Naučnici oživeli virus star 48.500 godina pronađen u večnom ledu

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.404
Naučnik čiji je rad usredsređen na odmrzavanje virusa koje iskopava iz permafrosta uspešno je odmrznuo i oživeo virus koji je i dalje zarazan posle 48.500 godina. Nije ni prvi koji je oživeo.

Koga ineresuje da čita više o ovome neka zaprati ovak link

GettyImages-1317488623.jpg

Ja se nešto mislim da li valja da ispustimo duha iz flaše?

Poslednja izmena:
Da bi bolje razumeo rizike koje predstavljaju smrznuti virusi, Jean-Michel Claverie, profesor medicine i genomike emeritus na Medicinskom fakultetu Univerziteta Eks-Marsej u Marseju, Francuska, testirao je uzorke zemlje uzete iz sibirskog permafrosta da vidi da li ima virusnih čestica. sadržane u njima su i dalje zarazne.

On je u potrazi za onim što opisuje kao "zombi viruse" - i našao je neke.

230307145701-08-permafrost-virus-risk-climate-claverie.jpg

Naučnik čiji je rad usredsređen na odmrzavanje virusa koje iskopava iz permafrosta uspešno je odmrznuo i oživeo virus koji je i dalje zarazan posle 48.500 godina. Nije ni prvi koji je oživeo.

Koga ineresuje da čita više o ovome neka zaprati ovak link

GettyImages-1317488623.jpg

Ja se nešto mislim da li valja da ispustimo duha iz flaše?
Ne treba to cackati.neka se taj naucnik potrudi da napravi nesto dobro za ljude,a ne da budi prastare viruse.

Najnoviji sojevi koje je Jean-Michel Claverie oživeo predstavljaju pet novih porodica virusa, povrh dve koje je prethodno oživeo.

230301130350-06-permafrost-virus-risk-climate-virus.jpg

Najstariji je bio star skoro 48.500 godina, na osnovu radiokarbonskog datiranja tla, i potiče iz uzorka zemlje uzetog iz podzemnog jezera 16 metara ispod površine.

Najmlađi uzorci, pronađeni u sadržaju želuca i dlaki ostataka vunastog mamuta, bili su stari 27.000 godina. O tome smo diskutovali u ovoj temi

arheolozi su koronu izvadili iz lesa pod ledom u sibiru pre nekoliko decenija. pa su sakrili sve zapise o tome sa neta, pa napravili biznis sa vakcinama u korst farmakoindustrije i smanjenju populacije pored gomile smrtonosnih bolesti, na ciju kontu opet zaradjuju farmakoindustrije, naftne industrije, elektro privrede... a sad ova zakasnela prica o nekim virusima, koja je morala isplivati kad tad, a sakrivena je od mase koje se vrhunske vodje plase i manipulisu na sve moguce nacine, jer je covecanstvo dostiglo zestog pad inteligencije, zbog lovatora, digitalizacije i prirodnih katastrofa izazvanih od istih tih alavih majmuna.

nemojte biti iznenadjeni, prirodnim katastrofama koje ce izbrisati covecanstvo sa lica planete Zemlje, ali ce pre ili kasnije za milion ili nekoliko miliona godina, opet nastati zivot i opet ce se ljudi cuditi misterioznim piramidama i raznim neobjasnjivim pronalascima na ovoj istoj planeti. a o 39 Bogova i granicama da ne pisemo... jer eto narod ko narod, tor kao tor, samoproglaseni kao najinteligentnije zivotinje, a zapravo dokazasmo da samo najgluplja ziva bica na planeti Zemlji.

Back