NBA 2020/2021

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Богданов шут прорадио и завршио са 6 тројки и чини ми се 22 поена, али нажалост знајући га не можемо да очекујемо константност од њега.
 
Konačno! Bogdan u "Mundobasket" izdanju!

Namestio ruku, ali šampion bio prejak. Harden na tragu Džordana, MVP Janis slavio u derbiju večeri. Gudurić solidan u neočekivano ubedljivoj pobedi Memfisa.


1573141831108.png


Sakramento se dobro borio protiv šampiona, ali su i pored 22 poena Bogdana Bogdanovića pretrpeli poraz u Kanadi. Naš as je ubacio šest trojki, Kingsi su skupo prodali kožu, šteta što ovaj nivo igre ne pokazuju protiv slabijih timova. Smanjili su veliku prednost Reptorsa, prišli na jedan posed u finišu, ali je Toronto zadržao pobedu. Siakam je ubacio 23 poena, Lovri koji je u sjajnoj seriji koš više. Kingsi su izjednačili rekord franšize sa 20 trojki, ali nije bilo dovoljno. Bjelica 5 poena, 2 skoka, upisao je jednu trojku.

Domantas Sabonis se vratio na parket, malo je zarđao, ubacio je 13 poena, uz loš procenat šuta, ali imao čak 17 skokova. Indijana je na 50% dobili su Vašington, Bitadze je ispao iz petorke, ali je dobio 20 minuta, Gruzijac je ubacio 13 poena. Iako su igrali treći put u četiri dana, domaći nisu delovali umorno, Ti-Džej Voren se nameće kao lider tima, ubacio je 21 poen. Na drugoj strani Bredli Bil 30, biće ovo teška godina za Vizardse, imaju skor 2-5.

Detroit je prekinuo loš niz, boljeg protivnika nisu mogli da požele, Dramond je ubacio 27 poena i imao 12 skokova u pobedi nad slabim Niksima. Junak je bio Toni Snel, pogodio je svih devet šuteva, od toga šest trojki, porušio rekorde franšize i stigao do 24 poena. Pistonsi su šutirali 56%, Njujork sa skorom 1-7 ostaje najgori tim lige.

"Rezervni" Golden Stejt je bio lak zalogaj za Hjuston, 36 poena Hardena, čitava petorka Roketsa je postigla 17 i više poena, dali su 21 trojku. Harden je ubacio u prvih osam mečeva 292 poena, 36.5 po meču, jedini bolji skor od njega imao je onaj najbolji Majkl Džordan koji je dao 303 u jesen 1988.

Trae Jong je odigrao loš meč, završio je sa devet poena, nema suspendovanog Kolinsa, pa ubedljiva pobeda Čikaga u Džordžiji nije veliko iznenađenje. Satoranski je brojao do 27, za tri četvrtine je sve rešeno...

Karl Entoni Tauns se vratio u tim Minesote, ubacio je 25 poena, imao 13 skokova, Vigins je bio najefikasniji sa 30, ali "Vukovi" gube tlo po nogama. Novi poraz, ovoga puta u Tenesiju od lošeg Memfisa. Domaćin je rivalu utrpao 137 poena, Dilon Bruks i Dža Morant su do vrha napunili koš gostiju sa severa, Gudurić je igrao nešto više od 16 minuta, ubacio je sedam poena, imao po 4 skoka i asistencije.

Dalas je dobio i petu utakmicu u sezoni, Luka Dončić je uz 25 poena, imao po 7 skokova i asistencija. Orlando je igrao mnogo bolje nego u prethodnim mečevima, 19 koševa, 11 skokova, 7 asistencija za Vučevića. Medžik je bio blizu pobede, Dončić je napravio par grešaka u poslednjem minutu, ali Vučević nije pogodio poslednji šut.

Marjanović na terenu manje od dva minuta, prazne kolone, imao je jedan promašaj i grešku.

Vratio se Embid, ali nije uspeo da spreči drugi poraz u nizu Siksersa. Pali su u jednom od derbija od Jute, Rudi Gobert je uz 14 poena, imao 16 skokova, po 3 asistencije i ukradene lopte. Donovan Mičel je ubacio 24 poena, Bojan Bogdanović 20, Juta je dobila bitku pod koševima protiv skakački jednog od najmoćnijih timova lige. Embid je meč završio sa 27 poena, 16 skokova, Ričardson odigrao najbolje od dolaska iz Majamija, 24 poena. U nastavku, gostima je nedostajao Ben Simons zbog povrede ramena, u stvari on je odigrao samo deset minuta.

Veliki derbi večeri pripao je Milvokiju. Odneli su pobedu sa Pacifika u onome što su mnogi skloni da vide kao borbu za prsten. Baksi su slavili protiv Klipersa, Adetokumbo je imao jedno od onih izdanja kada ga je nemoguće čuvati, 38 poena, 16 skokova, 9 asistencija. MVP je imao sjajnu podršku u Džordžu Hilu, vezeran je sasuo šest trojki, trećinu od ukupnog broja Baksa. Klipersi bez Leonarda koji se odmarao, Montrezi Harel u prvom startu 34 poena, 13 skokova, Lu Vilijams je ubacio 34, ali su rezerve Baksa presudile, igrači sa klupe su ubacili 47 poena, Klipsi samo 20.

Rezultati:

Detroit - Njujork 122:102
Indijana - Vašington 121:106
Atlanta - Čikago 93:113
Hjuston - Golden Stejt 129:112
Toronto - Sakramento 124:120
Memfis - Minesota 137:121
Dalas - Orlando 107:106
Juta - Filadelfija 106:104
LA Klipers - Milvoki 124:129
 
NBA timovi digli ruke, "Menimal" postao "lav"!

Osvajač Svetskog prvenstva u Španiji otišao u Kinu.


1573157655335.png


Pravo je čudo kako je karijera 29-godišnjeg Keneta Farida otišla nizbrdo, od kako je u redove Denver Nagetsa stigao Nikola Jokić.

Odlučili su u Koloradu da će se sve i njihovoj igri vrteti oko sjajnog Srbina, pa je popularni "Menimal" postao višak.

Minule sezone smo ga gledali u dresu Bruklin Netsa, ali je upisao svega 12 nastupa u NBA ligi, okušao se potom i u Hjustonu, gde je pružao obećavajuće partija, pa se očekivalo da će tokom leta bez problema pronaći novi NBA angažman.

Pratili su ga Lejkersi, ali su se odlučili za Hauarda, a Farid je na kraju odlučio da karijeru nastavi u Kini.

Potpisao je ugovor sa Đenđang Lajonsima, težak 4,4 miliona američkih dolara.

Takmičenje u Kini se završava pre nego što počinje NBA plej-of, pa se Farid verovatno nada da bi u najjaču ligu sveta mogao da se vrati pred doigravanje.

U svakom slučaju, dobio je ugovor koji je veći od minimalnog ugovora u NBA, sada je vreme da dokaže NBA timovima da vredi više od "minimalca".

Kenet Farid iza sebe ima 478 nastupa u regularnom delu sezone, prosečno je beležio 11,4 poena po utakmici uz 8,1 skokova i jednu asistenciju.

Za reprezentaciju SAD nastupao je na Svetskom prvenstvu u Španiji 2014. godine, bio je odličan, a kući se vratio sa zlatom.
 
Batler kao maljem, "Kandža" znači sigurnost, Kembine suze!

Četiri meča, pobede Majamija u Arizoni, Bostona u Severnoj Karolini, Klipersi slavili uz povratak Leonarda...


1573226356570.png


Sa Kavaj Leonardon vratile su se i pobede. Posle meča odmora u derbiju sa Milvokijem "Kandža" je ubacio 27 poena, 13 skokova, 4 asistencije, ukrao je i dve lopte, ali i izgubio 6. Posao je završio veteran Vilijams. Dok Rivers je stigao do 900. pobede u karijeri, "Svit Lu" Vilijams je sa pet poena u poslednjem minutu prelomio meč protiv Portlanda.

Kod gostiju, po 22 poena za tandem Lilard-MekKolum, ali bez učinka u poslednjoj četvrtini, Portlandu je ovo treći poraz u nizu, imali su šansu bili na +8 na startu poslednjeg perioda, ali nisu izdržali.

Majami igra odlično, Džimi Batler se poigrao sa Sansima koji su otkrovenje sezone. Najveće pojačanje Hita, Batler, ubacio je 34 poena, jasno, kada je lider videćete najbolje od Džimija. Konačno je Dragić podsetio na Ol-Star dane, 20 od 25 poena Slovenac je postigao u drugom poluvremenu, Majami je na 6-2, najbolji start od 2012. kada su imali Lebrona i na kraju osvojili titulu.

LaMarkus Oldridž je brojao do 39, San Antonio je dobio Oklahomu u čijim redovima je Danilo Galinari ubacio 27 poena. Marej je bio mnogo bolji nego u prethodnim mečevima, smanjio je greške, imao 10 asistencija, očigledno da je "fen" Grega Popovića pomogao. Oklahoma ni sa mnogo boljim timovima nije dobijala u San Antoniju, poslednji put 2014. kada je Vestbruk vodio tim swa 34 poena i 11 skokova.

Šarlot je bio lak zalogaj za Boston, Hejvard je definitivno onaj stari, 20 poena, 10 skokova, 6 asistencija, ovako je igrao u Juti. On je jedan od razloga što je nakon startnog poraza Boston dobio šest mečeva u nizu. Tejtum je doda 23 poena, Severna Karolina je dočekala po prvi put Kembu Vokera, pošle su mu suze, ali nije bio na svom nivou, nikako da nađe formu iz Šarlota, završio je sa 14 poena. Kemba je osam sezona igrao u Hornetsima, otišao je nakon što je Majkl Džordan odbio da mu da maksimalni ugovor, 221 miliona za pet godina. Hornetsi slabi, napravili su 21 grešku, Rozije koji je došao iz Bostona igra loše, nije uspeo da zameni Kembu Vokera.

Rezultati:

LA Klipers - Portland 107:101
Feniks - Majami 108:124
San Antonio - Oklahoma 121:112
Šarlot - Boston 87:108
 
Karijeva povreda teža nego što se mislilo?!

Stefon Kari je već operisan i upitno je kada će se vratiti na teren.

1573244665087.png


Problem za Golden Stejt Voriorse je ogroman. Najbolji košarkaš franšize Stefon Kari je povređen, imao je prelom šake, pa je morao na operaciju.

Istakli su u Golden Stejtu da će za tri meseca biti otkriveno kada se Kari vraća na teren, a pre njih je to učinio Rik Bučer, novinar "Bličer reporta".

On je izrekao da će Kari na teren tek sledeće sezone i da je povreda daleko teža nego što se verovalo.

Golden Stejt je u velikom problemu...
 
Mislim da su jako male sanse da neko ko propusti celu sezonu da ce igrati na OI i tako relativno rovit da rizikuje jos koju povredu, mislim ne vazi to samo za Karija vec i za neke ostale igrace u slicnoj situaciji koji su primorani da propuste celu sezonu.
 
Jaooo nestvarna utakmica izmedju Denvera i Filadelfije.

Jokic dao pobedonosni kos na kraju 2 sekunde pred kraj i dobi Denver iako je Filadelfija vodila +20 na kraju trece cetvrtine, neverovatan povratak Denvera i neverovatna partija Jokica u 4. cetvrtini, na kraju 26 poena, 10 skokoka i 6 asistencija (iako je opet igrao kilavo prve 3 cetvrtine, ali u poslednjoj cetvrtini je ubacio cak 16 poena).
Sa druge strane Embid los, cak 8 izgubljenih lopti je imao na kraju, inace prijatno je iznenadio Brazilac Raulzinjo Neto koji je poceo utakmicu kao startni plej u odsustvu Bena Simonsa i odigrao odlicno , uz 13 poena i 6 asistencije, 5/6 sut iz igre, on bi definitivno morao da dobije malo ozbiljniju ulozu i minutazu i kad se vrati Ben Simons jer zaista se radi o odlicnom igracu, igrac skromnijih fizikalija ali zato poseduje izvanrednu tehniku, brzinu, odlican pregled igre i osecaj za sut i dodavanje.

Sakramento pobedio Atlantu u gostima i polako se budi, Bogdanovic napokon licio na sebe, 20 poena, 4 skoka i 5 asistencija uz 6/9 sut iz igre (5/6 za 3), Bjelica ponovo veoma solidan sa 13 poena i i 3 asistencije (5/7 sut iz igre) za 20 minuta.

Igrao je i Marko Guduric veceras ciji je Memfis debelo pukao oz Orlanda, onako jos jedna korektna partija za Gudurica , 6 poena, 3 skoka i 1 asistencija (2/4 sut iz igre, 2/3 za 3) sa druge strane Nikola Vucevic je izdominirao sa 23 poena, 16 skokova i 6 asistencija.

Inace jos jedna svemirska partija Luke Doncica veceras i novi tripl-dabl sa 38 poena, 14 skokova i 10 asistencija ali nazalost Dalas je porazen od Njujorka, istakao se jos i Porzningis sa 28 poena i 9 skokova, Tim Hardavej Dzunior js isto bio solidan sa 14 poena uz nesto slabiji procenat suta (5/15), steta za Dalas jer upravo porazi u ovakvim utakmicama mogu da ih kostaju doigravanja (iako ni Njujork nije losa ekipa).

Vidim da i Juta i Milvoki igraju odlicnu utakmicu i produzetak , 100:100 je rezultat regulrnog dela, ono sto je zanimljivo da je Bojn Bogdanovic dao cak 33 poena za Jutu od tih 100, znaci ravno trecinu poena ekipe je on ubacio, takodje Majk Konli je dobar sa ucinkom 20 poena, 3 skoka i 3 asistencije, Donovan Micel 19 poena 5 skokova i 6 asistencija , Rojs O'Nil sa 11 poena i 11 skokova i Rudi Gober sa 8 poena i 17 skokova , fali ucinak igraca sa klupe, slicno i kod Milvokija Janis Antetokumpo 30 poena , 13 skoka i 4 asistencije, Kris Midlton 26 poena i 11 skokova, Erik Bledso 22 poena, 8 skokova i 5 asistencija , ostali uglavnom zanemariv ucinak.
 
Bogdanović pogodio trojku uz zvuk sirene



NBA rezultati:

Indijana - Detroit 112:106
Vašington - Klivlend 100:113
Orlando - Memfis 118:86
Atlanta - Sakramento 109:121
Minesota - Golden Stejt 125:119 (produžetak)
Nju Orleans - Toronto 104:122
Dalas - Njujork 102:106
Juta - Milvoki 103:100
Denver - Filadelfija 100:97
Portland - Bruklin 115:119
LA Lejkers - Majami 95:80
 
Memfis - Dalas 138:122.


U pobedničkom sastavu Boban Marjanović je utakmicu završio sa devet poena,
pet skokova, dve asistencije i po jednu blokiranu i ukradenu loptu.
a na drugoj strani je Marko Gudurić upisao 14 poena četiri asistencije uz tri skoka i
dve ukradene lopte.


NBA, rezultati:

Šarlot - Nju Orleans 110:115
Čikago - Hjuston 94:117
Memfis - Dalas 122:138
Oklahoma - Golden Stejt 114:108
 
Guduric isto proigrao , 14 poena, 3 skoka i 4 asistencije za 28 minuta (5/9) sut iz igre , mislim da se i Guduric tamo sasvim fino snalazi, generalno od pocetka sezone (kao i u predsezoni) igra sasvim korektno i sasvim dobro koristi te minute i prostot koji dobija, sad mozda tesko da moze da napravi onakvu karijeru kao mozda Doncic ili kakvu su napravili tipa Divac, Stojakovic, Kukoc, Drzen Petrovic ili sad kakvu imaju Nikola Jokic, Goran Dragic, Nikola Vucevic, Bojan Bogdanovic, Bogdan Bogdanovic ali mislim da bi mogao da bude sasvim solidan NBA igrac sa slicnom ulogom kakvu je imao i u Feneru.
Takodje mislim da je imao i srece da ode u pravu ekipu gde eto vec sad dobija nekih 20-ak minuta po mecu , sto je poprilicna minutaza za jednog rukija, to je sasvim pristojna minutaza i za iskusnije i renomiranije igrace.

Bobi Marjanovic opet solidan, standardno kad god dobije prostor uvek ga maksimalno koristi, takodje mislim da je i on dosao u pravu ekipu , Dalas koja ni nema klasicnog centra vec Dvajt Pauel i Maksi Kleber se rotiraju na centarskoj poziciji , Porzingis nikad nije ni igrao centra uprkos visini, tako da je on sad jedini pravi centar u ekipi.
 
Sinoćna utakmica je još jedan važan dokaz da su za velike rezultate Denveru potrebne tri stvari
1.Jokić
2.Barton
3.Uigranost ekipe kao preduslov dobre odbrane
Sve ostalo su manueli sa epizodnim ulogama.
Zato je Barton plaćen koliko je plaćen i može se reći da su ga dobili jeftino.Čovek traži loptu kad se lomi, čovek ima mu.da da krene zagrize istrči.
Jeste, cena toga su greške koje nerviraju, ali je to bolje nego igrati kao Marej, toplo-hladno, pa da ne znaš niti možeš da sanjaš na koju će nogu ustati.
Još uvek ne shvatam ko mu je to dao maksimalan ugovor......
Uz ovakvu konstantnost Bartona, i Jokića koji će podići formu kada to bude važno, te bar malo konstantnosti spoljne linije, i adaptiranja Granta u petorku, kao alternacija Milsapu, Danver ove godine može daleko.
I dalje mislim da imaju keca u rukavu da se do februara odluče da li će već ove godine napasti titulu, što će podrazumevati neki veliki trejd a aduta za to Denver ima napretek.
Ako ne bude povreda, ako MPJ počne da igra više(ovo malo na kašićicu izgleda dobro), možda treba napasti titulu odmah, GSW taknuje ove godine, George nije tu dobar deo sezone, Lejkersi iako izgledaju jaki imaju problem sve češćih povreda,Hjuston mi ne uliva veliko poverenje, jedino je Juta opasna.
 
Ja iskreno mislim da Denver bas i ne moze predaleko , mislim ok prva petorka ali mislim da im je glavni nedostatak tanka klupa, cak ni ti na klupi nisu tako losi igraci koliko se oni uopste ne trude da ih malo razigraju, u svakom slucaju mislim da tu ima dosta jacih, iskusnijih i kompletnijih ekipa od njih, cak nekim cudom i da osvoje titulu u zapadnoj konferenciji mislim da ne bi imali sta da traze protiv ekipa sa Istoka kao sto su Milvoki, Boston, Filadelfija pa i Toronto.

Sto se tice zapadne konferencije ove sezone mislim da bi Juta mogla da bude favorit iz senke , a najprijatnije iznenadjenje i hit sezone mogao bi da bude Finiks, Finiks bi ove godine mogao da bude ono sto je Denver bio prosle, mozda cak i Dalas, mada u svakom slucaju mislim da Denver i ove godine ako nista drugo moze da racuna na plej of.
 
Vučević prestigao Ti-Meka, lekcija Lejkersima, Janis lomio pa zaigrao kao MVP!

Toronto prekinuo seriju Lejkersa, Crnogorac odličan u porazu, preskočio legendu Orlanda, MVP Adetokumbu dovoljno poluvreme...


1573485166815.png


Lejkersi su zaustavljeni nakon sedam pobeda u nizu. Na Pacifiku su slavili Kanađani, šampion je pokazao da može da izađe na kraj sa odličnom odbranom domaćina, a pobeda je značajnija jer je ostvarena bez Lovrija. U redovima Reptorsa Siakam 24 poena, proigrao je u nastavku, ali je Fred VanFlit bio odličan sa 23 poema, 10 asistencija i 7 skokova, imao je veliku ulogu u pobedi. U Lejkersima 27 poena Dejvisa koji je rovit, Lebron je ubacio 13, ali imao isto toliko skokova i čak 15 asistencija, novi tripl-dabl za "Kralja", ali kako rekosmo, on na to ne obraća pažnju kada ekipa gubi. Izdala ih je odbrana, dozvolili su rivalu oko 48% šuta to je odlučilo.

Filadelfija je, iako bez Bena Simonsa, prekinula niz od tri poraza. Prijao im je povratak kući, slavili protiv Šarlota, Embid je ubacio 18 poena, imao 9 skokova, Turčin Korkmaz dodao 17 poena. Kamerunac je inače igrao prvi put pred svojim navijačima posle tuče sa Taunsom nakon čega su obojica bili suspendovani.

Ni 18 poena i 17 skokova Nikole Vučevića nisu bili dovoljni, Orlando je izgubio peti put u šest mečeva. Pobedu sa Floride je odnela Indijana predvođena Domantasom Sabonisom. Litvanac je uz 21 poen imao 16 skokova, 7 asistencija, Voren i Brogdon su dodali po 19. Iako bez Oladipa i Majlsa Tarnera, Pejsersi su se probudili nakon lošeg starta i sada igraju prema očekivanjima. Medžik je trajao samo poluvreme, imali su +9, ali odmah na startu treće četvrtine prednost se istopila. Vučević je inače prešao Trejsija MekGrejdija, postao treći strelac u istoriji Orlanda, ispred njega su Dvajt Hauard i Nik Anderson.

Janis Adetokumbo je bio besan nakon lošeg prvog poluvremena, polomio deo ograde sa logoom Tandera, ponudio da plati štetu na kraju, ali mu je bes pomogao. Grk je u drugom poluvremenu postigao 24 od 35 poena, pa je Milvoki isčupao pobedu protiv Tandera. U drugom poluvremenu MVP je bio onaj pravi, pogodio je 9 od 11 šuteva i imao 10 skokova. U završnici, Galinari i Bruk Lopez su razmenili trojke, ali je Italijan zatim promašio iz čiste pozicije, pa je iskusni Džordž Hil sa dva bacanja prelomio utakmicu.

Niksi su baš tužni, Klivlend ih je rasturio u MSG, Kolin Sekston je ubacio 31 poen za goste. Feniks je do vrha napunio koš Netsa, ubacili su 138 poena. Sanse je vodio Rubio sa 22 poena i 12 asistencija, Devin Buker je uz odličan šut brojao do 27, prva petorka domaćih je ubacila 93 poena protivniku, sve je rešeno nakon tri četvrtine.

Portland je dobio Atlantu, Jang je ubacio 35 poena, ali je pobeda ostala u Oregonu. Videli smo produžetak, u najgorem trenutku po Houkse proradio je njihov bivši igrač Kent Bazmor, pogodio je dve trojke, Blejzersi su se odlepili, gotovo neverovatno zvuči, ovo je njihova prva pobeda kod kuće. Lilard je ubacio 30 poena.

U prvom meču dana Denver je slavio protiv Vulvsa, a Nikola Jokić je presudio rivalu u produžetku.

Rezultati:

Lejkersi - Toronto 104:113
Filadelfija - Šarlot 114:106
Orlando - Indijana 102:109
Oklahoma - Milvoki 119:121
Njujork - Klivlend 87:108
Feniks - Bruklin 138:112
Portland - Atlanta 124:113
Minesota - Denver 98:100
 
Ja iskreno mislim da Denver bas i ne moze predaleko , mislim ok prva petorka ali mislim da im je glavni nedostatak tanka klupa, cak ni ti na klupi nisu tako losi igraci koliko se oni uopste ne trude da ih malo razigraju, u svakom slucaju mislim da tu ima dosta jacih, iskusnijih i kompletnijih ekipa od njih, cak nekim cudom i da osvoje titulu u zapadnoj konferenciji mislim da ne bi imali sta da traze protiv ekipa sa Istoka kao sto su Milvoki, Boston, Filadelfija pa i Toronto.

Sto se tice zapadne konferencije ove sezone mislim da bi Juta mogla da bude favorit iz senke , a najprijatnije iznenadjenje i hit sezone mogao bi da bude Finiks, Finiks bi ove godine mogao da bude ono sto je Denver bio prosle, mozda cak i Dalas, mada u svakom slucaju mislim da Denver i ove godine ako nista drugo moze da racuna na plej of.
Od svih pobrojanih sa istoka jeidni problem Denveru može napraviti Milvoki, ostale su tukli prošle godine u najjačim sastavima.
Da bi izgubili na Istoku od nekoga mora da se dogode stvari koje su u plejofu neverovatne - da se neko povredi ili da neko iz noći u noć, i to neko od sporednih igrača pruži nestvarne partije(protiv Milvokija Lopez 8-13 trojke, protiv Filadelfije JJ Redik 6-7 trojke)
Što se klupe tiče Denver ima možda najdužu i najkvalitetniju klllpu u NBA jedan Lyles počinje u petorci nije imao mesta na klupi Denvera.
A što se razigravanja tiče,sezona je tek počela i ima vremena.Medicinski tim Denvera smatra se najboljim u NBA, i sigurno oni stoje iza ovakvog stidljivog doziranja MPJ.
Ono što raduje je Barton, ono što raduje je uigranost ekipe, ono što raduje su pobede i kad ne igraju dobro, na čist kvalitet pojedinca i kreaciju na kraju, ne samo Jokića.
Svakako titula nije ni na vidiku, ali ističući ugovor Milsapa, uz dobru uigranost Granta je važan adut kojim mogu dovesti neki ekstrakvalitet trejdom, ako osete da mogu daleko.
Za Jutu se slažem, po meni prvi kandidat na Zapadu, jedino što im fali je vreme da se uigraju.
Zamenili su Rubija boljim Konlijem dobili su alfa mužjaka u vidu Bogdanovića, i to skoro džabe.
 
"Brada" opet sipao koševe, Gudurić i "Grizliji" pokvarili Tonijevu žurku!

Harden se razgoropadio u poslednjoj četvrtini, Memfis iznenadio u Teksasu, Leonardu se tresle ruke protiv bivših klupskih drugova, Minesota prekinula crnu seriju protiv Detroita.


1573568886790.png


Kavaj Leonard nije bio na svom nivou, možda i zbog činjenice da su sa druge strane bili ljudi sa kojima je osvojio titulu. "Kandža" je ubacio 12 poena uz očajan šut, imao 11 skokova, 9 asistencija i izgubio čak 9 lopti, na kraju ipak se radovao pobedi Klipersa. Toronto je pao uz pomoć Lua Vilijamsa, još jednog bivšeg igrača Reptorsa, ubacio je 23 poena, sada oba tima imaju skor 7-3.

Isti skor ima Juta, u ovom trenutku su prejaki za Golden Stejt koji igra sa rezervnim timom. Gobert je ubacio 25 poena, imao 14 skokova, Mičel brokjao do 23, Konli 22, pa se loše šutersko veče Bojana Bogdanovića nije osetilo. Juta je dobro šutirala do poluvremena, trojke 50%, uz to imali su na kraju 26 od 32 bacanja, Stiv Ker je bio nezadovoljan suđenjem. Sa dve pobede u jedanaest utakmica Voriorsi su sada najgori tim lige.

Hjuston je dobio u Nju Orleansu, 39 poena Hardena, 26 Vestbruka, Roketsi su pogodili samo 12 trojki, ali je "Brada" u poslednjoj četvrtini ubacio 19 poena. Klint Kapela je imao 20 skokova u četvrtoj uzastopnoj pobedi Teksasašana. Pelikansi su se spustili koševima Redika na -4, ali je onda Harden krenuo u niz poena na koji domaćin nije imao odgovor.

Ni 34 poena Luke Dončića nisu bila dovoljna, Dalas je poražen u Bostonu. U finišu kada se rezultat lomio, razigrao se Kemba Voker, ubacio tri trojke, za ukupno 29 poena. Porzingi je imao teško veče, završio sa pet poena, Marjanović nije igrao. Boston je u seriji pobeda, imaju skor 8-1 i mnogo oružja. Recimo Tejtum je bio košmaran pogodio 1 od 18 šuteva, ali je ekipa bez većih problema nadoknadila njegove promašaje, imali su oko 48% šuta.

U večeri punoj emocija u kojoj je dres Tonija Parkera otišao pod svodove dvorane, Memfis je pokvatio teksašku žurku. "Grizliji" su iznenadili San Antonio, Džaren Džekson Džunior je odigrao odličan meč, ubacio 24 poena, imao 6 skokova i 5 asistencija. Igrao je i Marko Gudurić, završio sa pet poena.


Minesota je na 6-4 dobili su u Detroitu, dali 66 poena u prvom delu, Vigins igra sjajno, ubacio je 33 poena, Tauns je dodao 25. Vulvsi su pogodili 8 od 10 trojki, u prvom poluvremenu došli na +15 i održali pobedu, mnogo bolji šut nego za vikend protiv Denvera. Detroitu nije pomogao ni povratak Grifina i Derika Rouza, prvo je ubacio 19 poena sa limitiranim minutima, ali je nekadašnji MVP Rouz dodao samo šest. Minesota je inače prekinula seriju od osam poraza, odnosno nakon četiri godine konačno savladala Detroit.

Golden Stejt - Juta 108:122
LA Klipers - Toronto 98:88
Nju Orleans - Hjuston 116:122
Boston - Dalas 116:106
San Antonio - Memfis 109:113
Detroit - Minesota 114:120
 
Добра партија нашег двојца у побједи Сакрамента над Портландом 107:99, оба остварили дабл-дабл.
Немања Бјелица 19 поена (шут из игре 8-14), 12 скокова, 4 асист., у рубрици +/- имао +4.
Богдан Богдановић 25 поена (шут из игре 8-19), 3 скока, 10 асист., 4 "украдене", у рубрици +/- имао +11
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top