narucio sam proteink sejk

odlucio sam da napravim protein banana tortu .

Sastojci za 2 osobe
300 g mlevenog orasa sa lesnikom
400 g proteina
100 g crne cokolade
100 g butera
3 kom banane
1 kom zumanca
250 ml proteinscheika
Priprema

U vecu posudu sipajte protein scheik pa dodajte whey protein i malo promesajte kako bi se whey rastopio.

Dodajte mlevene orase i mesajte dok ne dobijete ujednacenu masu

Odvojte zumanca od belanaca.

U posudu u koju ste stavili zumanca dodajte margarin i mutite mikserom dok smesa ne postane penasta.

Umesto samih zumanaca slobodno mozete koristiti i cela jaja, neke bitne razlike u ukusu nema. U ovom slucaju tortu na kraju ukrasite kupovnim schlagom.

Smesi od margarina i zumanaca dodajte natopljene orase i dobro izmesajte da dobijete homogenu smesu.

Iseckajte cokoladu na komadiće pa je dodajte u smesu.

Dobro izgnjecite banane i dodajte u smesu

Oblikujte tortu na pripremljenoj tacni.

Tortu mozete oblikovati rukama. Sto se oblika tice, sve dolazi u obzir: kvadrat, krug, trougao, srce, cvet...

Preostale banane isecite na kolutove pa ih poslazite po povrsini torte.

Ako necete stavljati slag, pospite malo banane limunovim sokom da ne bi pocrnele.

Posluzenje

Tortu mozete ukrasiti slagom.

Ako ste za pripremu torte upotrebili samo zumanca, slag mozete umutiti od preostalih belanaca, a ako ste upotrebili cela jaja, tortu ukrasite kupovnim slagom.

odlucio sam da napravim protein banana tortu .

Sastojci za 2 osobe
300 g mlevenog orasa sa lesnikom
400 g proteina
100 g crne cokolade
100 g butera
3 kom banane
1 kom zumanca
250 ml proteinscheika
Priprema

U vecu posudu sipajte protein scheik pa dodajte whey protein i malo promesajte kako bi se whey rastopio.

Dodajte mlevene orase i mesajte dok ne dobijete ujednacenu masu

Odvojte zumanca od belanaca.

U posudu u koju ste stavili zumanca dodajte margarin i mutite mikserom dok smesa ne postane penasta.

Umesto samih zumanaca slobodno mozete koristiti i cela jaja, neke bitne razlike u ukusu nema. U ovom slucaju tortu na kraju ukrasite kupovnim schlagom.

Smesi od margarina i zumanaca dodajte natopljene orase i dobro izmesajte da dobijete homogenu smesu.

Iseckajte cokoladu na komadiće pa je dodajte u smesu.

Dobro izgnjecite banane i dodajte u smesu

Oblikujte tortu na pripremljenoj tacni.

Tortu mozete oblikovati rukama. Sto se oblika tice, sve dolazi u obzir: kvadrat, krug, trougao, srce, cvet...

Preostale banane isecite na kolutove pa ih poslazite po povrsini torte.

Ako necete stavljati slag, pospite malo banane limunovim sokom da ne bi pocrnele.

Posluzenje

Tortu mozete ukrasiti slagom.

Ako ste za pripremu torte upotrebili samo zumanca, slag mozete umutiti od preostalih belanaca, a ako ste upotrebili cela jaja, tortu ukrasite kupovnim slagom.

tuga da unistis protein sa tolikim secerima i mastima :sad2:

400 g proteina + 250 ml protein shejka kakve su ovo nebuloze :hahaha1:

trolololol :mrgreen:

pa nije nebuloza..
prvo promesas prah sa orasastim vocem, a onda dodajes mokre sastojke..razmuceni sejk od proteina je tu da poveze sve u kompaktnu masu..
samo ako neko ima visak masti, a protein uzima da bi promenio odnos tkiva i smanjio masnu komponentu, onda kolacic ne sme..
dovoljan je samo sejk.
posto je rc preveden, pretpostavljam da se - protein sejk odnosi na industrijski umucen u limenci..

pa nije nebuloza..
prvo promesas prah sa orasastim vocem, a onda dodajes mokre sastojke..razmuceni sejk od proteina je tu da poveze sve u kompaktnu masu..
samo ako neko ima visak masti, a protein uzima da bi promenio odnos tkiva i smanjio masnu komponentu, onda kolacic ne sme..
dovoljan je samo sejk.
posto je rc preveden, pretpostavljam da se - protein sejk odnosi na industrijski umucen u limenci..

400 g...nepotrebno sem ako ne planira da jede njegovu "tortu" iz 5 puta :hahaha1:
al kaze da je svinja i da grokce tako da ne znam, mozda ima veliki apetit :rotf: :think: :lol:

Ja imam svinjske gene , Cim jedem kolko mogu ugojim se za nedelju oko 5 kila . Znaci 20 kila mogu da se ugojim za meseca dana. Takodje licim na vepra , celu noc grokcem , a i soba mi lici na svinjac

:rotf:

Moj dnevni unos trenutno:

245 g P, 400 g UH, 80 g M (3300 kcal)

Basal metabolic rate (BMR) = 1900 kcal
Activity factor = 1.55 (weight lifting 3-5 times per week)
Maintenance calories = BMR * Activity factor = 2945 kcal

Poslednja izmena:

Back