Nasilje u skolama

doc.smash

Domaćin
Poruka
4.206
Dobro,dokle vec :roll: .Od kada je uveden ovaj program ,,Skola bez nasilja'',sve je naprosto eruptiralo,ovo je poslednja vest u nizu(ko zna sta se zataskava jos :confused: )
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/304896/Djak-drzao-drugaricu-da-visi-sa-drugog-sprata

Najbolja je izjava psihologa...kakvi ljudi rade u skolama,ovo je vec postalo nezamislivo.Ko zna sta je ta devojka dozivela na psihickom planu :/
No,kako se boriti protiv ove posasti u drustvu,kako smiriti nivo agresije i povecati kulturu medju ovim mladima.Stvarno je svaka generacija gora od prethodne :/ .Ja licno poznajem taj osecaj bespomocnosti,i resio sam ga tako sto sam uzvratio takvim likovima,posto tamo gde je zakon zakazao,saka nije,sto je realnost zivota u Srbiji danas,nazalost :/ .Slobodno dajte savete,predloge,neka vasa iskustva.
Ja bi predlozio pod hitno da se omoguci izbacivanje iz skola,osnivanje vise specijalnih ustanova,smanjenje broja djaka u razredu,i mnooogo strozije kazne.Takodje dozvoliti i mogucnost nekakve samoodbrane,posto ovde je zakon takav da napasnike stiti,a ruku na srce,nisu svi izgradjeni da beze,ili da budu brzi od napasnika :confused:

Проблематичне ученике треба послати у поправни дом јер у нормалним школама само изазивају штету. Запослене наравно није брига, једино што ураде је разговор са психологом, можда дођу родитељи у школу, дан или два ученик буде "миран" и после наравно опет настави по старом. Проблематични ученици само ометају разред, и зато је избацивање најбољи лек за такве.

Roditelji su najkrivlji. Da su im posvetili paznju, ljubav i neznost, do ovoga ne bi ni dolazilo. Ali i okruzenje ima uticaja, mada i roditelji treba da nadgledaju u kakvom okruzenju dete odrasta, koje sajtove posecuje, sta gleda na tvu isl. Tako da je roditeljska nebriga glavni uzrok izopacenom ponasanju klinaca

Запослене наравно није брига, једино што ураде је разговор са психологом, можда дођу родитељи у школу, дан или два ученик буде "миран" и после наравно опет настави по старом. Проблематични ученици само ометају разред, и зато је избацивање најбољи лек за такве.

Zaposleni i ne mogu ništa da urade... takav je zakon. :confused: Ako udare dete, dobiju otkaz. Ne smeju da se deru na njih ni da ih izbace sa časa. Ne mogu ni iz škole da budu izbačeni dok ne napune 15 godina. Dakle, najveći problem jesu šugavi novi zakoni koji nastavnicima vezuju ruke, a deci daju previše slobode.

U mojoj školi su "pooštrili" mere bezbednosti, što jedino podrazumeva kamere na svakom ćošku, i valjda dežurni policajac.

Iako smo "škola bez nasilja" nasilje stalno izbija, evo pre nedelju dana je učenik pretučen od strane grupe nekih srednjoškolaca, škola je naravno tek saznala kada je drugi učenik pozvao pomoć, dotad su ovi već otišli.
A naš dragi policajac ceo dan sedi u portirnici i pije kafu, a sećam se pretprošle godine je davao pendrek tadašnjim osmacima da se zabavljaju. Ima ih svakakvih.

Bilo koga ko je i malo nasilan i bilo kako ugrozi drugoga treba odmah izbaciti iz škole, a ne kao sada, neki disciplinski postupak, smanjena ocena iz vladanja, i obaveštavanje roditelja koje to uopšte ne zanima.

Dobro,dokle vec :roll: .Od kada je uveden ovaj program ,,Skola bez nasilja'',sve je naprosto eruptiralo,ovo je poslednja vest u nizu(ko zna sta se zataskava jos :confused: )
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/304896/Djak-drzao-drugaricu-da-visi-sa-drugog-sprata

Najbolja je izjava psihologa...kakvi ljudi rade u skolama,ovo je vec postalo nezamislivo.Ko zna sta je ta devojka dozivela na psihickom planu :/
No,kako se boriti protiv ove posasti u drustvu,kako smiriti nivo agresije i povecati kulturu medju ovim mladima.Stvarno je svaka generacija gora od prethodne :/ .Ja licno poznajem taj osecaj bespomocnosti,i resio sam ga tako sto sam uzvratio takvim likovima,posto tamo gde je zakon zakazao,saka nije,sto je realnost zivota u Srbiji danas,nazalost :/ .Slobodno dajte savete,predloge,neka vasa iskustva.
Ja bi predlozio pod hitno da se omoguci izbacivanje iz skola,osnivanje vise specijalnih ustanova,smanjenje broja djaka u razredu,i mnooogo strozije kazne.Takodje dozvoliti i mogucnost nekakve samoodbrane,posto ovde je zakon takav da napasnike stiti,a ruku na srce,nisu svi izgradjeni da beze,ili da budu brzi od napasnika :confused:
Ju ju,koji su to debili...tim nasilnicima fali daska u glavi!

Back