Naučnici sada mogu da koriste Wi-Fi da gledaju ljude kroz zidove

Кад неко ко не зна ништа ни и о чему чује нешто што га плаши, он ускликне "5Г зло".

Јес' да не зна ни шта је 5Г, али фраза добро звучи, а и чуо је негде на Твитеру.
Odд људи који не знају гори су само они који мисле да занју. Тако и овде, упада у причу лик који не зна ни шта је стерео али убацује у причу 5г.
Никако да схвате да wifi 5Ghz и мобилна мрежа 5G(пета генерација) немају благе везе.
Што се тиче бетонских зидова иосталих "препрека", опет не знање о радио таласима и фреквентним опсезима.
Да би појаснио, Макси, а и још некима, то можемо упоредити са звуком. Рецимо, ако неко слуша гласно музику, комшије више чују ниже фреквенције (басове) 0д високох фреквенција. Шта нам то говори? Радио таласи, не битно да ли преносе цифру или аналогни сигнал, на нижим фреквенцијама даље се простиру.
Тако је и са wifi сигналом. На старој мрежи, 2,4GHz, имамо већи домет али мању брзину док на 5 и 6GHz имамо веће брзине а мање простирање. Исто као и са звуком. Ниже фреквенције иду даље а више се одбијају, рефлексија.
Овде, у Русији, мој стан је као станови у блоковима (лего) али рутер покрива трособан стан на 5GHz, тако да ми не причајте о бетону. Наравно, ту има још нијанси али о њима нећу јер сам давно окачио тему о рутерима па кога интересује може да прочита па онда да се укључи у дискусију.
И да додам, тема је да научници сада могу да користе wifi и гледају људе кроз зидове? Јел то значи, да тамо где су бетонски зидови, тамо могу само да маштају?

А зашто је и од када је науци и научницима потребно да гледају и прате људе кроз зидове ???
Лично мислим да не требају јер већина добровољно качи све о себи на фб, инстаграму и сличним мрежама. Никада нисам могао да укапирам ту болесну потребу да своју приватност неко качи свима на изволите?

Back