NAROD U SRBIJI - POTONUO U APATIJU !

Prateci sve sfere zivota,sve drustvene aktivnosti,koje se odvijaju,oko i ispred mene,primetio sam,da nas narod
zapada u sve dublju,kolektivnu depresiju.To nikako nije dobro,za psihicki zivot naciona.Znam,suvise dugo,ovaj
narod prolazi kroz dugi tunel,u kome se svetlost ni ne nazire.Da je situacija dosta kriticna,vidi se i po ponasnju
adolescenata,cije ponasanje,sve vise izlazi iz okvira gradjanske pristojnosti.Tezak ekonomski status,njihovih
roditelja,njihovo lose raspolozenje,prenosi se i na njihovu decu,koja to preneseno neraspolozenje,ispoljavaju na
svoj nacin,cesto nasilnim ponasanjem.

Trebalo bi uneti,jedan novi optimizam.Ohrabriti ovaj narod,nekim okrepljujucim izjavama,da bolji dani dolaze.Nase
Institucije,koje se bave finansijskim prognozama,vrlo nekontrolisano daju veoma mracne i teske izjave,u pogledu
ekonomske buducnosti ove zemlje.Malo malo,pa Ekonomski Savet,izadje sa svojim saopstenjima,o crnoh
finansijskoj situaciji u zemlji.

Premijer zaista pokusava,da daje optimisticke izjave.Ali onda odmah usledi,izjava funkcionera,tog Ekonomskog
Saveta,koja pokopa,sav optimizam,koji nam Premijer zaista nesebicno deli,i to vrlo cesto.Mislim da ni jedna
Institucija u Srbiji,ne bi trebala da servira mracna predvidjanja,u vezi ekonomske situacije,jer je narod,vec i onako,
depresivan do bola.

Mi i onako zivimo u mediskom mraku,mislim da ne bi bilo bas najpametnije precutkivanje takvih stvari.I onako nemam pojma ko i kaoko nam vodi drzavu,sa kakvim kvalifikacijama i namerama.Narod u Srbiji je vec odavno oguglao na mracne vesti,naviknut je i njegova koza je ocvrsla.Covek u Srbiji cuti,guta i prezivljava.
Oko adolescenata se ne mogu sloziti sa tobom,adolescenti su uvek bili takvi i ostace takvi kroz taj period odrastanja.Sva dalja preterivanja su samo smeca kojima mas media maze oci naciji.Svako doba je imalo svoje adolescenta,doba Pricipa,doba Juge i Titovih studenata,sirenje kulture Skinhedsa,devedesete i sada 2016-ta.Iyjave koje veliki AV daje su samo jos jedna u nizu prevara kojima podkupljuje naivne penzionere koji jos uvek izlaze na izbore.Cekamo bolji zivot,za dve godine 2014,2016,2017....2035 Bolji zivot za 2 godine,bdp najveci u Evropi,Beograd na vodi,Srbija u blatu..

......jedno je lični optimizam , a sasvim je drugo politički , dok je stanje duha nacije sasvim treća stvar......svakako da stanje duha nacije u većoj ili manjoj meri projektuje državna politika - oću reći persone na vlasti sa svojim strapima i elitom koja ih slepo sledi.....

....suvoparni , neargumentovani , manipulativni politički optimizam , ne može podići stanje nacionalnog duha i učiniti stanovništvo razdraganim , veselim , voljnim - punih snova i ideja.....ovu stvar može da uspostavi pravičnost i njegova pravda , čestitost i poštenje - a to znači utamničenje političkih kriminalaca sa ratnim profiterima i zločincima , utamničenje rijaliti pinkovizovane kulture i informerskog patriotizma i budnosti....bez toga nema masovnog ni ličnog optimizma.....oću reći bez toga neće praznih stomaka i pocepanih turova uz pesmu da se organizuje nikakav koristan masovan rad , a ORA nemože ni da se sanja.....

Kad si već načeo temu optimizma i potrebe njegovog širenja...razgovaram nedavno sa jednom prijateljicom, radi u državnoj ustanovi ali je njen posao terenskog karaktera, u izravnom kontaktu sa ljudima...uglavnom, ono što se od nje traži jest upravo to, širenje optimizma, kako ona kaže, lažne nade...stvaranje iluzije o boljitku koji nas uskoro čeka...Žena razmišlja o otkazu jer, kako kaže, ne može ljude gledati u oči i tako ih bezočno lagati...

...e tek ta njena priča je optimistička bezočna laž....ljudi daju novac , čast i poštenje da uđu u državnu štalu , da se nakače na njene jasle - a čuj ovo , razmišlja da da odkaz jer ne može da laže , doživela lično otkrovenje , mamino nevinašce !

Državna uprava od početka sveta smatra se za neviđeno čudo i upoređuje sa Augijeve štale ......njih je od đubreta svakakvog očistio Herakle i to se smatra petim nebeskim čudom.......e to čišćenje je mit.....a mitske istine su optimistički lažne.....pa tako u istoriji čovečanstva nije zabeleženo takvo nešto - pročišćenje državne administrativne uprave ; ona doakala i KGB !

Optimizam nacije,zavisi od optimistickog pogleda na zivot,svakog pojedinca.Ako svako od nas,ujutru kada ustane,kaze Hvala ti Boze,sto sam ustao
zdrav,sto mogu da vidim ovaj lepi bozji dan ! Dakle,tako malo nam treba,pa da postanemo optimisti,da sa radoscu i novom nadom,zapocnemo
nas novi radni dan.E,taj pojedinacni optimizam,on se siri i na ostale nase drugove i kolege,siri se na clanove nase porodice.Tako se taj optimizam,
siri,kao kad bacimi kamencic u mirnu vodu,pa nastanu koncentricni krugovi,koji se dalje sire u...nedogled.! Dakle,optimizam ne dolazi s neba,on
se stvara,u svakom pojedincu,koji ga dalje projektuje,na ostale sugradjane !!!

....jeste , kako da ne.....možda može da pomogne u tom smislu medijski hipnoziterski čekić......ozakoni se naravno prvo , pa se odredi termin konzumacije ( tri puta dnevno ) , pa se svi prikačimo na ovlašćeni dozimer i rokaj bato - optimizam !......onda ovaj tvoj ne mora mal mal pa da iskače iz ekrana i narodu prekida serije i rijaliti programe.....samo nema ova vlast takvog intelektualnog programskog potencijala......misle za opijenost rulje dovoljna je i Baba Sera (kostimirana Baba Jula).......
....ti Lorde, kao hoćeš da preduprediš studenske proteste , visemesečne - beše iz 96....jel !?

Predlazem,da mi,sa ovoga casnoga Foruma Krstarica,osnujemo svoj klub.Klub bi se zvao:"KLub osvescenih optimista 2o16".Nasa uloga bi bila,
da preko ovoga foruma,sirimo opsti optimizam,koji bi verujem,vrlo brzo prerastao u opstu euforiju,koja bi kao cunami,obuhvatila mozdane vijuge
svih ucesnika na forumu.To bi se dalje sirilo,kao koncentricni krugovi,dok ne preraste,u jedno zajednicko optimisticko mislenje i ponasanje.

...prije nekiloko mjeseci u Prodavnici 'Glasnika' ...gdje je nekad bio muzicki Magazin...sluzbenica,
jedna divna sredovjecna Dama
tako potopljena
ali tako prijatno sluzbena
ubi se trazeci mi 'Slucaj Spinoza',
...onda smo proveli do 'fajronta'
komentare o 'Nicemu'...i jedno i drugo
raspolozeni u ...bozju ....r....
...Policija me zaustavi ,
predomislise se
pored samog Doma omladine
napravio ja 'petljavinu'
a Oni,- samo ti tako nastavi...N......u...
da covjeka sramota uhvati...

Ellena01;bt296382:
Kad si već načeo temu optimizma i potrebe njegovog širenja...razgovaram nedavno sa jednom prijateljicom, radi u državnoj ustanovi ali je njen posao terenskog karaktera, u izravnom kontaktu sa ljudima...uglavnom, ono što se od nje traži jest upravo to, širenje optimizma, kako ona kaže, lažne nade...stvaranje iluzije o boljitku koji nas uskoro čeka...Žena razmišlja o otkazu jer, kako kaže, ne može ljude gledati u oči i tako ih bezočno lagati...

Upravo.
A pitanje je zašto je uopšte i počinjala da radi taj botovski posao.

Back