Naši recepti u slici

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
46.366
Pošto ne mogu da nađem sličnu temu a i verovatno je dosad zaključana zbog neaktivnosti, otvaram novu gde bi mogli preko slika da dajemo recepte.

Pošto sam danas hteo da nekome pokažem proces i uslikao to na viber-u iskoristiću da i ovde ostavim jedan "foto sešn" mog jednog od najomiljenijih azijskih jela Pad Thai.

Počinjemo sa sastojcima:

20210812_201623.jpg

(Na ovoj slici nedostaju nudle i jaja....biće posle)

Pad Thai sa piletinom za dvoje:

- pileće meso 200g
- tofu približno 150g
-nudle po potrebi ovde je korišćen jedan "svežanj" iz ovog pakovanja
20210812_202234.jpg
-2 jaja
- povrće po želji: ovde korišteni crveni luk,šargarepa,beli luk i rotkvice...u originalu ide šalot(ljutika),beli luk,ukiseljeni daikon(japanska rotkva)
- tamarind sos (kupuje se ovde je to pad thai sos iz lidla)
- ulje za prženje

Dodaci:
-mladi luk 1-2 veze
-izmrvljeni kikiriki
-sveže klice(soja,pasulj...šta nađete, ja obično kod kineza uzimam u b70 na nbg-u)

Pošto ne mogu da nađem sličnu temu a i verovatno je dosad zaključana zbog neaktivnosti, otvaram novu gde bi mogli preko slika da dajemo recepte.

Pošto sam danas hteo da nekome pokažem proces i uslikao to na viber-u iskoristiću da i ovde ostavim jedan "foto sešn" mog jednog od najomiljenijih azijskih jela Pad Thai.

Počinjemo sa sastojcima:

Pogledajte prilog 989348
(Na ovoj slici nedostaju nudle i jaja....biće posle)

Pad Thai sa piletinom za dvoje:

- pileće meso 200g
- tofu približno 150g
-nudle po potrebi ovde je korišćen jedan "svežanj" iz ovog pakovanja
-2 jaja
- povrće po želji: ovde korišteni crveni luk,šargarepa,beli luk i rotkvice...u originalu ide šalot(ljutika),beli luk,ukiseljeni daikon(japanska rotkva)
- tamarind sos (kupuje se ovde je to pad thai sos iz lidla)
- ulje za prženje

Dodaci:
-mladi luk 1-2 veze
-izmrvljeni kikiriki
-sveže klice(soja,pasulj...šta nađete, ja obično kod kineza uzimam u b70 na nbg-u)
Sta je ovo u gornjem levom uglu u beloj ciniji ?
Podseca me na one pecurke koje koriste Azijati?

Kada je piletina pre svega propržena doda se iseckano povrće i sveže i ono prethodno ukiseljeno(procedi se naravno)

20210812_204435.jpg

Zatim sledi dodavanje jaja...pri čemu sadržaj voka se gurne u jednu stranu i oslobodi mesto za jaja. Jaja se puste malo da uhvate a onda špatulom lagano razdavajaju da ne bude ni kao jaje na oko ni kao klasična kajgana nego nešto između...onda se prebaci meso i povrće i izmeša sve

20210812_204533.jpg

20210812_204842.jpg

20210812_204909.jpg

Kada nudle upiju sos doda se deo klica i mladi luk(ceo-zeleni delovi su u thai kuhinji u stvari glavni) i prekriju nudlama čisto da malo omekšaju

Zatim se pad thai sipa u tanjir, ukrasi sa još svežih klica i mladim lukom, pospe mrvljenim kikirikijem i na kraju po želji polije sokom limuna ili limete(na Tajlandu se služi kriška limete obavezno uz ovo jelo

20210812_205232.xnbak.jpg

Inače ovo jelo opet u originalu ide pre svega sa škampima(kozicama,gamborima) a piletina je alternativa...samo meni je piletina naročito ovde logičniji izbor zbog dostupnosti i cene.
U slučaju da koristite škampe,oljuštite naravno i propržite sa tofuom umesto piletine...sve ostalo je isto.

:worth::worth::worth:

moram da primetim i prelepe tanjire, posude, kuhinju i nozeve, i one posudice desno... :zaljubljena:

apropo nozeva, jesi zadovoljan sa njima?

Ja ovo zaista zelim da probam, ali mislim da kod nas ne moze da se kupi dosta toga...tako da cu ja neku varijantu bez ovoga i onoga :sad2:

Ne moze a da ne bude ukusno...svi ti ukusiiiiii...prosto mame :zaljubljena:
Ja bih jos da dodam, da je covek veeeeooma pedantan. Sve pohvale

:worth::worth::worth:

moram da primetim i prelepe tanjire, posude, kuhinju i nozeve, i one posudice desno... :zaljubljena:

apropo nozeva, jesi zadovoljan sa njima?

Ja ovo zaista zelim da probam, ali mislim da kod nas ne moze da se kupi dosta toga...tako da cu ja neku varijantu bez ovoga i onoga :sad2:

Ne moze a da ne bude ukusno...svi ti ukusiiiiii...prosto mame :zaljubljena:

Uvek ima zamena, tebi je u principu ključno nekako ovaj tamarind sos da nabaviš, a možeš recimo u lidlu trenutno...sve ostalo ima alternativu i može od naših sastojaka. Ovde u bg je jedino klice sveže malo teže naći tj mora se namenski kod kineza otići jer se nigde drugo ne prodaju. Ima onih u tegli ponekad u lidlu i drugim megamarketima ali ništa kao sveže klice pod zubima ona hrskavost i nalet svežine :mrgreen:

Noževi ok, tek ih dva dana imam,sekao sam lubenicu i ovo :lol:
Sačekaću pre ocene ali deluju sasvim dobro,leže u ruci oštri su...nisu najbolji ikada koje sam imao ali za te pare taj set mi je isplatljiv ;)

Uvek ima zamena, tebi je u principu ključno nekako ovaj tamarind sos da nabaviš, a možeš recimo u lidlu trenutno...sve ostalo ima alternativu i može od naših sastojaka. Ovde u bg je jedino klice sveže malo teže naći tj mora se namenski kod kineza otići jer se nigde drugo ne prodaju. Ima onih u tegli ponekad u lidlu i drugim megamarketima ali ništa kao sveže klice pod zubima ona hrskavost i nalet svežine :mrgreen:

Noževi ok, tek ih dva dana imam,sekao sam lubenicu i ovo :lol:
Sačekaću pre ocene ali deluju sasvim dobro,leže u ruci oštri su...nisu najbolji ikada koje sam imao ali za te pare taj set mi je isplatljiv ;)
reci molim te...da li moze umesto tofu sira recimo karavan?

Back