Narod čeka Vučića: Atmosfera ispred Narodne skupštine uoči polaganja zakletve

Rodjen sam 1968, pa su i meni do 1980.e zestoko ispirali mozak, samo se ja nisam primio,
i tako oborio evolucioniste da ljudi mogu da se dresiraju kao stoka :P
Videces da ce ti tih 12 godina biti najlepsi deo zivota. To je ono vreme pred Titovu smrt kad su popustile stege i razvila se pop kultura ,film ,putovanja u Trst posle ima jedno 5~6solidnih godina i onda dolaze Sloba iSeselj potop svega.
Inace cini se da Vucic polako gubi podrsku jednog dela stanovnistva ,SNSovci u neformalnim razgovorima procenjuju kada uvede sankcije da ce odmah da izgubi 20~30%podrske ali posle ce da povrati jedno 10tak kada vide benefite.

Bio sam danas ..Na molbu rodjaka .Neko sugavo vreme ,pocela je i kisa.Radni je dan i nije bilo puno ljudi. Uglavnom penzioneri ,polako SNS postaje penzionerska stranka . Video par poznatih faca ,Nedeljko Jovanovic bivsi rukometas a onaj sto vodi Srpsku listu na kim ,Goran Rakic kao neki zombi. Sav prestrasen . Vucic korektan zbog kise nije udavio narod a bilo je oko 3~4 000 ljudi ne vise ako je i toliko bilo jer su se posakrivali pod krosnjama parka. Ajde nek nam je sa srecom ovih sledecih par godina .
Kako nećake, jel su dobile rešenje za stalno?

Odlaganjem konstituisanja Skupštine Vučić kupuje vreme

1649076036-Tan2022-4-4_11150525_2-750x501-1.jpg

31. 05. 2022.

Aleksandar Vučić je danas položio zakletvu pred starim sazivom raspuštenog parlamenta, a to se uklapa u njegu taktiku odugovlačenja sa konačnim završetkom izbornog procesa, prolongiranjem konstituisanja novog saziva Skupštine i odlaganjem formiranjem Vlade. Cilj naprednjaka je što veće odugovlačenje jer je većina za novu Vladu još uvek neizvesna.

Radomir Lazović je na konferenciji za medije održanom prilikom inauguracije Aleksandra Vučića rekao da se sa proglašenjem konačnih rezultata parlamentarnih izbora i izborom nove Vlade odugovlači “u nedogled” jer kako je rekao, Vučić tako “kupuje vreme”.

“Važno je da u institucijama rešavamo naše probleme koji se nagomilavaju i koje svi osećamo, od toga da su namirnice sve skuplje i da nećemo imati struje. Sve ono što čini običan život građana povereno je samo jednom čoveku, umesto institucijama ove države”, kazao je Lazović.

Nalazimo se u bizarnoj situaciji da dva meseca nakon održavanja izbora oni još uvek nisu gotovi. Vučiću odgovara ovakva vrsta razvlačenja zato što ne uspeva da dogovori novu većinu, pre svega na republičkom nivou. Iako se nama predstavlja kao apsolutni pobednik i neprikosnoveni vladar SNS je na ovim izborima ostvario osetno lošiji rezultat. Situacija je sada ipak malo drugačija i za njega komplikovanija jer je pitanje ko će biti manjinski partner u vladi i da li će usled specifične spoljnopolitičke situacije ostati pri SPS-u.

Pred Srbijom su važne odluke koje bi trebalo da donosi vlada, o kojima bi moralo da se govori na Skupštini i o kojima bi moralo da govori i opozicija u institucijama, a ovakvim razvlačenjem se daje mogućnost Vučiću da sve odluke donosi sam i daleko od javnosti. Pitanje protokola je tu najmanje važno.

Pogledajte kako se on ponaša kada govori o ekonomskoj situaciji. Za sve je kriv rat u Ukrajini, a niko ne pominje da cene prehrambenih namirnica već dve godine rastu u dvocifrenim procentima. Nije nama kriva Ukrajina nego loša politika SNS-a.

Videces da ce ti tih 12 godina biti najlepsi deo zivota. To je ono vreme pred Titovu smrt kad su popustile stege i razvila se pop kultura ,film ,putovanja u Trst posle ima jedno 5~6solidnih godina i onda dolaze Sloba iSeselj potop svega.
Inace cini se da Vucic polako gubi podrsku jednog dela stanovnistva ,SNSovci u neformalnim razgovorima procenjuju kada uvede sankcije da ce odmah da izgubi 20~30%podrske ali posle ce da povrati jedno 10tak kada vide benefite.
80e su bile najlepse. Sve dok nisu dosle 90e i histerija. 80ih se zivelo bez pritiska, a zivot je bio jeftin. Milosevic je dosao 1987, pa sam prvi
put video da ljudi slobodno nose kokarde na ulici, ali to je vec bio pocetak kraja... inace tih 12 godina mi nije nikako prijalo.

Odlicno .Tuku po 150 000din.mesecno.Jedna otvorila i privatnu firmu preko posla
Da, obično to ide tako kod tih vatrenih članova. Goli i bosi kad potpisuju pristupnice, a posle par godina ni običan posao u državnoj službi više nije dovoljan nego se otvore privatne firme koje rade isključivo sa državom.

Ma samo da je vama lepo.

80e su bile najlepse. Sve dok nisu dosle 90e i histerija. 80ih se zivelo bez pritiska, a zivot je bio jeftin. Milosevic je dosao 1987, pa sam prvi
put video da ljudi slobodno nose kokarde na ulici, ali to je vec bio pocetak kraja... inace tih 12 godina mi nije nikako prijalo.
Ja sam malo stariji pa se secam BGD zurki ,odlazaka na more sa izvidjacima,bilo je organizovano druzenje mladih,pa Dadov ,svasta nesto a sve za dz.
Da, obično to ide tako kod tih vatrenih članova. Goli i bosi kad potpisuju pristupnice, a posle par godina ni običan posao u državnoj službi više nije dovoljan nego se otvore privatne firme koje rade isključivo sa državom.

Ma samo da je vama lepo.
Hvala na lepim zeljama ,nadam se da ce i tebi da krene!

1654154329667.png

Simović: Šta će od Srbije ostati posle još pet Vučićevih godina

Ljubomir Simović

Autor: Beta, NIN 02. jun. 2022

Akademik Ljubomir Simović izjavio je da gledajući rezultate dosadašnje vladavine Aleksandra Vučića "ne možemo a da se ne zapitamo na šta će Srbija ličiti, gde će biti, i šta će od nje ostati, posle još pet godina".

„Vučić nam svakodnevno nudi sliku o svojoj veličini i ugledu: Lukašenko ga dočekuje sa suzama u očima, Si Đinping ga prihvata u ‘poluzagrljaju’, Putin ga ispraća do automobila, Tramp se s njim rukovao četiri puta. Četiri puta! On deli ocene o stranim državnicima: princ od Monaka je pametan, Ursula fon der Lajen govori gluposti“, napisao je Simović u autorskom tekstu za novi broj nedeljnika NIN.

Gosti N1 o inauguraciji predsednika, Jugović kaže – Vučić može i treći mandat

Kako je naveo, Vučić „nas ubeđuje da od Berlinskog kongresa nismo bili uspešniji, da je od Srbije napravio ekonomskog tigra, da nas je uveo u zlatno doba“.

"Kao da ne vidimo", naglasio je Simović, "na šta su svedene državne institucije, Ustav i zakoni, da smo sve dalje od ulaska u Evropsku uniju".

"Kao da ne vidimo unakaženi Beograd - možete li zamisliti išta neverovatnije od ukidanja Glavne železničke stanice, od izgradnje - uprkos upozorenjima urbanista i arhitekata - Beograda na vodi, od podizanja - uprkos mišljenju vajara i istoričara umetnosti - onakvog spomenika Stefanu Nemanji, od devastacije - uprkos opomenama arheologa, istoričara, urbanista i ostalih stručnjaka - Begradske tvrdjave? A šta da kažemo o prodaji i sudbini Bora", upitao je Simović.

Back