Natalna karta...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala joj na pomoci,vec su mi procitali...Da je zabranjeno za maloletne,ne bi postojala moja godina da se stavi...To da li sam ja kulturna ili ne nije na tebi da govoris...Jer znas me preko jednog posta...Nisam mislila zahtevam,vec me zanima ko zna...

Ja mislim da ima, pa trebaš se formirati ko osoba bare,m do nekle da vbi se moglo raspravljati otvojoj sudbini ili karakteru, ako ništa drugo barem zato da možeš odrediti koliko ti astrolog točno govori o tvom karakteru, odnosno da odrediš koliko je sve istina a koliko nije...

malla-malla:
Ja mislim da ima, pa trebaš se formirati ko osoba bare,m do nekle da vbi se moglo raspravljati otvojoj sudbini ili karakteru, ako ništa drugo barem zato da možeš odrediti koliko ti astrolog točno govori o tvom karakteru, odnosno da odrediš koliko je sve istina a koliko nije...
Jupiii, evo ja sam punoletna, pa jel moze meni? 24.10.1976, Senta-Vojvodina, ujutro u 9 i 15h

malla-malla:

I ja ponovo kazem da biti punoletan nema veze sa time ... 8) :-o :o

natalna karta valjda i predstavlja polozaj planeta u momentu kojem si se rodio....i kakve ima veze kad se tumaci ????? ako imas 6 ili 66 valjda ce se vazda vidjeti isto tj. polozaj planeta u trenutku rodjenja.
il sam ja prejednostavnog misljenja?

mammy, skroz si u pravu sto se tice polozaja planeta
Trenutak tumacenja je bitan jer je to momenat spoznaje. Ko pita, taj veruje, ako veruje a prerano mu otkrijes nesto ruzno sta je i ko dobio time? To je stvar etike i morala.
Dakle da li ima smisla nekome ko ima 14-16 ili 18 ali je u potpunosti nezreo pricati o braku, o deci, o ozbiljnostima bolesti koje ce ga mozda a mozda i ne zadesiti u 50im? A zamisli ako je taj brak koji ti vidis jasno da nece biti jedini, to nigde ne vodi. Ljudi se plase i pogresno upucuju onda.
Astrologiju bi trebalo lepo koristiti, kao nesto sto moze da pomogne a ne kao oruzje kojim mases pred protivnikom. Sustina je da ni treba postavljati isprazna pitanja "pricaj mi o mom zivotu". Zar se ne slazes? Ako trenutno nemas nikakvu tegobu, ne treba traciti ni tudje vreme, ni ispitivati nesto sto ti se potencijalno nece dopasti... tada treba uzeti i sam citati...tada je pitanje jednako smisleno kao i "prepricaj mi na brzinu Tom Sojera". Moze ali cemu?
Opet kad je bilo ko u bilo kakvom problemu, najlakse je da ga kaze i onda se trazi izlaz. Astrologija je jedna pomocna disciplina. Nije i ne bi je trebalo koristiti kao igracku.
Detetu kom sam ovako odgovorila, stvarno mislim da nedostaje osnov kulture i kucnog vaspitanja jer u svakom odnosu potraznje onaj ko trazi mora znati da kaze i molim i hvala.
Ne postoji razlog tumaciti deci horoskope. Izuzimajuci otkrivanje i pospesivanje njihovih potencijala. Ali to ovde nije ni trazeno, nego "nek mi kaze nesto". Kao da ti zidaru trazis besplatno da si ozida "pa ajd' nesto u dvoristu"
A sve ovo polozaje planeta nikako ne menja naravno :-)

Dobro, u pravu si....Ja sam jednom pitala da mi neko protumaci nat. kartu i jbg, znam da je tesko i opsirno ... tako da sam sada sama nabavila knjige i ucim...sama cu ja sebi protumaciti sta me interesuje ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back