Svako se malo "istripuje" posle stimulansa. Da vidim nekog ko nije gledao Rokija i trcao uz stepenice ili mlatio pesnicama u vazduhu.
Secam se one price, tamo preko bare, klinac od 10 godina, igrao Call of Duty, a koliko znam igra je valjda predvidjena za 12 i starije, ili 16, ne znam tacno.
I tako, voleo klinac pistolje, pucao u igrici, bam bam, kupi mu mama za 10-ti rodjendan pistolj, pravi, ne onu glupost na kuglice, mali je presrecan.
Mama mu kaze, dosta si igrao taj Call of Duty, uzimam ti igricu, mali pokusa da siluje majku i upuca je tim istim pistoljem koji mu je kupila.
Siguran sam da milion klinaca posle Call od Duty zamisljaju kako trce i pucaju se, bacaju bombe, puze po zemlji, deca su, igraju se, i ja sam se igrao Terminatora 2 kada sam bio mali.
E sad, problem nastaje kada ne prave razliku izmedju realnog i virtualnog sveta. Ja sam pobio milione njih u igrama, ovako kao klinac se nisam nijednom potukao, vaspitali su me da ne budem agresivan da se ne bijem.
Odgovornost je prvenstveno na roditeljima, ako vidite da je vase dete agresivno, zovu iz skole, pratite malo sta radi, kako se ponasa, sta gleda na kompjuteru, pricajte sa njim, ako vi ne mozete, pa tu je neki psiholog. Obicno ljudi puste, ma igra se on na tom kompjuteru, ne znam ti ja to. A sta je bilo pre 30 godina, kada nije bilo toliko kompjutera i igrica, odakle onda nasilje medju mladima?