Nasilne kompjuterske igrice

Ja sam sebe jednom uhvatio kako po dzepovima trazim bombu kasikaru da bi je ubacio kroz otvoren prozor stana na drugom spratu zgrade pored koje sam u tom trenutku prolazio a sve pod uticajem igrice koju sam tih dana igrao i u kojoj sam cesto radio takve stvari. Napominjem da mi nije 12 nego 38 godina.

a da se obratis nekom kompetentnom u vezi sa tim ;)
ovi forumasi na krstarici su zaebanti i od njih ne mos docekues pomoc...
mogu misliti sta ti se tek vrti u glavi kada gledas gospodare pakla i fredi krugera ;)

a da se obratis nekom kompetentnom u vezi sa tim ;)
ovi forumasi na krstarici su zaebanti i od njih ne mos docekues pomoc...
mogu misliti sta ti se tek vrti u glavi kada gledas gospodare pakla i fredi krugera ;)

:) Ma jok, sve to brzo prodje. Jednostavno kada duze vrijeme igras neku igru sazivis se njom pa pocnes razmisljati kao Max Payne ili Hitman. Mogu misliti kakvu zbrku u glavi igrica napravi kod jednog desetogodisnjaka. Nisu to bezazlene stvari.

Svako se malo "istripuje" posle stimulansa. Da vidim nekog ko nije gledao Rokija i trcao uz stepenice ili mlatio pesnicama u vazduhu.

Secam se one price, tamo preko bare, klinac od 10 godina, igrao Call of Duty, a koliko znam igra je valjda predvidjena za 12 i starije, ili 16, ne znam tacno.
I tako, voleo klinac pistolje, pucao u igrici, bam bam, kupi mu mama za 10-ti rodjendan pistolj, pravi, ne onu glupost na kuglice, mali je presrecan.
Mama mu kaze, dosta si igrao taj Call of Duty, uzimam ti igricu, mali pokusa da siluje majku i upuca je tim istim pistoljem koji mu je kupila.

Siguran sam da milion klinaca posle Call od Duty zamisljaju kako trce i pucaju se, bacaju bombe, puze po zemlji, deca su, igraju se, i ja sam se igrao Terminatora 2 kada sam bio mali.
E sad, problem nastaje kada ne prave razliku izmedju realnog i virtualnog sveta. Ja sam pobio milione njih u igrama, ovako kao klinac se nisam nijednom potukao, vaspitali su me da ne budem agresivan da se ne bijem.

Odgovornost je prvenstveno na roditeljima, ako vidite da je vase dete agresivno, zovu iz skole, pratite malo sta radi, kako se ponasa, sta gleda na kompjuteru, pricajte sa njim, ako vi ne mozete, pa tu je neki psiholog. Obicno ljudi puste, ma igra se on na tom kompjuteru, ne znam ti ja to. A sta je bilo pre 30 godina, kada nije bilo toliko kompjutera i igrica, odakle onda nasilje medju mladima?

jednom recju...

f3d9_lag_kills.jpg

Mislim da igrice uopste ne uticu na decu, ali to je ipak moje misljenje. Evo ja igram "samo" nasilne igrice vec 10 godina nikada mi nije palo na pamet da nesto iz toga uradim, treba praviti razliku izmedju stvarnog i virtuelnog sveta. Sve je stvar u vaspitanju deteta, ako niste posvetili dovoljno paznje detetu od malena ono samo ubaca u glavu njegovo misljenje o svemu i samo gradi svoj svet. Tako da ja mislim da je sve u tome kako je dete vaspitano, da li ce ono da postane neki psihic ili normalan covek a ne do neke igrice. Svakako da ne treba preterivati u nicemu, ne trebate bas da ga pustite da igra neku igru celi dan, ali trebate deci da nadjete neku drugu zanimaciju, na primer da ih posaljete da cepaju drva ili tako nesto :D

Da li dozvoljavate deci da igraju nasilne kompjuterske igre?

U tekstu ispod se navodi da igrice i ne predstavljaju toliku opasnost već da roditelji imaju predrasude prema istim. Mislim, kako i ne bi, kad su onako strašne. Navodi se još nekoliko primera iz prošlosti.
Šta vi mislite?

http://saznajlako.com/2013/08/01/da-li-su-video-igre-stetne/
мислим да је мој став оовеме познат форумској јавности :lol:

није толики проблем у садржају, колико у времену проведеним пред комјутером
наравно,увек је боље да садржаји буду"паметни", да се дете усмерава да на корисне ствари утроши време испред рачунара (да научи нешто паметно са нета, нпр)
наравно,деца врло добро знају да разликују праву стварност од виртуелне ставрности,знају да многе ствари које су могуће на игрицама...нису могуће у животу

Da li dozvoljavate deci da igraju nasilne kompjuterske igre?

U tekstu ispod se navodi da igrice i ne predstavljaju toliku opasnost već da roditelji imaju predrasude prema istim. Mislim, kako i ne bi, kad su onako strašne. Navodi se još nekoliko primera iz prošlosti.
Šta vi mislite?

http://saznajlako.com/2013/08/01/da-li-su-video-igre-stetne/

Procitala sam teoriju da sta gledas- to se pretvaras ^^

Ako su agresivne igrice-i dete cepostati agresivno...

S druge strane, tako se i oslobadja pritiska... nisu igrice 100% lose, ako se znakadje dosta ^^

Ja bi pustila svoje dete ako je vec pocelo sa tom igricom, ali ako primetim da je postalo agresivno- onda mu zabranila,ili uputila na nesto drugo....

Back