Nato ovlastenja u Srbiji

• Začetnik teme Začetnik teme mi-ne
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mi-ne

Primećen član
Poruka
782
Mnogi Srbi, pa i ja sam, su veoma slabo informisani sta sve Nato sme da radi po zemlji Srbiji.
I ovde na forumu se vode rasprave po kojima vidim da mnoge kolege forumasi znaju mnogo manje nego ja.
Vucic je rusofil jer kupuje Rusko naoruzanje i vodi nas u izolaciju, a Nato kod Vucica vec radi sta hoce.
Veze mi nemamo sta se desava u Srbiji.
Trebaju nam preciznije informacije od nekoga `ko se bavi tim pitanjem.
Po onome sto sam ja procitao stvar je zabrinjavajuca. Oni smeju ama bas sve.
U bilo kakvom konfliktu u okruzenju nasa vojska nema mogucnost da bilo sta drzi u tajnosti.
A posto je vec sada za Nato sve otvoreno znaju sta imamo i koliko cega, gde je locirano, gde ce biti dislocirano...
U bilo kakvom konfliktu oni se odluce za jednu stranu koja mora biti pobednik i daju im informacije o drugoj strani.
A informacije su vaznije od samog naoruzanja.
Znaci, sta je potpisano i KAKO TO IZGLEDA U PRAKSI?

Mrzi me da pisem sve... npr imaju dozvolu da rade sta god hoce ali to je papirologija.
Ako se zarati papirologija ce vredeti koliko da se zagrejemo u hajduckim cetama ili u nedostatku toalet papira.
Nato konvoji prolaze i sada Srbijom ali pod ceradama, bez obelezja. Mi smo jedina okupirana drzava gde nato vojnici imaju na papiru da rade sve a ne smeju da urade nista. Ja sam polozio vojnicku zakletvu, i jos 50 godina cu biti u punoj snazi. Dakle nek racuna nato da cu ako ih vidim u svojoj 87 godini verovatno udarati stapom po blindiranoj sasiji.

Mnogi Srbi, pa i ja sam, su veoma slabo informisani sta sve Nato sme da radi po zemlji Srbiji.
I ovde na forumu se vode rasprave po kojima vidim da mnoge kolege forumasi znaju mnogo manje nego ja.
Vucic je rusofil jer kupuje Rusko naoruzanje i vodi nas u izolaciju, a Nato kod Vucica vec radi sta hoce.
U bilo kakvom konfliktu u okruzenju nasa vojska nema mogucnost da bilo sta drzi u tajnosti.
A posto je vec sada za Nato sve otvoreno znaju sta imamo i koliko cega, gde je locirano, gde ce biti dislocirano...
U bilo kakvom konfliktu oni se odluce za jednu stranu koja mora biti pobednik i daju im informacije o drugoj strani.

kako misliš ne zna? Pa javno su potpisani i SOFA i IPAP. Imaš na sajtu ministarstva mislim, znam da su ga citirali negde.

Ti si de facto teritorija NATO pakta sa određenim obavezama i nikakvim benefitima članice. Mudrost tako svojstvena šizofrenoj srpskoj spoljnoj politici. To što "nećeš u NATO" je kao kad žena daje tipu čim zatraži ali se kune da se neće udati za njega,pa se može tu i tamo povatati sa drugim :lol:

kako misliš ne zna? Pa javno su potpisani i SOFA i IPAP. Imaš na sajtu ministarstva mislim, znam da su ga citirali negde.

Ti si de facto teritorija NATO pakta sa određenim obavezama i nikakvim benefitima članice. Mudrost tako svojstvena šizofrenoj srpskoj spoljnoj politici. To što "nećeš u NATO" je kao kad žena daje tipu čim zatraži ali se kune da se neće udati za njega,pa se može tu i tamo povatati sa drugim :lol:
Noup.
Sta smo mi dali natou?
Da li znas da ima jos oko 30.000 ratnih veterana?
A znas koliko ima nas koji smo polozili zakletvu?
A koliko ima seljaka, srpskih domacina, imaju saku kao lopata ako promasi nato vojnika ovaj odmah pozitivan na koronu.

Ne ide to tako i nece ici.

Imas papirologiju. Dozvolu da boravis na odredjenom placu, sve moguce sporazume a ne smes da se uhvatis za kvaku jer ce te snaci 300 djavola. Tako da, poradi na definiciji defakto jer malo vredja patriote. Nisi ti sluzio vojsku ako tako pises.

Nije svakome obicaj prebirati po dokumentima ministarstva.
Sitnice kao sto su "odredjene obaveze" RS prema Nato paktu bi morale imati vise prostora u medijima. I to ne samo nabrojati ih, nego o njima razgovarati.
Ne verujem da bismo se dosadjivali u takvim TV emisijama.

Sitnice kao sto su "odredjene obaveze" RS prema Nato paktu bi morale imati vise prostora u medijima. I to ne samo nabrojati ih, nego o njima razgovarati.

Šta sve podrazumeva najviši nivo saradnje sa Alijansom, na koji se obavezala naša zemlja. Pristup vojnim objektima i poseban imunitet dok su na ovom prostoru

https://www.novosti.rs/vesti/naslov...tml:539368-Vojska-NATO-moze-da-sparta-Srbijom

Noup.
Sta smo mi dali natou?
A koliko ima seljaka, srpskih domacina, imaju saku kao lopata ako promasi nato vojnika ovaj odmah pozitivan na koronu.

Imas papirologiju. Dozvolu da boravis na odredjenom placu, sve moguce sporazume a ne smes da se uhvatis za kvaku jer ce te snaci 300 djavola. Tako da, poradi na definiciji defakto jer malo vredja patriote. Nisi ti sluzio vojsku ako tako pises.
Šta imaju veterani i položene zakletve sa tim? Ti si položio zakletvu Republici Srbiji (ili nekoj prethodnoj njenoj inkarnaciji) a Republika Srbija je potpisala SOFA sporazum da NATO ima slobodan pristup teritoriji,objektima i da imaš obavezu koordinacije aktivnosti u vezi sa tim. I najnormalnije funkcioniše evo 15+ godina bez primedbi druge strane i uz pohvale.

Čuj neće ići. Da si ti meni živ i zdrav. :lol:

Ne preturaš. Javno su objavljeni.

:roll: Зар је тешко покупити инфо са званичних страница.

Немате.
Пробај на неком српском форуму.
Много више повјерења у ВС него ли у партизане, у сваком случају (ако је то којим случајем циљ теме).
У пракси ВС служи за логистику и обуку, остало је воља народа за отпором, објаснио колега
изнад ББ - нпр. можеш да наручиш кретање НАТО трупа уз максималне мјере опреза, све док постоји воља.

Данас мање више дроном (лаички) изнад СРБ можеш да чујеш кад миш прдне у Клагенфурту, тако да је питање шта је тајна или шта планираш крити.

Šta imaju veterani i položene zakletve sa tim? Ti si položio zakletvu Republici Srbiji (ili nekoj prethodnoj njenoj inkarnaciji) a Republika Srbija je potpisala SOFA sporazum da NATO ima slobodan pristup teritoriji,objektima i da imaš obavezu koordinacije aktivnosti u vezi sa tim. I najnormalnije funkcioniše evo 15+ godina bez primedbi druge strane i uz pohvale.

Čuj neće ići. Da si ti meni živ i zdrav. :lol:

Ne preturaš. Javno su objavljeni.
Naravno nisi sluzio vojsku RS.

Ili si lizao koverte u posti umesto vojnog roka. Vojnik ovako ne pise. A kao moderator ti promovisi nato vrednosti ne moze ti niko nista. U gradu vec ne ide to tako, ne govori se toliko glasno. Makar ja verujem. ?

NATO JEDINO NE ZNA DA CE AKO NAPADNE SRBIJU, BITI ZASUT RAKETAMA IZ RUSIJE A NE IZ SRBIJE.

PUTIN ZNA STA RADI.

Izvoli akko nisi lizao koverte u posti i odsluzio si redovni vojni rok prilozi fotografiju sa zakletve.

Ja verujem da nisi. Jer da jesi ne bi ovako pisao kao domacica iz male mostanice. 🙂
Uuuuu...prozivka. bruka... :rotf:

Imaš na Vojska i Avijacija i VES i VP i opise iskustva na x tema pa istražuj. Da ti pomognem VSCG,Prištinski korpus, tada već u egzilu u leskovačkom "južnom logoru".
Inače, čovek koji je bio u vojsci ne lupeta takva sranjca kao ti. Štaviše ne znam jednog čoveka koji istu ne smatra gubljenjem vrenmena i smaranjem. Ovako kao ti otprilike piše napaljena klinčadija koja je vojsku na televiziji videla a "služila" na CS-u,BF-u i COD-u .)
Što je verovatno slučaj.

Noup.
Sta smo mi dali natou?

druže, ako išta pokušaš protiv natovaca, šta misliš ko će prvi da te polomi, hapsi ili ubije...doći će žandarmerija, policija, DB-ovci i još gomila srpskih prodanih duša...oni će da te slome, a srpske sudije da ti odrežu robiju...

Много више повјерења у ВС него ли у партизане
Hmmm tko bira komandni kadar???

Postoji li ogranicenje broja Nato vojnika i njihove ratne tehnike u Srb?
Sve je lepo dok cvrkicu ptice i na radju peva Saban Saulic, pa se medjusobno hvalimo i bas nam je lepo.
Ali, ako krene nizbrdo moze li da se desi da nato u interesu svetskog mira i stabilnosti u regionu blokira kasarne VS i nema izlaza, a za krizno podrucje ce oni da se POBRINU.:per:
Koliko vidim gore na postavljenom sajt po novom ugovoru se nastavlja unistavanje "viska naoruzanja".
`Ko odlucuje sta je visak? I dokle vise?
Znaci li to da pre svake kupovine naoruzanja moramo da trazimo odobrenje?
Obavezujemo se za koordiniranu obranu sa celom EU. Znaci li to da nesto od naseg naoruzanja moze dobiti prekomandu recimo u HR? :super: Npr S400 ili tako nesto.

Uuuuu...prozivka. bruka... :rotf:

Imaš na Vojska i Avijacija i VES i VP i opise iskustva na x tema pa istražuj. Da ti pomognem VSCG,Prištinski korpus, tada već u egzilu u leskovačkom "južnom logoru".
Inače, čovek koji je bio u vojsci ne lupeta takva sranjca kao ti. Štaviše ne znam jednog čoveka koji istu ne smatra gubljenjem vrenmena i smaranjem. Ovako kao ti otprilike piše napaljena klinčadija koja je vojsku na televiziji videla a "služila" na CS-u,BF-u i COD-u .)
Što je verovatno slučaj.
Kako ti i ja mozemo biti na istoj strani?

Ti si onda jos uvek u vojsci kada toliko promovises nato za nekog ko se predstavlja da ima toliko iskustva? Ti nas prodajes, ne ja. Verovatno je tvoje proslo a moje tek dolazi, mozda generacijski jaz, nznm. Koja ti je trenutna profesija, bas me iznenadjuje da covek tog kalibra tako nesto moze da napise. Nisam klinac, verovatno si stariji od mene tek 5 do 10 godina ali nisi vise fizicki aktivan, ja grmim ipak ne mogu mi ubiti volju. Da mi je znati sta je tebe ubilo, koje razocaranje, da li si u treningu? Ne verujem, za nekog ko ovako pise previse si opusten, kao da si se zafoteljio ili nasao uhleb u natou odnosno trenutnoj vojsci. Bas mi je zao druze, ti bi trebao biti primer nama mladima, kao Sindjelic a ne strina iz velikog mokrog luga.

Sta je tebe dokrajcilo zasto kako? Toliko vojnog pedigrea a pises kao cica maca. ?

druže, ako išta pokušaš protiv natovaca, šta misliš ko će prvi da te polomi, hapsi ili ubije...doći će žandarmerija, policija, DB-ovci i još gomila srpskih prodanih duša...oni će da te slome, a srpske sudije da ti odrežu robiju...
Ja sam odavno mrtav. Vec desetak godina. Tako da mi ne mogu slomiti duh, samo telo. Sta da se radi, trebali su da me uhvate zivog kao moderatora, sad je kasno. ?

Hmmm tko bira komandni kadar???

Postoji li ogranicenje broja Nato vojnika i njihove ratne tehnike u Srb?
Sve je lepo dok cvrkicu ptice i na radju peva Saban Saulic, pa se medjusobno hvalimo i bas nam je lepo.
Ali, ako krene nizbrdo moze li da se desi da nato u interesu svetskog mira i stabilnosti u regionu blokira kasarne VS i nema izlaza, a za krizno podrucje ce oni da se POBRINU.:per:
Koliko vidim gore na postavljenom sajt po novom ugovoru se nastavlja unistavanje "viska naoruzanja".
`Ko odlucuje sta je visak? I dokle vise?
Znaci li to da pre svake kupovine naoruzanja moramo da trazimo odobrenje?
Obavezujemo se za koordiniranu obranu sa celom EU. Znaci li to da nesto od naseg naoruzanja moze dobiti prekomandu recimo u HR? :super: Npr S400 ili tako nesto.
Све је транспарентно јавно, све што купиш, произведеш, .... као и стање, број војника, сваки метак, тај 'вишак' што спомињеш исл. па тако и имаш и старијих уговора од НАТО или СМ који те то обавезују због ради белосвеЦке стабилности и равнотеже. Државна посла - треба ишчитати све.

Много више повјерења у ВС него ли у партизане
Зато што се нигдје није пи3дило к'о у Србији
biglaughh.gif
, част млађим генерацијама.

*dodajmo stavku da je ta zena na pocetku veze silovana i pretucena

Back