Nastavljaju se ruske investicije! Sledeci je naftovod

Tunguska-:
Haha strasno. A jel ti verujes da decu donose rode i da Deda Mraz zivi na severnom polu? :lol: :lol:

A po cemu Srbija 1999te nije bila demokratrska zemlja? Milosevic i SPS su izabrani na demokratskim izborima i to je tada bila nasa demokratska vlast. No za neke teletabise demokratska je samo izgleda ona vlada koju vode Kandic, Biserko, Ceda Igla Jovanovic i Zarko Korac
Kolega,vi uopste ne razumete gradjansku Srbiju.Najlepse bih vas zamolio da cenjenim licnostima iz intelektualnog i politickog zivota ne delite neprimerene im atribute.

jedite_kod_Joa:
Јао,еј ал` сам се насмејао....хаха.....
Ајд`, нам објасни каква би то била демократска Србија?
Па оваква каква је сада, и каква је била од петтооктобарских демократских промена.

Пробај да гледаш догађаје кроз очи Вашингтона, и биће ти јасније:

У Србији постоје 2 струје: националисти на челу са "Балканским касапином" Милошевићем, а с друге стране је демократски блок.

Између 1992. и 2001. су на власти били Милошевић и националисти, и правили низ проблема, због којих су многи страдали и због којих је међународна заједница била приморана на мере против Србије.

Међутим 2000. је диктатор збачен и јануара 2001. инаугурисана је прва демократска влада. Сада се Србија сматра младом демократијом која заслужује сву љубав и помоћ.

То би био неки стратешки преглед, надам се да сада боље разумеш дешаванија.

А неких тренутних ствари што се тиче: од Србије се (као и од свих других демократских држава) очекује да ухапсе све бегунце од међународног закона који се налазе на њеној територији. Ратко Младић је још на слободи, што ствара одређене проблеме (мада не превелике).

Једна битна ствар коју желим истаћи је: када би се чуло да је Србија ухапсила Младића, обични Американци не би реаговали:

"Царе сјебали смо их, морали су да изруче свог хероја услед наших дивљих и ничим-изазваних притисака!"

него би реаговали:

"Лепо, изгледа да се ова Србија одрекла пута геноцида и дивљих националиста, и придружује слободним земљама као што је наша."

Мислим да увде идемо у парадокс.

Како су 5. октобра демократе говориле да једна узвишена идеја, као што је патриотизам, се не једе, сада покушавају да нас убеде да се демократија- једе-
Проблем је што су успели у једном, а код Срба замру узвишене идеје Патриотизма и Демократије, две неодвојиве идеје.
Сада да се појави диктатор и свима обезбеди посао, сви ће прихватити.

То вам је мисконцепција да држава треба да вам обезбеђује посао. Привредну делатност треба бележити на индивидуалном нивоу.

Знате ви они пословицу "Држава не ствара никакву вредност, већ је само конфискује."

Већ смо демонстрирали да су људи који се називају "незапосленима" у Србији, у ствари обични нерадници.

jedite_kod_Joa:
Руси имају диктаторски режим!?А САД нема!?Енглеска нема!?Ако је на вољеном западу демократија,онда је читав запад желео уништење српског народа.
niti je diktstorski rezim u Rusiji niti i SAD niti i UK niti iko zeli unistenje srpskog naroda...
Jednostavno u tim zemljama je "vladavina kapitalizma"

Jaguar b. p.:
То вам је мисконцепција да држава треба да вам обезбеђује посао. Привредну делатност треба бележити на индивидуалном нивоу.

Знате ви они пословицу "Држава не ствара никакву вредност, већ је само конфискује."

Већ смо демонстрирали да су људи који се називају "незапосленима" у Србији, у ствари обични нерадници.
Као да слушам Лаловића уживо. :shock:

Jaguar b. p.:
Па оваква каква је сада, и каква је била од петтооктобарских демократских промена.

У Србији постоје 2 струје: националисти на челу са "Балканским касапином" Милошевићем, а с друге стране је демократски блок.

Између 1992. и 2001. су на власти били Милошевић и националисти, и правили низ проблема, због којих су многи страдали и због којих је међународна заједница била приморана на мере против Србије.

Међутим 2000. је диктатор збачен и јануара 2001. инаугурисана је прва демократска влада. Сада се Србија сматра младом демократијом која заслужује сву љубав и помоћ.

А неких тренутних ствари што се тиче: од Србије се (као и од свих других демократских држава) очекује да ухапсе све бегунце од међународног закона који се налазе на њеној територији. Ратко Младић је још на слободи, што ствара одређене проблеме (мада не превелике).

Једна битна ствар коју желим истаћи је: када би се чуло да је Србија ухапсила Младића, обични Американци не би реаговали:

"Царе сјебали смо их, морали су да изруче свог хероја услед наших дивљих и ничим-изазваних притисака!"

него би реаговали:

"Лепо, изгледа да се ова Србија одрекла пута геноцида и дивљих националиста, и придружује слободним земљама као што је наша."
Извини, пошто стално пишеш неке мени непознате ствари, може бити да сам ја пао с' Марса, па ми, молим те, објасни:
А КАКАВ ЈЕ ТО РЕЖИМ БИО У БИВШОЈ СФРЈ ДО ДОЛАСКА СМ. НА ВЛАСТ ??????????????????

_Milanche_:
mozes da se smejes koliko hoces ali seti se neke zemlje koju je SAD napao a da nije imala diktatorski ili polu-diktatorski rezim...
То дакле,даје право Русији да гађа нуклеаркама САД?
Ево за мене је ова и прошла власт,такође,диктаторска и недемократска,па што нас не бомбардују?

Мислим,дајте бре људи...какве то има везе са ДЕМОКРАТИЈОМ!!!???
Када ће вам постати јасно да САД не уништава друге народе и државе да би их ослободила!?Па то је малоумно!

eremita:
Извини, пошто стално пишеш неке мени непознате ствари, може бити да сам ја пао с' Марса, па ми, молим те, објасни:
А КАКАВ ЈЕ ТО РЕЖИМ БИО У БИВШОЈ СФРЈ ДО ДОЛАСКА СМ. НА ВЛАСТ ??????????????????

Еремита,та прича тако подсећа на сервирану страначку причу,коју другови чланови морају да науче...

jedite_kod_Joa:
Ево за мене је ова и прошла власт,такође,диктаторска и недемократска,па што нас не бомбардују?

Када ће вам постати јасно да САД не уништава друге народе и државе да би их ослободила!?Па то је малоумно!
Za tebe jeste ali objektivno nije jer je dosla na vlast na slobodnim izborima.
Rusija nije nedemokratska zemlja.

eremita:
Па, био је један чудан бренд комунизма: нешто као Северна Кореја, само са више хране.
Затим се 1989. одвио историјски догађај рушења Берлинског зида, пада Совјетског Савеза и ослобођења целе источне Европе.

Ја знам да то за вас није историјски догађај, али на Земљи јесте.
За време тих кључних дешавања сте ви међутим почели да се бавите ратовима и Милошевићем уместо демократизацијом и Европском унијом, и тако следећих 10 година.

jedite_kod_Joa:

Е и ја се питам?! Људска глупост нема граница! Људи читајте, образујте се, размишљајте...

Jaguar b. p.:

него би реаговали:

Е ово је дно дна од свега што сам прочитао на овом форуму, а вјерујте ми било је свега.

Back