Nasilne/Posesivne veze

Kad čovek oseti da gubi nekoga ili misli da ga poseduje, počinju zakane odnosno pretnje sa ciljem da se ta osoba zadrži,to može da eskalira i dovede do fizičkog i psihičkog nasilja.
Kakav je to profil nasilnika,posesivca ili koji su znakovi
-traži opravdanje za svaki tvoj banalan izlazak
-stalno je sumnjičav
-proverava te i ispituje
prigovara ti za "preteranu šminku" i odeću

Žene ,da li ste bili u ovakvoj vezi i da li prepoznajete znakove?

Muškarci,kako gledate na nasilje u vezi i posle završetka veze?

do skora sam bila u slichnoj vezi.
tip je jaaaako nesiguran.bili smo dugo zajedno,i mislila sam da ce vremenom steci sigurnost ,prvo u sebe,a zatim u mene.
i ako ga ni jedan jedini put u toku veze nisam slagala ni za najmanju sitnicu,on je uvek pronalazio neke svoje teorije zavere sa kojima bi mi solio pamet.

sad ce te se sigurno zapitati shta sam ja trazila sa takvom booodalom,e pa nije on uvek takav.
nekad je najdivniji mushkarac na svetu,kome bih pripadala od poslednjeg delica snage i u kog mogu beskonachno da imam poverenja,o onda od jednom... puf!
vrati se u onog paranoichnog shizofrenika,i to ga drzi par dana 4-5.ali u tom periodu me bash muchi i drnda.
tipa iz chistog mira raskine samnom zato shto se setio nechega od pre 3 mesc.
ja onda ispizdim,i definitivno raskinemo..pa se onda pomirimo,i on bude najdivnija osoba na svetu,sve dok se opet ne pojavi onaj shizofrenik u njemu koji ce da raskine samnom i da me emotivno maltretira...

i taaaakooo...verovatno ja nisam normalna

Kad čovek oseti da gubi nekoga ili misli da ga poseduje, počinju zakane odnosno pretnje sa ciljem da se ta osoba zadrži,to može da eskalira i dovede do fizičkog i psihičkog nasilja.
-stalno je sumnjičav
-proverava te i ispitujeŽene ,da li ste bili u ovakvoj vezi i da li prepoznajete znakove?

Imala sam jednog takvog...pretio da ce mi polomiti noge,ubiti brata,silovati { njegovi drugovi i on naravno },da ce mi skakati po lobanji,shta josh...da ce me ubiti neko nisam ni svesna,da ce saznati gde zivim u koju skolu idem i napravice mi pakao,pozelecu da sam mrtva,tako da mi zajebe zivot da cu ga pamtiti do kraja zivota.......
Profil...ne znam.....oseti se...ne kod svih......odmah primetish...na pocetku....previshe komanduje...ispituje te o svom ponashanju....ktitikuje malo...zeli da zna svaki detalj tvog zivota iako tebi nije dozvoljeno da imash iakvo znanje o njegovom { shto me je najvishe bolelo},kaze da je tolerantan ali cim mu idesh uz dlaku osetish da se buni,jako supilno te tera da radish samo ono shto on zeli a ti ni ne skontash....jaki manipulator osobe bez celicne volje ne treba da verbalno idu protiv njih jer ce ih potciniti...zakon jaceg.,....morash prvo da te zgaze da bi naucio kako da budesh jak...ali oni imaju ''njuh'' za slabije...kad muskarac oseti slabost kod zene { takav tip muskog } nagrne kao zivotinja za prevlast....pisacu josh,neshto mi ne ide sad......shto rece gore lepa neophodna....Nesigurnost....
I sad ako ga vidim....stavljam kapuljacu preko glave,okrecem pogled,glavu dole { prva greska,veliki znak inferiornosti }...moram sa se treniram da unutar sebe ne reagujem nimalo...da nadjem taj centar u sebi..ravnotezu gde sam nepovrediva...

Poslednja izmena:
Најдуховитији људи и највећи "забављачи" света најчешће нису оптимисти.
Али ја нисам писала о томе. И нисам рекла да су недуховити људи обавезно насилни, али да насилни нису духовити.
Е сад, и моји критеријуми што се тиче духовитости су врло високи...

karaju se Mujo i Fata nekoliko sati i Mujo nikako da svrsi...Mujo sav iznerviran, sidje sa Fate, sedne na ivicu kreveta, zapali cigaretu i kaze : Koga da se setim u p.m....?

Jeste linija manjeg otpora,možda se može pomoći, no da li smo spremni biti žrtve dok se on/ona ne izleči.
kako da pomažeš nekome ako osećaš da je tvoj psihički i fizički integritet ugrožen? možeš da pokušaš, ako ti je već stalo do nekoga, ali strah čini svoje...
osim toga, neko je pametan rekao... da ljudi mogu da pomognu samo sami sebi.... sve što ti možeš da uradiš je da stvoriš adekvatnu atmosferu za tako nešto i da ih podržiš u toj nameri...

Poslednja izmena:
kako da pomažeš nekome ako osećaš da je tvoj psihički i fizički integritet ugrožen? možeš da pokušaš, ako ti je već stalo do nekoga, ali strah čini svoje...

Pogledati dokumentarac od Kusturice o Maradoni....šta je prošla njegova žena sa dvema devojčicama dok je on jurio kurwe, šmrkao kox....i na kraju se izborila za njega, samo zato što je verovala

-stalno je sumnjičav
-proverava te i ispituje

na srecu, pa sam pobrojane stvari gledala samo u filmovima
ja se rukovodim onim "ne radi drugima ono sto ne zelis da oni rade tebi", te tako u vezi od pocetka uspotavim odnos "nesumnjicavosti"
ni ja njega ne ispitujem gde je bio i sta je radio, niti ga "proveravam", pa takvim ponasanjem sprecim u korenu pomisao da moze da "igra" na drugaciji nacin...mislim, valjda je dovoljno pametan da moz' da provali sta mu porucujem
ako, ipak nabasam na "sumnjivca" koji i pored mog "nemas prava to da pitas, radis i prigovaras" nastavlja to da radi, pita i prigovara, onda lepo odem, i to zauvek
pa nek pita i prigovara posle sam sebi
jer ja sam tu bila da ga volim, a ne da mu budem shrinkic koji ce leciti njegovu nesigurnost i manije
jednom mi se samo desilo da nekoga mnogo volim, a on kao, nije voleo da izlazim bez njega
ondak sam ja lepo izlazila bez njega, a nisam mu prijavljivala, pa kad su mu drugi "prijavili" i kad sam mu rekla da cu sve to da radim sa, ili bez njegovog znanja, onda se covek pomirio sa sudbinom
i posle nam bilo lepo godinama

moj bivsi decko je bio skoro nezainteresovan, njemu je godilo da svi vide zivu lutku pored njega.
Medjutim, on je mene stalno provocirao i flertovao sa drugim zenama.
Pokusavala sam da kuliram koliko mi je to moja narav dozvoljavala.
Sada se vidjam sa deckom s kojim sam za sada u prijateljskim odnosima, ali on me vec nervira svojom pricom da mu smeta kako se sminkam , da mu ne odgovara moje drustvo , to mi naravno smeta, ali kako da naletim na nekog normalnog decka.:worth::worth:

moj bivsi decko je bio skoro nezainteresovan, njemu je godilo da svi vide zivu lutku pored njega.
Medjutim, on je mene stalno provocirao i flertovao sa drugim zenama.
Pokusavala sam da kuliram koliko mi je to moja narav dozvoljavala.
Sada se vidjam sa deckom s kojim sam za sada u prijateljskim odnosima, ali on me vec nervira svojom pricom da mu smeta kako se sminkam , da mu ne odgovara moje drustvo , to mi naravno smeta, ali kako da naletim na nekog normalnog decka.:worth::worth:

a kako se ti to šminkaš:)?
baci neku fotku da vidimo:P

A to ti je jedan od simptoma ;)imala sam takvog,de zasto si se toliko nasminkala sad te gledaju:roll: zašto si sakupila kosu otvara ti se lice:roll:ti si kriva sto te onaj gleda:roll:i bezbroj drugih priča da ne nabrajam...
Zato je ostao sam..

A to ti je jedan od simptoma ;)imala sam takvog,de zasto si se toliko nasminkala sad te gledaju:roll: zašto si sakupila kosu otvara ti se lice:roll:ti si kriva sto te onaj gleda:roll:i bezbroj drugih priča da ne nabrajam...
Zato je ostao sam..

To je klasicna prica .. Sto te ovaj gleda? Odakle ovog znas sto ti se javio? :roll:
I uvek je tvoja krivica. Verovatno si mu dala povoda.. Mnogo mu se ti nesto smeskas... :dash:

-stalno je sumnjičav
-proverava te i ispituje

Ja, kao slobodan strijelac, nikad ne bih mogla opstati u takvoj vezi. Pobjegla bih glavom bez obzira.Dajem slobodu (ne totalnu, naravno), ali očekujem isto zauzvrat.

Back