Navijači nejednak tretman...

• Začetnik teme Začetnik teme goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

goxy

Zaslužan član
Poruka
105.785
Čitam danas neki članak u Blicu o kao '''manjim navijačkim grupama sklonim izgredima'' i tu ''Torcida Novi Pazar''...Misim prvo ime ja sam i zaboravio da se oni tako zovu...Ime jedne proustaške navijačke grupe iz Splita...Drugo šikaniranje i maltretiranje navijača iz drugih delova Srbije,šovinističke i nacističke pesme i zastave poruke mržnje...I ta grupa nije stavljena na ''spisak za odstrel'' odnosno među grupe čija je zabrana predložena Ustavnom sudu...Ima dosta licemerja ovde a ti papani mogu da budu jezgro buduće ne daj bože oružane pobune u Raškoj.:neutral:

Poslednja izmena od moderatora:
Čitam danas neki članak u Blicu o kao '''manjim navijačkim grupama sklonim izgredima'' i tu ''Torcida Novi Pazar''...Misim prvo ime ja sam i zaboravio da se oni tako zovu...Ime jedne proustaške navijačke grupe iz Splita...Drugo šikaniranje i maltretiranje navijača iz drugih delova Srbije,šovinističke i nacističke pesme i zastave poruke mržnje...I ta grupa nije stavljena na ''spisak za odstrel'' odnosno među grupe čija je zabrana predložena Ustavnom sudu...Ima dosta licemerja ovde a ti papani mogu da budu jezgro buduće ne daj bože oružane pobune u Raškoj.:neutral:

što se imena tiče, Torcida je nastala još 50-ih, i jedna je od najstarijih navijačkih grupa u Evropi, i nije nastala kao proustaška, a takođe to ime nose mnoge navijačke grupe širom sveta, ali sam zaboravio zašto

Nisam rekao generalno ''Torcida''...Oni sebe smatraju izdankom te splitske torcide,koja je dosta možda ne sva ali dosta proustaška...I čak uzdižu zastavu nezavisnog Kosova...Na utakmicama...
Ili ovako nešto

Poslednja izmena:
slučajno, umesto citata :)

provociraju konstantno, ali u javnosti se o njima ne priča niti imaju tretman kakav zaslužuju, a sve zarad nekog mira u oblasti Raške, a ondakad pukne svi se čude što i otkud

a nisam baš siguran da se smatraju izdankom Torcide iz Splita, ne ide kod navijača to tako

Ja koliko sam to nešto pratio još 80.-tih i 90.-tih sam imao neke časopise o navijačima ''Tifozi''...Mislim da su se oni nekako ''zbratimili''...Al bre kapiram radovce kad dođu tamo i ne mogu da izdrže šovinističko urlanje i dozvoljavanje da se bacaju flaše motke i kamenje na njih ograđene.

Ne Gox, kad se spomenu razulareni bošnjakijanski navijači, onda je to zaboga petljanje u interno navijačke teme i probleme, ali kad se treba osuditi neki srpski klub zbog divljanja navijača, e onda je to politička i aktuelna tema koju je poželjno načeti.
pljuc.

Kakvom nacionalistickom divljanju ?
Ako mislis na one radovce, inace oni se zovu "United Force", ako nisi znao, slazem se, na svakoj utakmici samo ispoljavaju svoj sovinizam.
Na svakoj utakmici citavih 90 minuta skandiraju "Nož žica Srebrenica".
Pa bre to bi i crnac počeo da skandira kad bi video onu provalu šovinizma i antisrpstva prem svim klubovima koji gostuju u Pazaru.

Back