Plutarh
Gost
- Poruka
- 2.359
Kako bi ste vi njega zamislili?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kao Miroslava Malesevica.
Salim se
ne salim se ustvari , miki je prvi, pa posle ide ovakav:
Nadcovek nije Isus, cini mi se.
Imam u vidu nekog mnogo prepotentnijeg.
Ali pacifist. Pokretljiv je i vitalan, lukav, produhovljen, visokointelektualan. Cita Nicea i smeje se. Nadcovek ne postuje norme, ni drustvene tradicije, ni nikakve limite i okvire, ali njega vole svi iako je arogantan i prividno nastupa drsko. On nije od onih koji glume lakocu i impresioniraju laznim dostignucima i ciframa, on sve to poseduje, ali ne zeli da to potencira.
On zivi burno, avanturisticki, ali ima i svoj apotekarski mir koji ljubomorno cuva. On je realistican, ali ne previse, ne kritikuje sve i svasta, nije podlozan destruktivnim impulsima. Ne navaljuje svim raspolozivim sredstvima; ne bi mogao ni kad bi hteo jer su ta sredstva mnogobrojna. Fatalno je primamljiv, opojan , napravljen od tajanstvenog talenta da pretvori san u javu. Ni u svom najgorem stanju u kom moze da se nadje nije sterilan i ne poziva se na autoritete. Ni ne priznaje autoritete.
Ima izrazene jagodice. Nema doslovno rimski profil, ali je slican. Pre ima sangvinicne crte lica i bilo bi nenormalno lepo podeliti parce raja sa nadcovekom.
Ja sam razmisljao o tome da bi recimo oblik glave i polozaj i velicina cula mogli da govore nesto o natcovjeku. A mozda i tjelesna temperatura?
Recimo, da li je neko primijetio da biljozderi imaju oci malo sa strana glave, dok mesozderi sprijeda na glavi?
Nista, hajmo mi zaboraviti Nicea i razmisljati banalno, moze?
Ako smo mi nastali od majmuna, i ako natcovjek treba da nastane od covjeka, koja je onda razlika u izgledu? Mozemo li nesto izvesti iz toga?
Erwin rommel...ili artur klark........mhm...oni se mogu tako opisati.....dobro ne bas klark...
on nema rimski profil...
Izvedi godine evolucije(vise mislim na psihicku) otklonjen strah, malo ludosti, smjelosti, vjezbanje sopstvenog intelekta pomocu svakojakih uzdrzavanja i zahtjeva, a s druge strane suprotno uzdrzavanju rizik. Taj covjek mora imati sve jedan osjecaj i percepciju. Jednostavno NATCOVJEK
Na kojeg Miroslava Maleševića misliš???