Nasilje nad ženama

candys

Zainteresovan član
Poruka
155
Izričito sam protiv bilo kakvog oblika nasilja nad ženama, decom, životinjama.... Zar je ovako nešto dopustivo? Živimo u 21. veku gde bi trebalo da postoji neka ravnopravnost a ne da npr. muškarci nasiljem prikazuju neku vrstu nadmoći nad ženama. Pa to je nedopustivo, još gora činjenica je da žene ne reaguju na to iz straha niti prijavljuju počinioce nasilja. Pa zar nije lakše prijaviti nego ćutati i trpeti? Muškarce koji čine to nasilje bi trebalo najoštrije kazniti. Sramota me je jer živim u društvu u kome se svakodnevno dešavaju ovakve stvari a niko ne reaguje, još više je nerazumno da se neki muškarci ponose time. A sada se izvinjama na izrazu - muškarci, jer to pravi muškarci nisu. Pravi muškarac nikada ne bi podigao ruku na ženu, ili nemoćnu ženu. Sramota!

Izričito sam protiv bilo kakvog oblika nasilja nad ženama, decom, životinjama.... Zar je ovako nešto dopustivo? Živimo u 21. veku gde bi trebalo da postoji neka ravnopravnost a ne da npr. muškarci nasiljem prikazuju neku vrstu nadmoći nad ženama. Pa to je nedopustivo, još gora činjenica je da žene ne reaguju na to iz straha niti prijavljuju počinioce nasilja. Pa zar nije lakše prijaviti nego ćutati i trpeti? Muškarce koji čine to nasilje bi trebalo najoštrije kazniti. Sramota me je jer živim u društvu u kome se svakodnevno dešavaju ovakve stvari a niko ne reaguje, još više je nerazumno da se neki muškarci ponose time. A sada se izvinjama na izrazu - muškarci, jer to pravi muškarci nisu. Pravi muškarac nikada ne bi podigao ruku na ženu, ili nemoćnu ženu. Sramota!
a ako je samoodbrana?:ceka:

To nije izraz nadmoći, nego izraz slabosti. Muškarac koji fizičkim nasiljem želi nešto dokazati ne zna kontrolirati sebe i svoje frustracije, ne zna se uhvatiti u koštac sa problemima, već mora uvijek imati dežurnog krivca, a to je najčešće žena, a kasnije i djeca.
Zašto to žene trpe? Pa zato što uglavnom nema tko da ih zaštiti. Na žalost, u našem je društvu normalno da muž koji put odalami ženu čisto radi preventive...pa čemu da se onda te žene mogu nadati?
Kome da vjeruju?

Nije tu problem samo mushkarac nasilnik.Najchesce su u pitanju bolesni simbiozni odnosi gde zene trpe i ne mozes ih otkaciti od naslinika jer je to "ljubav".Obicno samo prenesu ustaljen obrazac iz primarne porodice na vezu/brak.

Cuo sam da muzevi prete cak i ako ih prijave i da se kunu u osvetu pa makar izasli posle 5-10 godina, ako ne direktno njoj onda planiraju da se osvete njenoj porodici, pa makar opet zavrsili u zatvoru opet.

Neke zene su majstori u psihickom zlostavljanju muskarca...

Muskkarci nemaju zivaca ko zene da zvocaju.

Zene znaju danima, mesecima, da zvocaju, ne zatvaraju usta.

E onda muskarcima pukne film pa je istuku, jer muskarci su takvi, muskarci se potuku sa drugim muskarcime pre nego sto ce se 3 sata svadjati....

Neke zene su majstori u psihickom zlostavljanju muskarca...

Muskkarci nemaju zivaca ko zene da zvocaju.

Zene znaju danima, mesecima, da zvocaju, ne zatvaraju usta.

E onda muskarcima pukne film pa je istuku, jer muskarci su takvi, muskarci se potuku sa drugim muskarcime pre nego sto ce se 3 sata svadjati....

Ima takvih žena, jako mnogo.
Ali to nije opravdanje za nasilje. Ako je nekom do tuče, neka se potuče sa sebi ravnim...

Мушкарци ретко могу вербално да се надмећу са женама и то рађа фрустрацију која понекад резултира насиљем.

Mogu se oni verbalno nadmetati sa ženama ali su u pravilu pametniji pa se i ne upuštaju u rasprave bez početka i kraja.
Iako ponekad budu stvarno isfrustrirani, to nije razlog da budu i nasilni...to znači da se ne znaju kontrolirati.

Jako je ruzno kad muskarac prebije zenu... Stvarno imam ogavno misljenje o njima.

Ali zene trebaju da znaju da muskarci ne znaju drugacije, prosto nisu rodjeni sa tim. Zato im ne treba dizati zivac i zvocati, probati drugacije, sta znam.

Mogu se oni verbalno nadmetati sa ženama ali su u pravilu pametniji pa se i ne upuštaju u rasprave bez početka i kraja.
Iako ponekad budu stvarno isfrustrirani, to nije razlog da budu i nasilni...to znači da se ne znaju kontrolirati.

Зашто мислиш да је паметније не упуштати се у расправу?

- - - - - - - - - -

Jako je ruzno kad muskarac prebije zenu... Stvarno imam ogavno misljenje o njima.

Ali zene trebaju da znaju da muskarci ne znaju drugacije, prosto nisu rodjeni sa tim. Zato im ne treba dizati zivac i zvocati, probati drugacije, sta znam.

Не да је ружно него је неопростиво. Што не значи да и жене не могу бити тешки гадови.

Pa baš zato, da se ne isfrustriraju previše i ne posegnu za nasiljem.
Tacno,treba znati granicu do koje mozes da ides,ako znas da je popio i da je imao los dan na poslu nema svrhe raspravljati se sa njim,bez obzira koliko zelis u tom momentu da kazes ono sto mislis bolje je sacekati sledeci dan,kad ste oboje odmorni i smireni.
A muskarac koji udari zenu je najobicnij slabic,bez obzira koji razlog bio,ostati pribran je odlika pravog muskrca.
Lako je doci kuci besan na sefa,kolegu...koji ti ceo dan ide nuz krc,i onda takav dodjes kuci i zena jos uvek nije podrejala veceru i odma paf samarcina,ajde ona je tu sefu nisam smeo nista a zeni mogu jer se nece braniti,to je po meni najobicniji sljam i slabic.
Znam jednu prijateljicu koja je u takvom braku,bili skoro pred razvodom i opet mu se vratila i ostala sa njim samo zato sto je porodica nije podrzala,stariji clanovi uglavnom,sestra je sa njom i stan promenila,ali joj dolazio i na posao,ma citav sou je bio sa njim,dolazio je i kod nas,ali hvala bogu da imam muza i zato je bio miran,a moguce i zato sto zna da mu ja ne bih ostala duzna,kad bi samo krenuo da me udario dobio bi povratni udarac,i on je toga svestan,neznam kako sad zive jer se retko vidjamo,a i kad se vidimo cuti,verovatno je sramota,ali nemozes pomoci nekome ko ne zeli da mu se pomogne,mozemo i njena sestra i ja da je saslusamo uvek,da joj pomognemo oko cuvanja deteta,cak i finansijski,ali mi ne mozemo u njeno ime nista da uradimo.Dok ona sama ne presece i resi to definitivno ne moze joj niko pomoci ni sigurna kuca ni policija ni bog,niko,pricati dati joj podrsku....

Back