NAS DVE

(ili neka moja razmišljenja o životu inspirisana ko zna čime)​
NAS DVE

Ponovo velika pauza.......ova moja direktorka kao da ima korbač u rukama.....baš nju briga što sedimo od mraka do mraka nas dve ovde u bunkeru tj. kancelariji. I ova država je toliko dušebrižna za ovu moju sortu.....da bi bolje svima bilo kada se ne bi toliko angažovala. Mislim da država mrzi knjigovodje....toliko se trudi da svake godine u zimskom periodu što manji broj njih preživi ili bar ostane koliko-toliko normalan. Ako se pojavi još neki mladi, pametni savetnik, željan napretka u karijeri, pa izmisle još neki rok ili promene po jednu kolonu u nekom obrascu ili mišljenje......onda će nam najveći broj dana u zimskoj sezoni biti adekvatno ispunjen svakolikim sadržajem. Maštoviti savetnici i maštovite knjigovodje.....divno. Zato i begaju ovi stranci od nas.....oni nisu tako maštoviti....jednobojne duše......mislim stvarno je do zla boga dosadno da je 1+1=2 .......ali baš uvek....paz' da nije. Kod nas može da bude i 2,5, 3 ili čak 1,7....sve zavisi od naručenih potreba. Ne shvataju ovi strani ljudi to. I zamislite molim vas koji smo mi baksuzi......uvek nam u posetu, lepoj nam i srcu dragoj državi, dolaze baš takvi što ne razumeju.....nikako bre da pošalju nekog sa šarenom dušom.....sve neki što im u dušu gledaš kao kroz ključaonicu.....jedva da nazireš nešto a sve moraš da čkiljiš na jedno oko. Ova moja direktorka se prilagodila.....uvek je ona i bila takva.....jes da joj je prababa bila Nemica, ali valjda su tek sad geni dobili na jačini......te se prilagodila jednobojnima a vala i državnoj mašti......ali, ebiga, ima mene....kaže da je kočim.....al’ ne može da me otpusti.....zajebala se pa potpisala doživotni ugovor o radu sa mnom.....
I posle Gagili kaže kako nije upoznala osećajne knjigovodje....dok nije upoznala mene.......ovu moju kalašturu od direktorke bolje da ne upoznaje. A mnogo smo maštoviti......ma naša mašta smisli svašta.......još kad nam država ne bi pararirala u tome tj. ovi mladi savetnici na mopedima....pa se nešto mislim, zimi ne mogu da voze mopede pa od nervoze valjda pred svaku Novu godinu (čitaj 28-31.12.) smisle silna poboljšanja sa primenom od 01.01. naredne godine......posle utihnu jer uzjašu mopede. Kada bi knjigovodjama poverili državu , ma bili bi svetski prvaci..... I tako........sedimo nas dve i dogovaramo se šta da radimo......ja bih da pišem a ona mi naredjuje da knjižim.....pobedjujem ja.......ovog puta.... a sad, da ubacim u petu brzinu....eno je, već se mršti

Eh, mašta ovde,
U zemlji nam miloj,
Kako koj stigne
Ili kako mu se dig**
Ili kad neko namigne
Da l’ stigne il’ ne stigne
Važno da mu se dig**
Al’ nije sve jedno ko mu namigne

Maštoviti ....i sasvim malo nervozni knjigovodja na pauzi

Treba je otpustiti, tu tvoju direktorpod hitno,
kad već nema smisla za nešto tako bitno!
Al opet...da je drugačija, ne bi bilo pesme,
na to se ipak zaboraviti nesme :zag:COLOR="Red"][/COLOR]

Tvoja direktorka umije da iz tebe izvuče ono najbolje(mislim na pjesme koje pišeš na pauzi)...nisi svjesna da joj u stvari trebas biti zahvalna ....malo je takvih direktorki....:zcepanje::zper::zcepanje:

RiadaT.;bt71582:
Tvoja direktorka umije da iz tebe izvuče ono najbolje(mislim na pjesme koje pišeš na pauzi)...nisi svjesna da joj u stvari trebas biti zahvalna ....malo je takvih direktorki....:zcepanje::zper::zcepanje:

Ma ona je jedna prepredena i jedinstvena dama......zna ta dobro sa kim je potpisala gore pomenuti ugovor :zcepanje:

zxy;bt71583:
Bravo, svaka čast.Priču dobiješ čim Ljilji pauzu daš.Sta li bi tek napravila kad bi ona slobodan umetnik bila.:klap::klap::klap:

Ništa....ta bleskasta Ljilja samo u frci zna da piše.....frka je redovno stanje......kad bi bila slobodna ne bi umela da se organizuje uopšte :zcepanje:

Ti sto po nekad navrate ne dolaze zbog duse nego zbog profita i jagnjeceg pecenja. A profit ko profit i bez duse i bez srca je.On cak nema ni gace.A privatnike drzava voli samo zbog poreza. Zato i postoje dobre knjigovodje da pronadju nacina da na kraju bude pozitivna nula

SibirskiTigar;bt71609:
Ti sto po nekad navrate ne dolaze zbog duse nego zbog profita i jagnjeceg pecenja. A profit ko profit i bez duse i bez srca je.On cak nema ni gace.A privatnike drzava voli samo zbog poreza. Zato i postoje dobre knjigovodje da pronadju nacina da na kraju bude pozitivna nula

znam Tigre......tolike godine sam tu......ipak, treba cele godine biti gazda a ne samo na kraju.....tu treba madjioničar a ne knjigovdja.....

Back