Nazalost lice Srbije

Srbija jeste sirotinja, ali žena koja uopšte ostane trudna po treći put znajući da je pitanje može li prehraniti i ono dvoje, krije stomak i ne ide na kontrolne preglede kod lekara iz "straha od seoske reči" čime direktno ugrožava život nerođenog deteta, i na kraju dete "pokloni" jer joj je odjednom sinulo da nema čime da ga hrani - je idiot.

Edit: ne kapiram zašto je postavljač teme istu otvorio na Ekonomiji; prikrivanje trudnoće i tajno porađanje na tuđoj wc šolji navodi samo na jedan nedvosmislen zaključak i krajnju nameru majke kao glavnog aktera ove degutantne priče, i nema baš nikakve veze sa siromaštvom nje i ostalih građana Srbije, već sa sasvim nečim trećim što je vrlo lako moglo da završi na hronici, ali na sreću nije.

Poslednja izmena:
Srbija jeste sirotinja, ali žena koja uopšte ostane trudna po treći put znajući da je pitanje može li prehraniti i ono dvoje, krije stomak i ne ide na kontrolne preglede kod lekara iz "straha od seoske reči" čime direktno ugrožava život nerođenog deteta, i na kraju dete "pokloni" jer joj je odjednom sinulo da nema čime da ga hrani - je idiot.

Tačno.
Ali je izgleda lakše raširiti noge
nego koristiti mozak.

Dobro je što će dete verovatno
biti dobro zbrinuto, i za njega če. sigurno,
ti novi roditelji biti pravi.
Jer, bar po meni, pravi roditelji su oni koji
podignu i vaspiraju dete, a ne oni koji ga
samo naprave pa ostave.

Svakako, mislim da svi detetu želimo mnogo sreće.
I Bog je veliki, pogledaće ga.

Sačuvaj me Bože :zeek:
Pa šta ima da se stidi. Muž joj je bio živ i napravio dete....umro je posle 6-7 meseci. O kakvoj sramoti govori ova žena?
Ovo je glupost. Šta da je bila u fabrici ili sama kući? Da li bi dete i tada bilo živo?
Sirotinja nikom nije mila, ali je ona nešto što nam donose životne okolnosti na koje često ne možemo uticati, kao ni na bolesti, ali joj bar ne moramo pomagati praveći je još većom.
Sca sreća tu su ovo dvoje ljudi kod kojih je dete.

Back