Australijski naučnici smatraju da su pronašli protivotrov za ubod najotrovnijeg bića na svetu, morske ose, meduze koja je strah i trepet za kupače u Indijskom okeanu i Pacifiku.
AUTOR: BETA
AUTOR: BETA
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Veruj mi i od Ade se ustrucavam jer je opet puna slatkovodnih meduza.Lepo od naučnika, ali ja ću ipak izbegavati pomenute krajeve u kojima se ta meduza može naći.
Ovo nisam znao...znaci, ne skaci ni na glavu ni na noge. Uopste ne skaci.Veruj mi i od Ade se ustrucavam jer je opet puna slatkovodnih meduza.
ali su one bezopasne. A lepe su.Veruj mi i od Ade se ustrucavam jer je opet puna slatkovodnih meduza.
A lekovi za holesterol su stari preko 100 godina. Znaci resenje je bilo tu pored njih u fioci svake apoteke.Tim naučnika je otkrio da je tom otrovu potreban holesterol da bi ubio ljudske ćelije. Zato su odlučili da testiraju postojeće lekove za holesterol i vide hoće li oni blokirati otrov.
Pokazalo se da je jedan od tih lekova uspeo.
Testovi su sprovedeni na miševima i ljudskim ćelijama i otkriveno je da lek sprečava nekrozu kože i bol ako se primeni u roku od 15 minuta.
Najopasnija meduza na svetu
SaglasnaZato treba novac davati u nauku i istrazivanja a ne u salabajzere Mesija, Dzejmsa, Ronalda i ostale zabavljace sa loptom