Nasilje u porodici

• Začetnik teme Začetnik teme Loki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma droga.Ma trosi i svoje.Drogu uzima.Dobro nije sve po kuci rasprodo.Radi li?
Radi ako može to tako da se nazove...Po selu cepa drva i tako te neke fizičke poslove,neće da ide negde da se zaposli ko čovek jer se plaši da će ta moja drugarica da mu posle uzme kuću.On se tako tripuje već godinama i između ostalog povremeno se i svađa s njom,majkom i babom oko toga kako sve treba da pripadne njemu.

Radi ako može to tako da se nazove...Po selu cepa drva i tako te neke fizičke poslove,neće da ide negde da se zaposli ko čovek jer se plaši da će ta moja drugarica da mu posle uzme kuću.On se tako tripuje već godinama i između ostalog povremeno se i svađa s njom,majkom i babom oko toga kako sve treba da pripadne njemu.
Nije se zenio?Pa nemoze uzeti.Koja budala..nemoze mu po zakonu sve pripasti.I sestra ce polovinu dobiti ako majka umre.

Nije se zenio?Pa nemoze uzeti.Koja budala..nemoze mu po zakonu sve pripasti.I sestra ce polovinu dobiti ako majka umre.
Ma kakva ženidba,šeta neke cure po mesec,dva najviše i posle neće ni da ga čuju XD
A niusam siguran da je on to kapira da nema teoretske šanse da kad budu delili naslectvo ta moja drugarica neće dobiti njen deo.On živi u nekom prošlom veku i misli da je prestolonaslednik samo zato što je muško.Zato se tako idiotski i ponaša prema njima.

Ma kakva ženidba,šeta neke cure po mesec,dva najviše i posle neće ni da ga čuju XD
A niusam siguran da je on to kapira da nema teoretske šanse da kad budu delili naslectvo ta moja drugarica neće dobiti njen deo.On živi u nekom prošlom veku i misli da je prestolonaslednik samo zato što je muško.Zato se tako idiotski i ponaša prema njima.
Pa po zakonu nemoze tako.Prvo nije sposoban da to odrzava.Bi sve propalo.Izgubljen slucaj.

Kod mene evo su moja mama i brat njen dobili po pola kad im je majka umrla.

Treba na sud otici nakon sto im majka umre..oboje dobiju poziv na sud.Niko ga ne pita jel on mudonja..nema imovinu na muda dobiti.

Ma zna ona sve to,ne brine je mnogo šta će biti jenog dana kada budi trebali da podele to.Nego se on idiotski ponaša prema njima.
Ja sam je savetovao da pošto imaju ti kuće lepo se njih tri spakuju,pokupe stvari odu u drugu i puste ga da radi šta hoće sam sa sobom.

Ma zna ona sve to,ne brine je mnogo šta će biti jenog dana kada budi trebali da podele to.Nego se on idiotski ponaša prema njima.
Ja sam je savetovao da pošto imaju ti kuće lepo se njih tri spakuju,pokupe stvari odu u drugu i puste ga da radi šta hoće sam sa sobom.
Bas nikakve buducnosti od njeg.Zna pojest sto mu mater skuha..opere.Nezahvalan stvor.Jos zaj.bava okolo.

Nemisli ozenit se..dijete imat.Nemislit kome ce sta ostat.Majka moze jos 30 godina zivjeti.Pa ja bi rekla bratu haj ozeni se..dijete imaj,pomoci cu koliko mognem.

Moje mame majka je dala bratu sve.Ali to je bilo prije 50 godina.U nekoj selandri.Na sudu mu poklonila.

Nemisli ozenit se..dijete imat.Nemislit kome ce sta ostat.Majka moze jos 30 godina zivjeti.Pa ja bi rekla bratu haj ozeni se..dijete imaj,pomoci cu koliko mognem.
Ma možda bi se on i ženio nego ono,koliko ga znam ni jedna cura ne može da ga trpi na duge staze,sve pričaju da je zatučana budala.Mislim ne družim se ja s njim,samo ga znam iz viđenja,ovako iz kraja i od toga šta mi ta njegova sestra priča.Inače to je selo gde mi živi baba pa povremeno idem tamo i znam malo ljude.Sa tom curom se družim ihi...

Ma možda bi se on i ženio nego ono,koliko ga znam ni jedna cura ne može da ga trpi na duge staze,sve pričaju da je zatučana budala.Mislim ne družim se ja s njim,samo ga znam iz viđenja,ovako iz kraja i od toga šta mi ta njegova sestra priča.Inače to je selo gde mi živi baba pa povremeno idem tamo i znam malo ljude.Sa tom curom se družim ihi...
Nebi ja puno s njim naglabala.To reci njoj da ga ignorise.

Nisu maloletni,ona ima 35 a on 34 godine.
Inače žive na selu i imaju dosta imanja.
Njoj inače pada na pamet da podele imanje,da uzme njen deo i da lepo se s kevom i babmo odvoji.Ali još preko svega on babu plaši brukom i sramotom kako će komšiluk da joj se smeje što je unuka izbacila ako ga odvoji.
gluposti,
u selima kod nas i te kako znaju ko je bruka i sramota za porodicu,
znaci celo selo zna da je on boodala, a ne baba

Šta,znači da treba da se pravim mutav jer to nije lično moj problem?
Pa da,to je kod nas tradicija da se svi prave mutavi za tako nešto pa se posle izčuđavaju kad se desi nešto ozbiljno.

Valjda je normalno da kad vidiš da neko ima takav problem da pokušaš da pomogneš.Ako ništa drugo bar daš neki koristan savet,potvrdu da to nije normalno ni koretno...
da. ali sta ces ti ako baba i mati blokiraju,
posle ce i tebe da optuze, a njega da brane,
mozda im tu svima duva

Ovako,jedna moja drugarica ima ozbijnih problema sa bratom koji maltretira i nju i babu i majku.Vređa ih za svaku sitnicu,za sve što urade nalazi mane,iskorišćava ih i finanskiski tako što troši njihov novac a svoji čuva i čak histeriše i prebacuje im da su sebične ako mu skrenu pažnju da to što radi je iskorišćavanje.Dovlači kući svakojaki odpad i kuća je u haosu a on histeriše i vređa i traži da mu se plate neke nenormalne sume za taj odpad ako pokušaju da počiste i izbace nešto.Fizički nije toliko nasilan,ali mu se i to ponekad omakne da lomi stvari i posle traži da mu se plati za to pošto su ga kao izprovocirale.
One su prijavljivale već,čak je i centar za socijano bio umešan i nije ništa urađeno po tom pitanju,dobio je samo novčanu kaznu za koju je izmanipulisao njih da mu plate.
E danas je njoj dozlogrdilo negovo ponošanja i pobunila se,a on ju je iztukao i još preko toga počeo da je guši.Prijavila ga je.Policija ju je,gle čuda ubeđuje da ga ne tereti jer "bla bla porodična harmonija bla bla" i plaši nju novčanim kaznama jer kao to je bila svađa koju je ona započela.Totalno su izignorisali to što ima vidljive povrede.
Majka i baba verovatno neće da svedoče jer se em plaše od njega em im on stalno gura grižu savesti.
Još preko toga on ima neke stare snimke svađa sa njom onako van konteksa i još je time ucenjuje jer tako van konteksta izgleda kao da ona započinje svađe.
Mene zanima šta može ona tu da uradi i da li vredi da pokušava ili jednostavno da se pokupi i da se skloni?

Pa ovaj nije baš lud nego jako bezobrazan i fanatički pohlepan pazite ne valja da ga strogo optužite, jer kad ga zakon bude zatvorio na par godina ima da se pojedete od griže savesti ni krivi ni dužni. Nego neka nadju nekog jakog rodjaka ili prijatelja koji će neko vreme da ga prevaspitava redovno, i batine su za takve dobar lek sve dok ne shvati u šta se pretvorio !

Poslednja izmena od moderatora:

Back