Nasilje u porodici

tačno, to sam iz ljute glave, ali treba ga bar prebiti
da ide krišom na kurs samoodbrane

...pa da se razuemo trebala bi da ima crni pojas da bi savladala prosecnog muskarca, a i to je pitanje, prosto su fizicki jaci, bas nesto ne znam
zenu koja je toliko fizicki jaka da moze da prebije muskarca....mozda nemom bezbolkom ii neki sok sprej u smislu da ga iznenadi i spreci da je
prebije ili sta joj vec radi....ali sam i dalje misljenja da ako nema pomoc i podrsku porodice i to nekog ko je bas autoritet i ko je sposoban da se tom
nasilniku suprodstavi, jedino resenje je da ode od njega..za pocetak sigurna kuca, a posle da se smislja sta i kako dalje....nema tu popravke...

...pa da se razuemo trebala bi da ima crni pojas da bi savladala prosecnog muskarca, a i to je pitanje, prosto su fizicki jaci, bas nesto ne znam
zenu koja je toliko fizicki jaka da moze da prebije muskarca....mozda nemom bezbolkom ii neki sok sprej u smislu da ga iznenadi i spreci da je
prebije ili sta joj vec radi....ali sam i dalje misljenja da ako nema pomoc i podrsku porodice i to nekog ko je bas autoritet i ko je sposoban da se tom
nasilniku suprodstavi, jedino resenje je da ode od njega..za pocetak sigurna kuca, a posle da se smislja sta i kako dalje....nema tu popravke...

Pa ko kome zaprzava jelo...

Тек сад видим тему, а прошло је месец дана забране.

Споро иде време кад чекаш тог дивног човека да ти се врати, али ти је ваљда сада боље.

Следећи пут кад те излема немој ни да га тужиш.

može da uradi nešto i bez osvete?
ali neće verovatno
mada postoji i samoodbrana

Može naravno, samo kažem psihološki profil nasilnika koji diže ruku na slabije, nije mi jasan sa stanovišta terorisanog-zašto ga trpi?

- - - - - - - - - -

nema
najviše mi je žao onih koje misle da NEMA IZLAZA
a uvek IMA
mora se svest podizati

Čak se ni religije ne bave ovom problematikom. Naprimer po budistima, ljudske bede su starost, bolest i smrt.
A o patnji u životu ni slova.

Može naravno, samo kažem psihološki profil nasilnika koji diže ruku na slabije, nije mi jasan sa stanovišta terorisanog-zašto ga trpi?

pa imaš valjda materijale na tu temu ne znam, nisam baš mnogo čitala u stvari
šta ti misliš zašto?
možda nije lako, ovako spolja deluje kao izbor ali ipak su tu neke batine itd. al kao zašto nikad ništa, ne znam, možda deluje da neće imati gde da stanuje ili je on jači ili je vezana
sad one nemaju imovinu recimo :think: ali ne znam možda vole da se postave nekreativno patrijarhalno a on ih maltretira zato
ne znam

jedino da izbije tuča gde može ona da nekog povredi možda pa da izvuče deblji kraj ili drugo da bude nešto dovitljiva
izvinite ako zvučim ko kreten ako je neko imao te traume :(
mada ne znam možda ima i propagande nekakve

Poslednja izmena:
pa imaš valjda materijale na tu temu ne znam, nisam baš mnogo čitala u stvari
šta ti misliš zašto?
možda nije lako, ovako spolja deluje kao izbor ali ipak su tu neke batine itd. al kao zašto nikad ništa, ne znam, možda deluje da neće imati gde da stanuje ili je on jači ili je vezana
sad one nemaju imovinu recimo :think: ali ne znam možda vole da se postave nekreativno patrijarhalno a on ih maltretira zato
ne znam

jedino da izbije tuča gde može ona da nekog povredi možda pa da izvuče deblji kraj ili drugo da bude nešto dovitljiva
izvinite ako zvučim ko kreten ako je neko imao te traume :(
mada ne znam možda ima i propagande nekakve

Pa da. Ratovi se ne vode zbog verske netolerantnosti vec iskljucivo radi novca i moći. Siledžija bije manjeg od sebe ne da bi pokazao snagu već da bi lečio komplekse slabića.

Kao neko ko se nazalost susrece sa zrtvama nasilja nikada ne preporucujem povlacenje tuzbi i sl. vec teranje nasilnika na robiju i sl.

Meni nesto nije jasno.....
Jeste ili nije...
Ako nije, onda sistem ne sme da dozvoli zloupotrebu sistema i tolike javne kampanje pa da svaka dro.....zena koristi sistem za pretnje i pasivne pretnje.
Znaci izvini pozvala si, rekla si, komsije ga sad gledaju kao dripca, ima evidenciju, a ti bi zbog neke stete ili tacnije koristi da odustanes od tuzbe?
Nisam znao da je uopste moguce odustajanje od tuzbe, posto je to sad proceduralno a mislio sam da je i automatski stvar pravobranilastva.

A ako jeste, onda takodje pravobranilastvo radi svoj posao, tu zena moze da bude samo svedok, ali i ne mora, jer postoje iskazi sluzbenih lica i kraj price...

- - - - - - - - - -

nEKA NABAVI ŠTOLJPI

Za ovakvu izjavu bi ti meni isla na 3 meseca u Pozarevac....da vidis kako bi svi bili odmereniji u javnom izjasnjavanju...

Back