Nauka u vezi kristala: vibracije i frekvencije

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.505
Kristali se sastoje od sopstvene frekvencije i energije. Nijedan kristal nije isti, i to je njegova lepota. Ovde na Zemlji vibriramo na 7,83 herca, dok kristali u suštini vibriraju do 32,768 herca. Već samo po tome možete videti koliko su visoki vibracioni kristali. Kada se povežete sa kristalima, u suštini cilj je da vas približi višoj svesti i svesnosti. Oni mogu raditi na tome da vas izbace iz niske energije i da podignu naše sopstvene nivoe energije. Ovo se može odnositi na vas i vašu okolinu. Ono što je fascinantno u vezi sa kristalima je da svaki od njih ima svoja svojstva i namere, i uvek će postojati jedan koji će moći da vam pomogne u onome što vam je potrebno.

Napravljeni su od fiksnih molekula. Njihova frekvencija se nikada neće promeniti, za razliku od ljudi. Kao ljudi na Zemlji, mi se uvek menjamo. Naši interesi, naši unutrašnji krugovi, mi sami kao biće. Kristali imaju stabilizovanu energiju, zbog čega su tako moćni. I to je takođe razlog zašto oni mogu imati takav uticaj u našim životima. Pošto su kristali stabilni i ljudi se uvek menjaju, to stvara ukupnu ravnotežu za kristale kako bi pružili upravo ono što tražite u ovom trenutnom trenutku vašeg putovanja.

našao na blogu izvesve Airica Kraehmer

The Science Behind Crystals: Vibrations & Frequencies

Šta znači kada izgubim/razbijem kristal?

Iz ovoga se mogu izvući mnoga tumačenja. Jedna je da je kristal ispunio svoju svrhu, namera koju ste mu postavili je ispunjena i više vam nije potreban. Na primer, jedna žena je kupila narukvicu od citrina da bi privukla više bogatstva u svoj život. Postavila je svoju nameru i nosila je narukvicu sve dok je jednog dana nije izgubila. Za sve vreme dok je imala ovu narukvicu, nije videla nikakve promene koje su je zbunile. Dan nakon što ga je izgubila, tada je novac počeo da priliva. Kristal je služio svojoj svrsi i ostvario njenu želju.

Drugo tumačenje može biti da možda jednostavno ne rezonirate sa kristalom. Što u suštini znači da postoji još jedan ili čak više njih koji bi mogli da služe boljoj svrsi. Preporučio bih kada kupujete kristal, da ga kupite ako se osećate pozvanim za to. Oseti to u svom telu i svojom intuicijom. Ako nema veze, nastavite da tražite onu koja je donosi. Želite da budete u mogućnosti da se povežete sa kristalom, da upoznate njegovu vibraciju kako biste privukli ono što tražite.

Poslednje tumačenje je da je zadržao dovoljno energije i da više ne mora da bude u vašem životu. Ovaj bi bio više usmeren na zaštitno kamenje, poput hematita. Moje iskustvo sa hematitom je bilo zanimljivo. U to vreme sam kupio odgovarajuće prstenje sa prijateljem. Namera iza hematita je da uskladišti negativnu energiju i kada je ima dovoljno, ili će se slomiti ili izgubiti. U prvih nekoliko nedelja nakon što sam dobio ove prstenove, moj prijatelj se prepolovio. Dok se moj nikada nije pokvario, samo sam ga izgubio mesecima kasnije. Tumačenje iza ovoga bi bilo da je ona zadržala toliko negativne energije, bilo u njoj ili njenoj okolini. Dok je sa mojim iskustvom zadržao dovoljno energije do tačke u kojoj mi više nije bio potreban u životu i ispunio je svoju svrhu da me zaštiti od negativnosti.

Kako aktivirate svoje kristale?

Postoji nekoliko različitih načina na koje možete aktivirati svoje kristale. Prvi bi bio držanje između dlanova. Ili da budemo precizniji, držite ga u levoj ruci jer je to vaša ruka koja prima. Uvek možete razmišljati svojom glavom ili govoriti naglas, ali odredite svoju nameru za šta ćete koristiti ovaj kristal.

Drugi način bi bio da ih postavite pod mesec ili sunce. U ovom slučaju, najbolje bi bilo istražiti da li je energija kristala solarna ili lunarna tako da je najbolje usklađena sa energijom njegovog izvora.

Poslednji način da aktivirate svoje kristale bio bi u skladu sa njihovom čakrom. Postavljanjem kristala na čakru sa kojom rezonira, možete početi da vizualizujete pretvaranje svoje namere u svoju stvarnost.

Trostruki C: Color, Chakras, Crystals (boja, čakre, kristali)

Kristali stvaraju vibracije koje se zatim pretvaraju u energiju. Ova energija može biti usmerena ka vašim manifestacijama, lečenju i još mnogo toga. Ali da li ste znali da kristali takođe vibriraju različito u zavisnosti od njihove boje i čakre?
  1. Korenska čakra i crvena boja vibriraju na 432 Hz.
  2. Sakralna čakra i narandžasta boja vibriraju na 480 Hz.
  3. Čakra solarnog pleksusa i žuta boja vibriraju na 528 Hz.
  4. Srčana čakra i zelena boja vibriraju na 594 Hz.
  5. Grlena čakra i plava boja vibriraju na 672 Hz.
  6. Čakra trećeg oka i indigo boja vibriraju na 720 Hz.
  7. Krunska čakra i ljubičasta i bela boja vibriraju na 768z.

Zapazite kako su čakre i boje po redu od nižeg ka višem, frekvencije su iste. Ovo je nešto na šta treba obratiti pažnju kada je u pitanju rad sa kristalima, jer ono što će vam možda trebati može zahtevati kristal više ili niže vibracije. Obavezno istražite kristale kako biste ih iskoristili u svom punom potencijalu i pomogli u usklađivanju vaše energije sa onim što tražite.

Back