Naučnici su predvideli kako će kraj našeg Sunčevog sistema izgledati i kada će se to dogoditi

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.627
Kako će izgledati naše Sunce nakon što umre? Naučnici su predvideli kako će kraj našeg Sunčevog sistema izgledati i kada će se to dogoditi. I ljudi neće biti u blizini da vide završni čin.

AAO6zZ5.jpg

Sunce je staro oko 4,6 milijardi godina - mereno prema starosti drugih objekata u Sunčevom sistemu koji su nastali otprilike u isto vreme. Na osnovu zapažanja drugih zvezda, astronomi predviđaju da će doći do kraja svog života za oko 10 milijardi godina.

Naravno, usput će se dešavati i druge stvari. Za oko 5 milijardi godina Sunce će se pretvoriti u crvenog džina. Jezgro zvezde će se smanjiti, ali će se njeni spoljni slojevi proširiti do orbite Marsa, pritom zahvatajući našu planetu. Ako je i dalje tamo.

Jedno je sigurno: do tog trenutka sigurno nećemo biti tu. U stvari, čovečanstvu je ostalo još samo oko milijardu godina ako ne pronađemo izlaz sa ove "stene". To je zato što Sunce povećava svoju svetlinu za oko 10 procenata svake milijarde godina.

Jedno je sigurno: do tog trenutka sigurno nećemo biti tu. U stvari, čovečanstvu je ostalo još samo oko milijardu godina ako ne pronađemo izlaz sa ove "stene". To je zato što Sunce povećava svoju svetlinu za oko 10 procenata svake milijarde godina.
E jbg, ako za milijardu godina ne budemo našli način da zbrišemo sa ove planete i nadjemo neku drugu pogodnu
za život, onda i ne treba da nas bude.
Uporedi samo situaciju pre 150 godina i sada, koja je to razlika - šta će tek biti za sledećih 150 godina, da ne govorimo
o hiljadu godina?

veoma realna opasnost
Pa i nije baš.
Sve što je programirano od strane čoveka, može da se ograniči u delovanju. Ni veštačka inteligencija nije neka
realna opasnost, uvek će postojati zadati parametri koji ne mogu da se menjaju učenjem ili backdoor koji bi ih
jednostavno isključio. Osim toga, samo budale bi ostavile mogućnost da program modifikuje sam sebe u određenim,
kritičnim delovima.
A budale sigurno ne programiraju veštačku inteligenciju. Naravno, uvek postoji mogućnost zloupotrebe ali to je
malo verovatno, za tako nešto su potrebni ogromni resursi.

Ali mene mnogo više brine mogućnost da neki starkelja kao Bajden ne stisne crveno dugme i mi sami uništimo
i nas i planetu, to može realno da se desi za naših života.
A za milijardu godina, ko živ, ko mrtav... :hahaha:

E jbg, ako za milijardu godina ne budemo našli način da zbrišemo sa ove planete i nadjemo neku drugu pogodnu
za život, onda i ne treba da nas bude.
Uporedi samo situaciju pre 150 godina i sada, koja je to razlika - šta će tek biti za sledećih 150 godina, da ne govorimo
o hiljadu godina?

Pa i nije baš.
Sve što je programirano od strane čoveka, može da se ograniči u delovanju. Ni veštačka inteligencija nije neka
realna opasnost, uvek će postojati zadati parametri koji ne mogu da se menjaju učenjem ili backdoor koji bi ih
jednostavno isključio. Osim toga, samo budale bi ostavile mogućnost da program modifikuje sam sebe u određenim,
kritičnim delovima.
A budale sigurno ne programiraju veštačku inteligenciju. Naravno, uvek postoji mogućnost zloupotrebe ali to je
malo verovatno, za tako nešto su potrebni ogromni resursi.

Ali mene mnogo više brine mogućnost da neki starkelja kao Bajden ne stisne crveno dugme i mi sami uništimo
i nas i planetu, to može realno da se desi za naših života.
A za milijardu godina, ko živ, ko mrtav... :hahaha:
pa gledaj sada ove priče o čipovanju. Pogotovo kroz nanočestice. Nisu džabe ljudi digli glas protiv novog tipa vakcine koje koristi nanočestice a koje za uzvrat mogu da šalju signale mikrokompjuterima. To nije teorija zavere već realnost koju su i obelodanili. Američka vojska već eksperimentiše sa time. Nanočestice kruže telom i šalju signale microkompjuteru veličine zrna pirindža ugradjenom negde ispod kože. On može da se bežično poveže sa čitačem za daljnju analizu. Za sada reklamiraju da mogu da prepoznaju da će čovek da se razboli barem jedan dan pre nego počne da pokazuje simptome... Ako takve nanočestice mogu da šalju signale, tako isto (teoretski) mogu i da ih primaju... Dalje popunjavaj sam

pa gledaj sada ove priče o čipovanju. Pogotovo kroz nanočestice. Nisu džabe ljudi digli glas protiv novog tipa vakcine koje koristi nanočestice a koje za uzvrat mogu da šalju signale mikrokompjuterima.
Ne mogu, bar ja ne znam za to.

To nije teorija zavere već realnost koju su i obelodanili. Američka vojska već eksperimentiše sa time. Nanočestice kruže telom i šalju signale microkompjuteru veličine zrna pirindža ugradjenom negde ispod kože. On može da se bežično poveže sa čitačem za daljnju analizu. Za sada reklamiraju da mogu da prepoznaju da će čovek da se razboli barem jedan dan pre nego počne da pokazuje simptome... Ako takve nanočestice mogu da šalju signale, tako isto (teoretski) mogu i da ih primaju...
Ja mislim da ti brkaš nanočestice i nanobotove odn.nanoaplikacije.
Nanočestice postoje, ali nemaju ni izbliza te sposobnosti koje ti spominješ.
Nanoaplikacije bi imale neke od tih sposobnosti, ali su za sada samo teorija, potrajaće to ihaha dok ne naprave tako nešto.

Dalje popunjavaj sam
Ma, ja lično se ne bojim toga, kome sam ja interesantan, kakve koristi bi imali od mene kao Đure prosečnog građanina?
Čak i da naprave tako nešto, to bi moglo da služi samo za kontrolu organizma i njegovih funkcija, ne za individualnu kontrolu.

Ma, ja lično se ne bojim toga, kome sam ja interesantan, kakve koristi bi imali od mene kao Đure prosečnog građanina?
Čak i da naprave tako nešto, to bi moglo da služi samo za kontrolu organizma i njegovih funkcija, ne za individualnu kontrolu.
nemam ni ja problem. Nešto se mislim da možda i nije loša stvar da mogu da te nadju ako negde zaglaviš.

nemam ni ja problem. Nešto se mislim da možda i nije loša stvar da mogu da te nadju ako negde zaglaviš.
Pa sad, zavisi ko te traži.
Zamisli, naprave tako nešto a žena ti se pretplati na servis "GdeVamJeSuprug.com" za neki bedan mesečni iznos.
Pa još doplati par dinara za ekstra uslugu "AlarmOnKafanaEntry".
Užaaasss...

Sledeće pitanje je: ''Koja je poenta da bez nas ova planeta postoji?'', zar ne?
To uopšte nije pitanje, to samo mi mislimo da ova planeta ili Univerzum postoji zbog nas ili da smo bogznakako bitni.
I da se sutra svi poubijamo nuklearnim bombama i dalje bi se Zemlja okretala oko Sunca, nikoga ni u našoj galaksiji
ni u Univerzumu ne bi bilo briga.
Kao što se ceo forum potrese ako u Hong Kongu taksista pregazi mrava...

To uopšte nije pitanje, to samo mi mislimo da ova planeta ili Univerzum postoji zbog nas ili da smo bogznakako bitni.
I da se sutra svi poubijamo nuklearnim bombama i dalje bi se Zemlja okretala oko Sunca, nikoga ni u našoj galaksiji
ni u Univerzumu ne bi bilo briga.
Kao što se ceo forum potrese ako u Hong Kongu taksista pregazi mrava...
Mislim mrav je kriv,daltonista je pa nije video koje je svetlo na semaforu,a bili su farovi taxija:zcepanje:Ubi me smeh...

. O ovom fenomenu govorio je čak i Ajnštajn, koji je smatrao da je promena polova Zemljine kugle sasvim mogući scenario kraja čovečanstva. I u islamskom Kuranu piše da će definitivan kraj sveta nastupiti kada Sunce izađe na zapadu umesto na istoku.
Ovakav scenario se navodi i u Knjizi otkrovenja u Novom zavetu i u kineskoj „Knjizi promena", a čak i jevrejska Tora predviđa apokalipsu.
A kome još treba ta kataklizma pored svih ovih zemljotresa, cunamija, vulkana, poplava, požara, uragana, potencijalnih nuklearnih katastrofa, gladnih, žednih, ratova,... Italijanski institut za geofiziku saopštio je da je posle zemljotresa u Japanu osa rotacije planete Zemlje pomerena za skoro 10 centimetara. NASA navodi da je isti zemljotres skratio trajanje dana za 1,6 mikrosekundi. Možda je smak sveta već počeo...?!

. O ovom fenomenu govorio je čak i Ajnštajn, koji je smatrao da je promena polova Zemljine kugle sasvim mogući scenario kraja čovečanstva. I u islamskom Kuranu piše da će definitivan kraj sveta nastupiti kada Sunce izađe na zapadu umesto na istoku.
Ovakav scenario se navodi i u Knjizi otkrovenja u Novom zavetu i u kineskoj „Knjizi promena", a čak i jevrejska Tora predviđa apokalipsu.
A kome još treba ta kataklizma pored svih ovih zemljotresa, cunamija, vulkana, poplava, požara, uragana, potencijalnih nuklearnih katastrofa, gladnih, žednih, ratova,... Italijanski institut za geofiziku saopštio je da je posle zemljotresa u Japanu osa rotacije planete Zemlje pomerena za skoro 10 centimetara. NASA navodi da je isti zemljotres skratio trajanje dana za 1,6 mikrosekundi. Možda je smak sveta već počeo...?!
Istok zapad telepatski šaljem porukeeee...

Znači ovi političari će muzti novac još jednu milijardu godina za svoje potomke dok mi razmšljamo kako i gde ćemo he,he

Back