Navika koje se ne mozemo osloboditi

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
391.950
Postoje osobe koje vrte kosu prstom,grickaju usne , puckaju prstima, drže cackalicu u ustima,ceškaju uši,grickaju nokte itd
To su navike koje se rade automatski i koje se prema nekim lekarima mogu umnozavati,ako se ne ucini nešto da se odvikne od tih navika .

Imate li neku ovakvu ili slicnu naviku ili jednostavno ne obracate pažnju na nju ?

Grickao sam nokte ali bolesno, maltene sam sve živce ili te receptore za bol izgubio bukvalno. Znači ono je bili bolesno, do mesa. Kad krene krv uživao sam u tome, i sisao to. Verovatno bolesno. Ali sam prestao sam od sebe, uvek mi dođe navika da stavim prst i krenem, ali samo se psihički setim da to neću više i prekinem. Prvi put u životu imam normalne nokte sa 25 godina ,pre neki dan sam ih zvanično prvi put odsekao grickalicom. Neverovatno zvuči, ali tako je.. :)

Grickao sam nokte ali bolesno, maltene sam sve živce ili te receptore za bol izgubio bukvalno. Znači ono je bili bolesno, do mesa. Kad krene krv uživao sam u tome, i sisao to. Verovatno bolesno. Ali sam prestao sam od sebe, uvek mi dođe navika da stavim prst i krenem, ali samo se psihički setim da to neću više i prekinem. Prvi put u životu imam normalne nokte sa 25 godina ,pre neki dan sam ih zvanično prvi put odsekao grickalicom. Neverovatno zvuči, ali tako je.. :)
cestitam, samo se kloni velje nevolje! :))

Ma ne može mene niko da uvuče u bilo šta.. Nije mogao klinca, a pogotovo danas. Za svoje postupke krivim samo sebe i to je to.
Тако је. Други као кривци су изговор за лабилне. Криво друштво, стање у држави, муж/жена,... сви су им криви сем њих самих.

Ma ne može mene niko da uvuče u bilo šta.. Nije mogao klinca, a pogotovo danas. Za svoje postupke krivim samo sebe i to je to.
to je jako klizav teren
cerka je imala skolskog druga, decko je bio vanserijski matematicar
svi su mu prognozirali svetlu buducnost negde u belom svetu, nekoj nasi ili slicno, jer ce da se otimaju svetske kompanije o takav mozak
dobro dete
i samo se okliznuo
toliko da su svi ostali zaledjeni kad su culi da je uhapsen za ubistvo nekog iz krimi miljea
posto sam na zalost uvucena u taj svet i znam kako funkcionisu, potpuno mi je jasno da je zbog manjeg prekrsaja, verovatno uhvacen sa kesicom trave,bio uhapsen, pa su mu kao sredili izvlacenje iz pritvora, pa ucenjen za druga dela - da mora da ih napravi i na kraju zavrsio sa revolverom u rukama sa obrisanim brojem..taj vrtlog samo usisa decu

to je jako klizav teren
svi su mu prognozirali svetlu buducnost negde u belom svetu, nekoj nasi ili slicno, jer ce da se otimaju svetske kompanije o takav mozak
dobro dete
i samo se okliznuo
toliko da su svi ostali zaledjeni kad su culi da je uhapsen za ubistvo nekog iz krimi miljea
posto sam na zalost uvucena u taj svet i znam kako funkcionisu, potpuno mi je jasno da je zbog manjeg prekrsaja, verovatno uhvacen sa kesicom trave,bio uhapsen, pa su mu kao sredili izvlacenje iz pritvora, pa ucenjen za druga dela - da mora da ih napravi i na kraju zavrsio sa revolverom u rukama sa obrisanim brojem..taj vrtlog samo usisa decu
Vidi, bio sam reprezentativac SCG u jednom sportu, predviđali su mi veliku karijeru. Odležao sam četri godine u Mitrovici, jel to treba druge da krivim ili sebe? Ja mislim sebe, sam sam se sjebao, ustao i krenuo dalje. Čovek treba da bude samo svestan svojih postupaka i greški, ako traži krivca u drugom onda nije dobro, živi u imaginarnom svetu.

uspeh je uspeti da se odviknes od navike kao sto je griženje noktiju do zivca, bravo za tebe

Ја сам болесна што се тиче митИсера/митЕсера (!?) и ураслих длака. Када спазим само ми се зенице рашире и очи зацакле. Не могу да одолим. Што код себе, што код мени блиских људи којих се, јел, не гадим.
Јуче били код пријатеља. Она носи наочаре, па јој онај митесер изгледа још већи. А ја се знојим, врпољим као Бундева када види велике... трепавице. И само мантрам у себи- ћути, смири се,... А скочила бих и питала је има ли два штапића за уши да јој то часком исцедим :mrgreen:

Ја сам болесна што се тиче митИсера/митЕсера (!?) и ураслих длака. Када спазим само ми се зенице рашире и очи зацакле. Не могу да одолим. Што код себе, што код мени блиских људи којих се, јел, не гадим.
Јуче били код пријатеља. Она носи наочаре, па јој онај митесер изгледа још већи. А ја се знојим, врпољим као Бундева када види велике... трепавице. И само мантрам у себи- ћути, смири се,... А скочила бих и питала је има ли два штапића за уши да јој то часком исцедим :mrgreen:
aaaaaaaaaaaaaa :rotf: isto
jos kao dete
moj tata je imao jedan na ledjima i jedan na stomaku
i kad ih istisnem, treba vremena da se ponovo formiraju
znaci jurila sam ga po kuci, bezao je od mene po kuci zbog toga :lol:
secam se scena, on bezi uz stepenice na sprat, niz stepenice, po sobama, oko trpezarisjkog stola, zakljuca se u kupatilu, a ja sednem ispred vrata i kazem - dalje neces proci :lol:
samo jedan je tata :heart:

to je jako klizav teren
dobro dete
i samo se okliznuo
pa divka, nije to bas tako da te uhvate sa travom pa te ''ucene'' na ubistvo
svi fini, posteni, jadni, naivni i navuceni

Back