Nauka i postojanje tvorca

SmOke123

Zainteresovan član
Poruka
432
Nauka nam govori kako postoje milijarde galaksija i planeta u nasem svemiru i kako je nasa planeta jedna od najmanjih planeta i potpuno nebitna u celom ovom postojanju, da ne postoji nikakav tvorac vec da je celo postojanje splet nekih slucajnih okolnosti koje su dovele do ovoga danas, da ne postoji nikakva kosmicka pravda da i losi i dobri ljudi isto zavrse, da sam zivot nema nikakav smisao sem bioloski produzetak i dalja evolucija vrste.
I ja vec neko vreme posmatram sve oko sebe i analiziram i gledam ove starije ljude od 40+(ustvari cak i mladji) postaju zaboravni, da cak zaboravljaju i lepe stvari koje su im se desile u zivotu,a kamo li lose, i onda se covek zapita pa zasta je proziveo tolike godine,ako ce dosta toga da zaboravi i na kraju kad umre sve nestane?
Da neki ljudi jako rano umru ili poginu,da neki se rode sa raznim bolestima,fizickim nedostacima ili psihickim da ne mogu normalno da funkcionisu kao zdrave osobe(ako nema te neke kosmice pravde koja ce im dati nadoknadu neku za to onda je bas bezveze).
Ako gledamo ovaj svet iz perspektive nauke onda covek ne moze ziveti ovaj zivot,a ne biti depresivan.Ako smo nastali evolucijom,onda je je najveca evolutivna greska sto nam je podaren intelekt jer sve sto bude vise imali znanja sve cemo biti vise depresivni i na kraju cemo kao vrsta nestati zbog depresije

Ako gledamo ovaj svet iz perspektive nauke onda covek ne moze ziveti ovaj zivot,a ne biti depresivan.
Pa to je potpuno netačno... (kao i većina rečenog).

Nauka (tj. naučni metod) je samo sistem zaključivanja koji se zasniva na posmatranjima i merenjima. Nauka ne zna tačno ni kako je sve nastalo, ni da li ima ni da li nema "tvorca", ali radi na tim pitanjima i istražuje i dalje. Postojanje ili nepostojanje "tvorca" sa naukom nema nikakve veze, jedno ne isključuje drugo.

A ja kao roditelj, kad pogledam svoju decu, uopšte nisam u depresiji što znam da me jednog dana neće biti. To je krug gde smo mi samo jedna karika u lancu, i nema nikakvog razloga da se plašimo smrti niti da tugujemo zbog toga.

Materija I energija su dva ekvivalrntna pojma, ali nisu isto.
Bas po Ajnstajnu. Materija zauzima prostor ima svoju masu. Energija se bazira na tome da vrsi neki rad nad nekim telom (materijom).

Sto bi znacilo da nismo etericna bica ni samo materijalna, vec spoj ta dva.

Zamislite da smo samo eterična, bioenergijska bića i da se hranimo samo energijom koje ima u izobilju, a ne materijalnom hranom od koje vremenom nastaje bolest, patnja, razni deformiteti u organizmu i prerana smrt. To bi bila samo jedna od mnoštva prednosti takvog oblika bivstvovanja.

Pa to je potpuno netačno... (kao i većina rečenog).

Nauka (tj. naučni metod) je samo sistem zaključivanja koji se zasniva na posmatranjima i merenjima. Nauka ne zna tačno ni kako je sve nastalo, ni da li ima ni da li nema "tvorca", ali radi na tim pitanjima i istražuje i dalje. Postojanje ili nepostojanje "tvorca" sa naukom nema nikakve veze, jedno ne isključuje drugo.

A ja kao roditelj, kad pogledam svoju decu, uopšte nisam u depresiji što znam da me jednog dana neće biti. To je krug gde smo mi samo jedna karika u lancu, i nema nikakvog razloga da se plašimo smrti niti da tugujemo zbog toga.
Da ti kad pogledas svoju decu koja su hvala Bogu zdrava i nek tako i ostane,ali sta cemo sa roditeljima koji imaju bolesnu decu i gledaju svaki dan svoju decu u patnji i zamisli njima dodje neki ateista i kaze Bog ne postoji niti bilo kakva kosmicka pravda koja ce vam nadoknaditi za svu tu patnju ili sta vec,u sta ti ljudi da se uzdaju?

Ja dok sam jos bio u osnovnoj skoli secam se da nam je nastavnik fizike i nastavnica biologije govorili kako Bog ne postoji, cak se nastavnik fizike i sprdao sa svim tim.

Da ti kad pogledas svoju decu koja su hvala Bogu zdrava i nek tako i ostane,ali sta cemo sa roditeljima koji imaju bolesnu decu i gledaju svaki dan svoju decu u patnji i zamisli njima dodje neki ateista i kaze Bog ne postoji niti bilo kakva kosmicka pravda koja ce vam nadoknaditi za svu tu patnju ili sta vec,u sta ti ljudi da se uzdaju?

Ja dok sam jos bio u osnovnoj skoli secam se da nam je nastavnik fizike i nastavnica biologije govorili kako Bog ne postoji, cak se nastavnik fizike i sprdao sa svim tim.
Pa bolesna deca su jedan od dokaza da dobar Bog sigurno ne postoji , upravo citam o petoclanoj porodici koja je izbrisana u padu onog aviona u Indiji pre par dana , troje male dece i dva roditelja krenuli da pocnu nov zivot u Engleskoj i u sekundi ode sve.
Tvoj argument je da zato sto nesto zvuci lose ne bi trebalo da bude istina ," bolesna deca bi trebalo da dobiju pravdu , zato ce je i dobiti " tu nema logike.

Besmisleno je stvoriti univerzum sa zeljom da ljudi budu najbitnija stavka
Posto intelekt takve moci ne bi bio besmislen
ili ga nema
ili smo nebitni, mozda nas nije ni uocio do sad
Logicnije je da ga nema, stvorio bi nesto lepse i sinhronizovanije

Back