Narodni obicaji - babine

Deca su veliko blago, ali istovremeno velika odgovornost. Nije to za svakog. Ali to je neka druga tema...

Ipak moram bukvalno. ;)

Ako neko daje sebe 100% na poslu, taj ce davati sebe I 100% kod kuce. Ko je dobar radnik, uspesan I radan,
zeli I da mu deca budu uspesna. Zeli da ulozi u njih maksimum. Odvratno je birati posao/deca.
A vrlo ruzno podcenjivati nekog ko podize decu onim ko sedi u kancelariji I radi. I zato ima manju platu.
Jel se razumemo?

Ово подебљано ми није јасно. Шта си хтела да кажеш?

Roditelji na zapadu se cesto zaukaju pa postave posao na mesto broj 1.u zivotu.
Decu poljube ujutru I uvece I ponekad vikendom, a pruze im druge ljude da ih odgajaju, I kes.
Tad dolazi poznata "Ima sve a voli musko (ili po zelji dodati)" nadala sam se da ste gledali Zikinu dinastiju :lol:
Moze I ona "Sve smo ti pruzili a ti tako."

Nema sta drugo da bude. Posao te samo koci i iskoristava...blejanje kuci sa klincima na sisi te ispunjava potpuno. I tako... :lol:

Postoje ljudi koje ispunjava da sve sto rade rade ulazuci sebe maksimalno.
Bilo to dojenje, kuvanje, usadjivanje vrednosti u decu ili posao, napredovanje, karijera...
Nijedna krajnost nije dobra. Najbolje je naci zlatnu sredinu.

A zlatna sredina za mene nikako nije 2 sata od 24 sa mojom decom. Nikako. Bar ne u ovom uzrastu.
Da sebe trosim i dajem, svoje vreme i zivce, u firmi, sa kolegama, za nekog mudonju cija zena zbog toga ima mogucnost da podize kvalitetno svoju decu. Ne dolazi u obzir Ako Ne Moram! Ako moram, moram! Jbg.
Ali svojom voljom Ne! Deci si najpotrebniji dok su mali. Kako rastu tako im manje trebas I imas sve vise vremena za sebe I posao, svoje zelje karijeru...

To sto se danas radja u 50im, kad bi trebali biti u vrhuncu samoostvarenja, pa se samim tim I deca uvaljuju drugima na cuvanje, nije napredak.
Samo sto mnogi to ne vide.

Obrni okreni. Svako svoj zivot nek zivi kako zeli. I moze

Postoje ljudi koje ispunjava da sve sto rade rade ulazuci sebe maksimalno.
Bilo to dojenje, kuvanje, usadjivanje vrednosti u decu ili posao, napredovanje, karijera...
Nijedna krajnost nije dobra. Najbolje je naci zlatnu sredinu.

A zlatna sredina za mene nikako nije 2 sata od 24 sa mojom decom. Nikako. Bar ne u ovom uzrastu.
Da sebe trosim i dajem, svoje vreme i zivce, u firmi, sa kolegama, za nekog mudonju cija zena zbog toga ima mogucnost da podize kvalitetno svoju decu. Ne dolazi u obzir Ako Ne Moram! Ako moram, moram! Jbg.
Ali svojom voljom Ne! Deci si najpotrebniji dok su mali. Kako rastu tako im manje trebas I imas sve vise vremena za sebe I posao, svoje zelje karijeru...

To sto se danas radja u 50im, kad bi trebali biti u vrhuncu samoostvarenja, pa se samim tim I deca uvaljuju drugima na cuvanje, nije napredak.
Samo sto mnogi to ne vide.

Obrni okreni. Svako svoj zivot nek zivi kako zeli. I moze

Одвођење детета у вртић није уваљивање. Деци требају друга деца а не зарозана мајка по цео боговетни дан.

Back