Nasilje nad životinjama

Gost 436569

Domaćin
Poruka
3.572
Pročitala sam nešto u novinama što me je uznemirilo. Naka žena je umlatila štene na smrt. Užas

Nije mi jasno šta navodi ljude na tako nešto? I ovde na forumu ima par korisnika koji samo čekaju da se otvori tema kako je pas ujeo nekog i da skoče da dignu glas i viknu kako bi oni pobili sve lutalice.

Da li dobar čovek može da mrzi i iz mržnje ubija muči i životinje? Ili: da li neko ko mrzi i ubija životinje može da bude dobar? Postoji li dobrota bez empatije?

692258_nasilje_f.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
Pročitala sam nešto u novinama što me je uznemirilo. Naka žena je umlatila štene na smrt. Užas

Nije mi jasno šta navodi ljude na tako nešto? I ovde na forumu ima par korisnika koji samo čekaju da se otvori tema kako je pas ujeo nekog i da skoče da dignu glas i viknu kako bi oni pobili sve lutalice.

Da li dobar čovek može da mrzi i iz mržnje ubija muči i životinje? Ili: da li neko ko mrzi i ubija životinje može da bude dobar? Postoji li dobrota bez empatije?
Као што не оправдавам безумно насиље према псима (осим ако ниси нападнут), тако не постоји ниједно оправдање када пас нападне човека. Је.бе ми се да ли је пас био злостављан, да ли се неко закашљао па га узнемирио, да ли је само чувао територију или не знам ни ја шта. И ту најмање мислим на луталице, који су најчешће природно социјализовани пси без жеље да нападну човека, више мислим на оне опасне расе које држе власници (конкретно питбулови, стафорди, ротвајлери и слични дивљачки пси), који су одговорни за најтеже и фаталне нападе.

Иначе ако мало размишљамо ван устаљеног шаблона, није пас једина животиња. И човек може убити животињу иако му она ништа није крива. Како мислиш да месо које људи једу долази на сто? Да се краве, телад, овце, свиње, кокошке, само убијају?

Али понављам, безумно насиље не подржавам, насиље да се заштитиш апсолутно. Није ово друштво прављено да би се људи сакривали од паса, нити је ово џунгла. Али није ни Аушвиц за псе, па да трпе неразумне нападе.

692258_nasilje_f.jpg
ako je ona sposobna i svesna da zeli da nastavi da mlati stene do smrti, ne do smrti uvek ali na primer da je svesna da ce da mu pusti krv i da je povredi, onda treba da bude svesna da je psihopata. znaci 0% empatije ne postoji u njenom mozgu jer ona nista ne oseca dok radi nesto nenormalno.
Tako da psihicki nije normalna. I to debelo.

Pojedina psihička oboljenja se manifestuju baš odsustvom empatije prema životinjama, u početku a zatim i prema ljudskim bićima . Ne znam koliko puta ste bili u situaciji da pročitate da je neki psihopata, sociopata, kao mali, prvo ubijao životinje, bez trunke kajanja . Životinje, za razliku od ljudi, nemaju svest o ispravnosti svojih postupaka i vode se uvek instinktima .

Pojedina psihička oboljenja se manifestuju baš odsustvom empatije prema životinjama, u početku a zatim i prema ljudskim bićima . Ne znam koliko puta ste bili u situaciji da pročitate da je neki psihopata, sociopata, kao mali, prvo ubijao životinje, bez trunke kajanja . Životinje, za razliku od ljudi, nemaju svest o ispravnosti svojih postupaka i vode se uvek instinktima .

Upravo tako... pre neku godinu je jedan dečak zakucao ekser kučetu sa ulice, u glavu. To dete...ne znam...ne želim da komentarišem ni prognoziram.

692258_nasilje_f.jpg

Ne moze.

Ne mislim da se radi o empatiji vec o cistoj surovosti.

Mozda je neko nezainteresovan za zivotinje ali normalna osoba nikada ne bi izudarala ili bezrazlozno ubila tu zivotinju...kamoli mucila.

Meni su i ove sadasnje farme koje treba da nahrane osam milijardi ljudi uzasna pomisao.
I ljudi su navikli da jedu meso za bezmalo svaki obrok. Ne padne im uopste na um u kakvim uslovima zive te zivotinje.

Ne mogu da se pohvalim da sam vegeterijanka ali meso sebi dopustim par puta mesecno i to za jedan obrok...ako i toliko. Nema smisla kako se jedna vrsta sisara odnosi prema drugim sisarima...posebno prema sisarima koji radjaju zive mladunce, neretko i samo jedno mladunce koje ima istu potrebu koju je imalo i hiljadama godina unazad, da bude uz majku i da sisa.

Kada cujem teletina, smuci mi se u stomaku.

I ovde na forumu ima par korisnika koji samo čekaju da se otvori tema kako je pas ujeo nekog i da skoče da dignu glas i viknu kako bi oni pobili sve lutalice.

Ti si ovde pomešala gomilu stvari.
Kao prvo pitaš da li je dobar onaj čovek koji voli da muči životinje.

Setih se da smo prilikom regrutacije u vojsku popunjavali neki obimni upitnik, pa je bilo pitanje "Voliš li da mučiš životinje ?"

Ko odgovori da voli, smatran je za mentalno poremećenog i nije prolazio test.

Slat je na razgovor sa psihologom, pa ako bi nastavio da tvrdi da voli da muči životinje, slat je na lečenje, a ne u vojsku !

Dakle ne radi se o tome dal je mučitelj dobar već dal je normalan !

Dalje, ja volim da postavljam teme gde pokazujem neuralgične tačke društva, tj gde je zajednica napadnuta nekom lošom odlukom ili politikom ili ponašanjem ili zakonom, a nezaštićena.

Pa najbolje da nam psi kolju nejač žene, decu i slabe, a da se mi pravimo da to ne vidimo !

Dakle dužni smo da pravimo društvo u kome će biti svima dobro, ili bar nikome loše, prvo ljudima a onda i ostalom živom svetu, pa i planeti i kosmosu.

692258_nasilje_f.jpg
Sadističkog idiota na preki sud! To radi samo zato što zna da će se izvući i ako je uhvate.

Upravo tako... pre neku godinu je jedan dečak zakucao ekser kučetu sa ulice, u glavu. To dete...ne znam...ne želim da komentarišem ni prognoziram.
Samo piromanija i enureza (mokrenje noću u krevet) fale, i eto Mekdonaldove trijade. Još je doduše u razvoju, ali čuće se za njega, neće nigde taj da pobegne. Psychopath in training.

Као што не оправдавам безумно насиље према псима (осим ако ниси нападнут), тако не постоји ниједно оправдање када пас нападне човека.
Не кажем да ниси у праву, само ти је фокус на погрешном месту. Животиња која напада има оправдање - животиња је, у природи јој је да нападне кад се осети угроженом, уплашеном, иритираном, кад проради инстинкт. Оно за шта нема оправдања је допустити јој да дође у ситуацију или положај у којем може да нападне без икакве препреке, тј. да буде без повоца и корпе. Обожавам псе, нарочито оне које називају опасним врстама, али кад би пас у мом власништву некога напао, то би била моја кривица, не његова. Ја сам одговоран за њега, ја нисам предузео кораке да спречим опасну животињу да нападне. Он само ради оно што може и уме, што му је природа дала да ради: једе, пије, спава, игра се, пиша, сере, лаје и уједа. Кида, дави, коље.

Нису животиње ничему криве, криви су власници. Људи су глупи, једноставно. ,,Неће он, само се игра." Шта бре ти знаш шта хоће или неће, будало глупа? То је звер, а не дете. Зец у кавезу па уједе, хрчак, пацов, морско прасе, шта год. Стави корпу и поводац кад већ хоћеш да се стараш о створењу потенцијално опасном по живот, да сутра не би морао да живиш с нечијим дететом на души, а код куће се играј до миле воље с њим иза затворених врата. Имаш поверење, супер, али то ти не даје право да доводиш друге у опасност, него само себе.

Не кажем да ниси у праву, само ти је фокус на погрешном месту. Животиња која напада има оправдање - животиња је, у природи јој је да нападне кад се осети угроженом, уплашеном, иритираном, кад проради инстинкт. Оно за шта нема оправдања је допустити јој да дође у ситуацију или положај у којем може да нападне без икакве препреке, тј. да буде без повоца и корпе. Обожавам псе, нарочито оне које називају опасним врстама, али кад би пас у мом власништву некога напао, то би била моја кривица, не његова. Ја сам одговоран за њега, ја нисам предузео кораке да спречим опасну животињу да нападне. Он само ради оно што може и уме, што му је природа дала да ради: једе, пије, спава, игра се, пиша, сере, лаје и уједа. Кида, дави, коље.

Нису животиње ничему криве, криви су власници. Људи су глупи, једноставно. ,,Неће он, само се игра." Шта бре ти знаш шта хоће или неће, будало глупа? То је звер, а не дете. Зец у кавезу па уједе, хрчак, пацов, морско прасе, шта год. Стави корпу и поводац кад већ хоћеш да се стараш о створењу потенцијално опасном по живот, да сутра не би морао да живиш с нечијим дететом на души, а код куће се играј до миле воље с њим иза затворених врата. Имаш поверење, супер, али то ти не даје право да доводиш друге у опасност, него само себе.

Upravo tako! Sve polazi od vlasnika. Problem nisu psi lutalice ili neki psi nego ljudi- vlasnici i bivši vlasnici.

692258_nasilje_f.jpg
Nemam pojma o čemu si pisala jer mi se gadi i da čitam o tako nečemu. Za mučitelje životinja bi trebala postojati najstroža moguća kazna. O tome uopšte neću da raspravljam, idem u dubiouzu, obrazlažem... NAJSTROŽA moguća kazna. Tačka.

Nemam pojma o čemu si pisala jer mi se gadi i da čitam o tako nečemu. Za mučitelje životinja bi trebala postojati najstroža moguća kazna. O tome uopšte neću da raspravljam, idem u dubiouzu, obrazlažem... NAJSTROŽA moguća kazna. Tačka.
Полако, Сузана, па нису животиње приоритет, ваљда за људске жртве прво ваља уредити најстрожије казне, па тек онда за кучиће, мачиће, прасиће... а, то не.

Полако, Сузана, па нису животиње приоритет, ваљда за људске жртве прво ваља уредити најстрожије казне, па тек онда за кучиће, мачиће, прасиће... а, то не.

Valjda smo do sad uredili taj segment našeg društva -ipak je 2023, a pre 4000 godina je donet prvi zakonik gde se sankcionisalo ubistvo tj ljudske žrtve.

Valjda smo do sad uredili taj segment našeg društva -ipak je 2023, a pre 4000 godina je donet prvi zakonik gde se sankcionisalo ubistvo tj ljudske žrtve.
Смртна казна је укинута, што сматрам грешком. За мучитеље и убице с предумишљајем би је требало вратити. Ал да не скрећемо с теме сад.

Moji kucni ljubimci su ziveli bolje od mene.Imala sam psa mog Lakija.Ja idem na posao po zimi a on ostaje da spava u fotelji.Sada imam macka koji isto tako ostaje u kuci.Vise volim zivotinje od ljudi Pogledajte prilog 1334431Pogledajte prilog 1334432
Slažem se. I moj pas dobija posebno dobar tretman jer on mora da se prilagodi životu u stanu, a životinja je- više voli prirodu.

Sa druge strane mi smo ta divna stvorenja izvukli iz šume i više ne mogu da se vrate.

Ti si ovde pomešala gomilu stvari.
Kao prvo pitaš da li je dobar onaj čovek koji voli da muči životinje.

Setih se da smo prilikom regrutacije u vojsku popunjavali neki obimni upitnik, pa je bilo pitanje "Voliš li da mučiš životinje ?"

Ko odgovori da voli, smatran je za mentalno poremećenog i nije prolazio test.
Da vidiš kakva su tek pitanja za profesionalnu vojsku. Ako ne vidiš scenu nasilja na Roršahovim mrljama nisi podoban jer nemaš dovoljno jak mentalni sklop, odnosno Legiji trebaju oni koji bi odgovorili sa "Da".
Neverovatno ali taj dečko koji je zakucao ekser u kuče sutra ako bude pametan dobiće čin.

Što se mene lično tiče, pisao sam ovde da sam zvao policijsku stanicu u Užicu zbog dečka koji se zove Borko Žeravčić i koji je postavljao video snimke mučenja pasa i mačaka sa "ekipom". To je bilo na Facebooku. Zvao sam hiljadu puta i na kraju sam uspeo, zamalo da se spakujem za Užice lično. Uklonjeni su snimci a nalog ugašen, otkud znam da li je samo to, meni su iz policije rekli da je podneta tužba i da će ići u KPD.

Neverovatno ali taj dečko koji je zakucao ekser u kuče sutra ako bude pametan dobiće čin.

To je kontra od onog što ja rekoh za JNA regrutaciju. JNA je bila škola ne samo za muškarce, već za ljude.

Odredi ubica pompezno nazvani "specijalne jedinice" su nešto drugo.

Ne kažem da nisu potrebni, ali je bolje ne znati za njih, lakše se spava.

Kao što nismo svesni odakle svo to meso po mesarama, i ko pobi toliku živinu ...

Back