Наше право да знамо све!

Srbiji je potrebna revolucija ali prava ne lazna kao ona 5.oktobra.

Treba da se razjebe ova lopovska bagra koja se okupila u raznim politickim strankama,da se razjebe Miskovic i tajkuni, monopol zaostalog lopovskog Telekoma,korupcija i kriminal u sudstvu,policiji,zdravstvu,skolstvu...svuda. Da se lepo veshaju g-ovna po ulicama i da tamo vise dok ne pocnu da se raspadaju e onda ce mozda ova zemlja imati sanse da postane normalna.

Е па сад Торенте, а где су нам Робеспјер, Дантон, Мара...?

Sednice Saveta Bezbednosti UN nisu nikakva tajna, pa nije ni njihov sadržaj, koji se uredno multimedijalno arhivira.

http://www.un.org/webcast/2008.html

Zamisli koliki bi haos bio kada bi neko pokrenuo temu kako Srbija nije saznala da li je Čelzi osigurao prolaz ili ne, a slogan televizije 'vaše pravo da znate sve' :roll:

Sva sreca u Srbiji svako ima pristup vanserijski brzom internetu koji nam je omogucio Telekom i moze jednim klikom da pogleda to.

Treba da se razjebe ova lopovska bagra koja se okupila u raznim politickim strankama,da se razjebe Miskovic i tajkuni, monopol zaostalog lopovskog Telekoma,korupcija i kriminal u sudstvu,policiji,zdravstvu,skolstvu...svuda. Da se lepo veshaju g-ovna po ulicama i da tamo vise dok ne pocnu da se raspadaju e onda ce mozda ova zemlja imati sanse da postane normalna.

Слажем се са свим осим са вешањем, ова лоповска багра ће бити продуктивнија у затвору, где и припадају.
А и, искрено, баш бих се наслађивала њиховом затворском муком.

Боравак у затвору би за неке био чак и плодоносан - "музичари" међ' њима би могли да направе стотињак ремикса Затворског блуза... :cool:

0503-DINKIC.jpg

0504-CANAK.jpg

Па мораш признати да Челзи и СБ ипак није једно те исто, а и ово око интернета, што каже Торенте...

Poenta je što je tema postavljena na takav način da čovek stekne utisak da ako se to ne vidi na TV-u onda se nikad neće saznati. Što naravno nije tako. Svi podaci su javni.

Banalizacija slučajem Čelzi je drugačija verzija ovakve žalbe.

Da, zamisli situaciju da pola Srbije nema TV. Kakva bi to katastrofa neinformisanja bila...

Onda se ni u novine ne bi mogli pouzdati. :mrgreen:

Od oko 7,5 miliona građana Srbije, ne računajući Kosovo, više od 1,2 miliona nema osnovno obrazovanje, a 3,5 odsto stanovništva je potpuno nepismeno, objavljeno je u poslednjem broju časopisa "Biznis i finasije".

Prema podacima Zavoda za statistiku, više od 227.000 žitelja Srbije potpisuje se palcem, 126.127 građana Srbije završilo je od jednog do tri razreda škole, dok 898.847 stanovnika ima između četiri i sedam razreda osnovne škole.

Sednice Saveta Bezbednosti UN nisu nikakva tajna, pa nije ni njihov sadržaj, koji se uredno multimedijalno arhivira.

Zamisli koliki bi haos bio kada bi neko pokrenuo temu kako Srbija nije saznala da li je Čelzi osigurao prolaz ili ne, a slogan televizije 'vaše pravo da znate sve' :roll:

26 November 08 Media Stakeout: Informal comments to the Media by the United States Ambassador and Alternate Representative for Special Political Affairs, H.E. Mrs. Rosemary A. DiCarlo, on the situation in Kosovo.
[Webcast: Archived Video - 11 minutes ]

11 минута?
Па сам Јеремић је дуже причао...

Осим тога, они састанци на којима се ради о будућности наше земље треба у ЦЕЛОСТИ да се прикажу, јер будућност наше земље је и НАША будућност, а требало би да свако од нас има жељу/потребу да зна какву будућност може да очекује (када већ не може сам да је креира).
А ето, чак нам и то ускраћују...

Ма, видесте ли ви овај пренос седнице СБ УН???

Пустили су само да чујемо Јеремића а онда су прекинули пренос!!
А таман је кренуо да говори "екселенција" Скендер Хисени, на чије присуство нико није имао примедби, па НИ МИ?!

Логичан закључак је да је Јеремићев говор био намењен само нама у Србији јер само тај део су и приказали. Дакле, говор за "унутрашњу употребу".

Остало - главни део седнице, где смо могли да оценимо шта се ЗАИСТА дешава, нам није било доступно.

Дакле, слоган "ВАШЕ ПРАВО ДА ЗНАТЕ СВЕ" је само мртво слово на екрану, што смо, додуше, знали и раније, али нас сваки пут изнова изнервира кад се догоди овако безобразно игнорисање претплатника, као вечерас.
Мене, бар, изнервира.

A mi kao ne znamo sve,pa su na kao zaebali sa ovim :roll:

:ok::ok::ok:

26 November 08 Media Stakeout: Informal comments to the Media by the United States Ambassador and Alternate Representative for Special Political Affairs, H.E. Mrs. Rosemary A. DiCarlo, on the situation in Kosovo.
[Webcast: Archived Video - 11 minutes]

11 минута?
Па сам Јеремић је дуже причао...

Осим тога, они састанци на којима се ради о будућности наше земље треба у ЦЕЛОСТИ да се прикажу, јер будућност наше земље је и НАША будућност, а требало би да свако од нас има жељу/потребу да зна какву будућност може да очекује (када већ не може сам да је креира).
А ето, чак нам и то ускраћују...]

Ovo je konferencija za štampu. Cenim da će diskusija tek da bude postavljena.

Ti ćeš o diskusiji sutra i čitati i gledati na vestima i slušati komentare analitičara, tako da ti niko ništa ne uskraćuje. Sloboda informisanja ti ne zavisi od TV-a.

Ма, видесте ли ви овај пренос седнице СБ УН???

Пустили су само да чујемо Јеремића а онда су прекинули пренос!!
А таман је кренуо да говори "екселенција" Скендер Хисени, на чије присуство нико није имао примедби, па НИ МИ?!

Логичан закључак је да је Јеремићев говор био намењен само нама у Србији јер само тај део су и приказали. Дакле, говор за "унутрашњу употребу".

Остало - главни део седнице, где смо могли да оценимо шта се ЗАИСТА дешава, нам није било доступно.

Дакле, слоган "ВАШЕ ПРАВО ДА ЗНАТЕ СВЕ" је само мртво слово на екрану, што смо, додуше, знали и раније, али нас сваки пут изнова изнервира кад се догоди овако безобразно игнорисање претплатника, као вечерас.
Мене, бар, изнервира.

Oho.. Nije to od juce,setaju nas oni vec duze vreme kao da smo kuce.:rtfm::hvala:

Челзи се преносио на Б92, а никако није исто гуглање по интернету и пренос у ударном термину на државној телевизији

Челзи се преносио на Б92, а никако није исто гуглање по интернету и пренос у ударном термину на државној телевизији

Upravo tako, onoga koji gugla zaista zanima stanje, a onaj koji sedi pred TV-om psuje što mu nema filma (kad već nije Čelzi :ok:) radi neke glupe sednice.

Kolege, ne dele svi našu strast za politikom. Nikad nisam shvatio zašto, ali ne dele :lol:

Zaključak je da niko ne krije nikakve informacije. Oko toga se valjda ovde raspravlja...

Upravo tako, onoga koji gugla zaista zanima stanje, a onaj koji sedi pred TV-om psuje što mu nema filma (kad već nije Čelzi :ok:) radi neke glupe sednice.

Kolege, ne dele svi našu strast za politikom. Nikad nisam shvatio zašto, ali ne dele :lol:

Zaključak je da niko ne krije nikakve informacije. Oko toga se valjda ovde raspravlja...

Нема још никаквог закључка. Није ту реч о томе да неко крије информације, већ да не даје целовите информације,
а полуистина, односно полуинформација је гора манипулација од неистине.

Tu su po coskovima zgrada!! Znas kak je frka bila kad su onomad krenuli da spaljuju B 92, onda kad je "mirotvorac" vucic apelovao na smirivanje situacije!!:whistling:

Е кад би то било тако једноставно... Свакој револуцији, претходе озбиљне припреме и свака револуција мора
да има "мозак", идејне вође, а наравно и озбиљне бескомпромисне, неустрашиве акционе вође...
Ко то не схвата, проћи ће као Никола Каваја који је покушао да отме авион и тим авионом се закуца у ЦК...
Неозбиљан дилетантски покушај, неколицине фанатика, није гаранција успеха неке операције, напротив, чисто
узалудно трошење енергије.

:evil::evil::evil: ne spominji ... jao necu sada da kazem sta mi je na srcu jer bi zasluzio bar tri dozivotna :dash::dash:

Ovo je konferencija za štampu. Cenim da će diskusija tek da bude postavljena.

Ti ćeš o diskusiji sutra i čitati i gledati na vestima i slušati komentare analitičara, tako da ti niko ništa ne uskraćuje. Sloboda informisanja ti ne zavisi od TV-a.

Зашто да гледам "сажвакане" вести?

Ја сам савршено способна да сама изводим логичне закључке и вређа ме када ми неко ускрати пуну информацију а уместо тога ми да његову интерпретацију исте. Нарочито зато што РТС ставља само ДОСовске аналитичаре, типа Милан Николић и сл.

Видим да је Адем-кс отворио тему где каже да је на Косову био цео пренос, зар је нама та седница била мање важна???

И, баш ме интересује колико си ти обавештен данас о тој седници? Да ли си видео нешто више од јучерашњег квази-преноса на РТС?

Ја не читам брдо новина нити седим цео дан пред телевизором или компјутером (а ни већина Срба из унутрашње Србије!) и зато ми је логично да ме бар она ТВ којој већ плаћам претплату, и од које очекујем да оправда свој слоган, обавештава о свему што треба да знам.

И тако, на основу свега тога, ово је још један доказ, за мене бар, у каквој медијској блокади ми живимо а за то време наша власт вршља ли вршља...

Зашто да гледам "сажвакане" вести?

Ја сам савршено способна да сама изводим логичне закључке и вређа ме када ми неко ускрати пуну информацију а уместо тога ми да његову интерпретацију исте. Нарочито зато што РТС ставља само ДОСовске аналитичаре, типа Милан Николић и сл.

Видим да је Адем-кс отворио тему где каже да је на Косову био цео пренос, зар је нама та седница била мање важна???

И, баш ме интересује колико си ти обавештен данас о тој седници? Да ли си видео нешто више од јучерашњег квази-преноса на РТС?

Ја не читам брдо новина нити седим цео дан пред телевизором или компјутером (а ни већина Срба из унутрашње Србије!) и зато ми је логично да ме бар она ТВ којој већ плаћам претплату, и од које очекујем да оправда свој слоган, обавештава о свему што треба да знам.

И тако, на основу свега тога, ово је још један доказ, за мене бар, у каквој медијској блокади ми живимо а за то време наша власт вршља ли вршља...
A šta je to što biti trebala da znaš? Shvataš li koliko bi svako trebao da zna?

Najbolje je da se napravi po kanal za svakoga, pa da se niko ne žali da ga državna televizija sa metaforičkim sloganom laže :roll:.

Ako te zaista zanima šta se dešava predlažem da se ne oslanjaš na jedno sredstvo infomisanja. Kao što rekoh, informacije ovog tipa su javne i besplatne, tako da niko nikoga nije zakinuo ni za šta.
Medijska blokada u doba interneta... svašta... :roll:

A šta je to što biti trebala da znaš? Shvataš li koliko bi svako trebao da zna?

Najbolje je da se napravi po kanal za svakoga, pa da se niko ne žali da ga državna televizija sa metaforičkim sloganom laže :roll:.

Ako te zaista zanima šta se dešava predlažem da se ne oslanjaš na jedno sredstvo infomisanja. Kao što rekoh, informacije ovog tipa su javne i besplatne, tako da niko nikoga nije zakinuo ni za šta.
Medijska blokada u doba interneta... svašta... :roll:

:lol:
Какво ти је ово питање??? :lol:

Да ли:
1- то питаш зато што сам женско па се пртљам у "мушке ствари" као што је политика (а не би требало)?
2- си хтео да ме питаш "како се усуђујем да желим да знам шта влада моје земље ради по свету"?
3- си поборник тезе: што мање знамо - то боље?
4- ти се не свиђа што пљујем РТС и владајуће странке?

Бацио се ме у "кватроумицу" (најмање)! :lol:

А што се тиче јавности ових информација, па, видели смо колико је јавна била та седница на државној телевизији Србије, која има још један слоган: јавни сервис европске Србије. Индикативно...
Прави слоган РТС-а би требало да буде: "ВАШЕ ПРАВО ДА ЗНАТЕ СВЕ - ШТО ЕВРОПА (ЕУ) ЖЕЛИ ДА ЗНАТЕ (ни мање ни више)".

По интернету и српским медијима се ваљају "анализиране" вести и полуинформације; ја верујем само директном преносу који ЈА видим - ту су најмање шансе да неко убаци неком у уста оно што није рекао, или значење које није истинито.

Не разумем оне људе који нису радознали да сазнају праву истину, или бар да покушају да јој се што више приближе... :confused:

Back