Natalna karta firme

Poslovni horoskop se radi za početak posla, zvanično otvaranje firme, prvu podaju, ulazak prve mušterije. Najvažniji trenutak je, kada je ugovor potpisan ili posao započet. Kod izrade ovog horoskopa mora se obratiti pažnja na više stvari. Kao prvo, na natalnu kartu osobe koja otvara firmu ili započinje neki posao i njene šanse da bude uspešna na poslu i u finansijama, odnosno, njeni izgledi za zaradu. Ako osoba ima slabe mogućnosti po tom pitanju, vreme osnivanja firme joj neće doneti zapaženi uspeh. Dakle, pre svega, se analizira natalna karta osobe koja otvara firmu. Ukoliko se ispostavi da neko od bližih saradnika ima bolje aspekte po pitanju uspeha i zarade, savet je da se firma vodi na njega. Zatim se odredjuje vreme započinjanja posla. Veoma važan pokazatelj ovde je Mesec. On u horarnoj astrologiji (astrologiji odredjenih dogadjaja), predstavlja na neki način samu firmu. Predstavlja zaposlene, ugled i žene. Zato je poželjno da on bude u fazi rasta, umerene brzine i obavezno aspektovan pre napuštanja znaka. Sunce se odnosi na osnivača i ukoliko se nalazi u aspektima opozicije odnosi se na nov pravac. Merkur, Venera i Mars ne smeju biti retrogradni. Kvaliteti koje nema vlasnik u svom horoskopu moraju da preovladavaju u horoskopu firme. Jeupiter se odnosi na rast, novac i optimizam. Uran je zaslužan za inovacije, inventivnost, buduće trendove. Neptun za reklame, dok Pluton firmi daje moć. Vladari druge, šeste i desete kuće moraju da budu u direktnom hodu i dobro aspektovani. Irada horoskopa firme je ozbiljan posao, koji zahteva mnogo znanja, i veliku odgovornost. Veoma je bitno osobi objasniti da, odrediti povoljan momenat za započinjanje posla nije dovoljno za njegovu uspešnost. To je tek početak, koji daje izvesnu pogodnost, ali ne znači da će firma funkcionisati, sama od sebe. Važan je rad i stalan oprez, jer ništa ne pada s neba. Astrologija samo daje savet, na koji način će nešto najbolje funkcionisati, ali nikako ne kaže da mi treba da sedimo ne radeći ništa.

Ovo sam iskopirala sa www.astrosporto.com sajta.
Ovo je nešto baš najosnovnije.. ja se ovim inače ne bavim sa aspekta zapadne astrologije, tako da u tom smislu ne mogu nešto više reći.
Ali generalno, takvi horoskopi (poslovni) pokazuju potencijal razvitka neke firme..malo stvari je tu fiksno, ali nas može usmeriti u određenom pravcu.
Isto, kao gore navedemo, u vrsti astrologije kojom se ja bavim, su jako bitne i natalne postavke osobe koja vodi firmu.

ok posto sam saznao za jednu firmi u kojoj "radim" da ce za odredjeni period (namerno ne zelim da kazem koji) biti najveca u Evropi . Zato me cisto interesuje koliko je to validno i koliko se tome moze verovati, da nije cisto gledanje u pasulj. Inace ta natalna karta je izradjena u nekoj firmi koja to radi i placeno debelo..

ok posto sam saznao za jednu firmi u kojoj "radim" da ce za odredjeni period (namerno ne zelim da kazem koji) biti najveca u Evropi . Zato me cisto interesuje koliko je to validno i koliko se tome moze verovati, da nije cisto gledanje u pasulj. Inace ta natalna karta je izradjena u nekoj firmi koja to radi i placeno debelo..

Pa, to zavisi od samog astrologa, tj. njegovog tumačenja.... koliko je validno ili ne.

Back