Jao sori ako sam te uvredila...ocigledno si u toj struci....
Vecina ljudi se upisuje na odredjeni fakultet jer im je zelja da se bave time....ali postoje i osobe koje se upisu na odredjeni fakultet jer ih drugo nista ne zanima, nemaju dovoljno bodova za prvi, prva dva pa upisu trecu opciju iako im ta opcija i nije po godu, neke cak "nagovore" i roditelji, jer je ta profesija kao fina...
Ne znam u kojoj ti to zemlji zivis da je za taj fakultet potrebno da si odlican djak...
Kod nas ne moras da budes odlican...uostalom nije toliko bitan uspeh na kraju godine koliko je bitna matura....kod nas je prijemni muzicki..i bome da ti kazem kome je muzicki tezak ( taj prijemni - konkretno za ucenje djaka do 4 god OS ), pa ne znam ...moras bas da budes anti talenat za muziku...Razumem ja da svako brani svoju profesiju...ja ne osporavam tezinu fakuleta, niti bilo sta sl. ali je zaista tuzno da je neko toliko "zaljubljen" u svoju profesiju pa da misli da su svi profesori "dobri" kao sto je i on / ona...
Uvek treba biti kritican i priznati da u svakom zitu ima kukolja....
Postoji xy profesora koji nisu sposobni da obavljaju taj posao....em su nad*kani, neljubazni, ne umeju da izloze na pravi nacin ono sto uce, prete djacima, ponizavaju ih u razredu pred svima, psihicki ih zlostavljaju, zastrasuju.....
Jako dobrih profesora ( izlazem svoje iskustvo iz svog okruzenja ) nema mnogo...samo za par profesora ( iz osnovne, srednje i fakulteta ) mogu da kazem da su bili izvanredni profesori i da mi je bas drago da sam bila njihov ucenik..
Taj posao odavno nema svoju tezu, obraz i cenu koji je imao......sto je zaista tuzno...
P.s. Ako si takav tip da te interesuju psihologija...itd da umes sa decom da uspostavis kontakt , da volis to da radis...pa verujem da fakultet nije tesko zavrsiti ako te ne sprecavaju druge stvari.....
Kod nas je slucaj da sa ekonomije, prava, hemije i sl. vecina upisuje pdf...o tome kako ne umeju sa decom ne bih ni da pricam....