mammy, skroz si u pravu sto se tice polozaja planeta
Trenutak tumacenja je bitan jer je to momenat spoznaje. Ko pita, taj veruje, ako veruje a prerano mu otkrijes nesto ruzno sta je i ko dobio time? To je stvar etike i morala.
Dakle da li ima smisla nekome ko ima 14-16 ili 18 ali je u potpunosti nezreo pricati o braku, o deci, o ozbiljnostima bolesti koje ce ga mozda a mozda i ne zadesiti u 50im? A zamisli ako je taj brak koji ti vidis jasno da nece biti jedini, to nigde ne vodi. Ljudi se plase i pogresno upucuju onda.
Astrologiju bi trebalo lepo koristiti, kao nesto sto moze da pomogne a ne kao oruzje kojim mases pred protivnikom. Sustina je da ni treba postavljati isprazna pitanja "pricaj mi o mom zivotu". Zar se ne slazes? Ako trenutno nemas nikakvu tegobu, ne treba traciti ni tudje vreme, ni ispitivati nesto sto ti se potencijalno nece dopasti... tada treba uzeti i sam citati...tada je pitanje jednako smisleno kao i "prepricaj mi na brzinu Tom Sojera". Moze ali cemu?
Opet kad je bilo ko u bilo kakvom problemu, najlakse je da ga kaze i onda se trazi izlaz. Astrologija je jedna pomocna disciplina. Nije i ne bi je trebalo koristiti kao igracku.
Detetu kom sam ovako odgovorila, stvarno mislim da nedostaje osnov kulture i kucnog vaspitanja jer u svakom odnosu potraznje onaj ko trazi mora znati da kaze i molim i hvala.
Ne postoji razlog tumaciti deci horoskope. Izuzimajuci otkrivanje i pospesivanje njihovih potencijala. Ali to ovde nije ni trazeno, nego "nek mi kaze nesto". Kao da ti zidaru trazis besplatno da si ozida "pa ajd' nesto u dvoristu"
A sve ovo polozaje planeta nikako ne menja naravno :-)