih proverio u recniku koji sam stavio na sto da bude u rezervi...
Jeste da peku oci , to je tacno , ali sam video da reci znace ono sto sam i mislio u snu da znace....iako ih cini mi se prvi put cujem...
Svasta sam radio , vrlo efikasno..
Npr resavam zadatke za olimpijadu iz matisa i desi se ne znas da resis , skupi se, i onda pred spavanje procitam tih 5,6 zadataka i legnem da spavam i ne sanjam nista, i sutra su reseni...to je izvrsno funkcionisalo , nema nocne more, a zadaci reseni..
Ali ne sme vise od 5,6...
A mozes ceo dan da vezbas matematiku , neces ti imati nocne more zbog toga...
Kao od tetrisa, i jedanput od matematike, kad sam pred spavanje procitao 20 zadataka da ih resim u snu , sine to je nocna mora....celu noc po memoriji pises brises, resavas necee, a da, ne resis uvek svih tih 5,6 zadataka, nekad ostanu nereseni...nije bas uvek..ali skoro uvek..
znaci dve nocne more sam imao jednom tih 20 zadataka matematike kad sam procitao pred spavanje, to je previse....i drugi put kad sam taj dan igrao tetris prvi put...celu noc sam igrao tetris u snu. i vise nisam hteo da igram tetris....ebes ti igru koja te toliko shebe...